Menu +

TRE - JIH 2:1 - V přípravném derby výhra

Reportáže
T ř e b í č - Kolotoč přípravných utkání rozehrála Horácká Slavia Třebíč na vlastním ledě s Duklou Jihlava. Zápas nepřinesl příliš pohledné hokejové představení. Na hráčích bylo vidět, že jdou do utkání z plné přípravy a nemají pohyb na ledě úplně zažitý. Všechny branky padly už v první desetiminutovce. Na první gól Zahradníka dokázala Jihlava bleskově odpovědět. V 9. minutě potrestal faul Hanzala Petr Burián a uzavřel skóre zápasu. Na další branku čekala více než pětistovka diváků marně. Další přípravný zápas sehraje Třebíč na svém ledě v úterý 4. srpna proti Olomouci.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 31.7.2009
TRE TRE
2:12:1, 0:0, 0:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Zahradník (Obdržálek, Sedláček), 9. Burián P. (Kadela R.) - 6. Man (Hrbatý). Rozhodčí: Pokorný - Pelikán, Klouda. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 560. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Sedláček, Koktan, Bulička, Sláma, Kadela R., Popela, Přibyl - Látal, Zahradník, Obdržálek - Burian V., Nahodil, Laš - Kadela E., Dostál, Burián P. - Fila, Kundela, Mucha - Klíma, Vítek.
HC Dukla Jihlava: Vajner (31. Benda) - Staněk, Takáč, Březina, Novák, Kašpar, Rašner - Rytnauer, Minčák, Hanzal - Suk, Fiedler, Krupka - Hrbatý, Man, Kuřítko - Kraučuk.

Komentář k zápasu

V prvním přátelském střetnutí před nadcházející prvoligovou sezónou přivítala Horácká Slavia Třebíč na svém ledě jihlavskou Duklu, ta přicestovala bez několika hráčů základní sestavy, mimo jiné bez Oldřicha Bakuse. První střelu vyslal přes obránce Obdržálek, Vajner v brance hostí vyrazil betonem. Obdobně zneškodnil i kotouč z hole Nahodila, jenž zkoušel štěstí z mezikruží. V čase 4:10 už ale Třebíčští vedli. Od modré vystřelil Sedláček a černou pryž usměrnil pod břevno Zahradník – 1:0. Za minutu už ale bylo vyrovnáno – přesnou střelou se prosadil Man – 1:1. V čase 8:23 byl vyloučen hostující Hanzal, Třebíč nabídnutou výhodu o jednoho hráče v poli využila. Roman Kadela vystřelil od modré a Petr Burián poslal bekhendem kotouč po ledě za nepřesunutého Vajnera – 2:1. Hosté svoji přesilovou hru nezužitkovali, byť před ležícím Míčou zle dotírali Minčák s Takáčem. Oku lahodící kombinaci předvedla dvojice Nahodil – Laš, prvně jmenovaný zasáhl bekhendem letící kotouč, branku jen těsně minul. Bekhendem, tentokráte zpoza branky, zahrozil i Rytnauer, Míča si však kotouč před brankovou čarou pohlídal.

Vstup do druhého dějství vyšel lépe domácím, před Vajnerem se ocitl s kotoučem na holi Zahradník, jihlavského brankáře však nepřekonal. Neuspěl ani Nahodil po příhře Laše. Mezi tři tyče nezamířil Vilém Burian. Po chybě třebíčského obránce musel zasahovat Míča, betonem vyrazil střelu z hole Rytnauera. Blízko ke vstřelené brance byl i Obdržálek. V polovině utkání došlo ke střídání brankářů v jihlavské kleci, Vajnera nahradil Marek Benda. Na ledové ploše ho přivítal svou střelou z kruhu Laš. Obrovské štěstí měl poté Pavel Míča po střele Mana, kdy se musel rychle otáčet na brankovišti – kotouč mu prošel mezi betony a zamířil mimo tři tyče… Se sirénou, která ukončovala druhou dvacetiminutovku, byl vyloučen hostující Rašner za podražení Nahodila ve střelecké pozici.

V úvodu třetí třetiny pálil Fiedler z mezikruží nad. Branku minul na straně druhé i Eduard Kadela. Potlesk diváků si vysloužil Pavel Míča, neboť nadvakrát vychytal Hrbatého – zejména druhý zákrok ramenem patřil k těm excelentním. Svoji příležitost poté překombinovali Zahradník s Obdržálkem. Z úhlu to zkoušel jihlavský Krupka, na Míču však nevyzrál. A stoprocentní brankovou příležitost zahodil tváří v tvář třebíčskému brankáři i ujíždějící Man. Zajímavou akci předvedla dvojice Dostál – Burián, prvně jmenovaný našel před brankou druhého, Benda však kotouč pohotově vyrazil. Žádná z dalších hokejových akcí ani několik přesilových her už změnu skóre nepřineslo, Horácká Slavia tak ve svém prvním vystoupení na ledě před nadcházející sezónou zvítězila o jednu branku.

Josef Augusta po zápase Třebíč - Jihlava 2:1

Jaromír Šindel po zápase Třebíč - Jihlava 2:1

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024