Menu +

TRE - CRU 2:2 - S Chrudimí i podruhé remíza, na nájezdy lepší Třebíč

Reportáže
T ř e b í č - Další přípravné utkání sehráli hokejisté Horácké Slavie doma proti týmu HC Chrudim. Zápas přinesl boj o každý metr ledu. Hosté v utkání dvakrát vedli, ale za domácí měl vždy v rukávu odpověď útok Lukáš Nahodil - Jan Káňa - David Dolníček. V první třetině odpověděl na vedoucí branku Káňa. Ve druhé třetině měly oba celky několik dobrých příležitostí, ale s ukazatelem skóre nepohnuly. Až ve třetí třetině se nejprve prosadili hosté. Druhou třebíčskou branku dal Dolníček, když v přesilovce tečoval Nahodilovu střelu. Po utkání si týmy zkusily samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 18.8.2009
TRE TRE
2:21:0, 1:1, 1:1
CRU CRU
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Káňa (Dolníček), 51. Dolníček (Nahodil) - 14. Zadina (Kaut), 48. Jindřich. Rozhodčí: Pokorný - Novák, Samuel. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Střely na branku: 31:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Sedláček, Kaláb, Hrbáček, Ostrčil, Koktan, Kadela, Sláma, Bulička - Dolníček, Káňa, Nahodil - Látal, Zahradník, Obdržálek - Přibyl, Kundela, Fila - Burian V., Vítek, Burián P.
HC Chrudim: Landsman - Drtina, Malinský, Mocek D., Mocek P., Suchý, Vágner, Poskočil, Charousek - Zadina, Kaut, Procházka - Stoklasa, Blažek, Žák - Buchtele, Král, Bělohlávek - Jindřich, Radil, Šeda.

Komentář k zápasu

Utkání začalo z obou stran velice opatrně. Ani jedno z mužstev nechtělo udělat chybu. Možná i proto jsme viděli první větší šanci až v 5. minutě, kdy střelu domácího Koktana dorážel Ondřej Látal. Brankář Chrudimi si se střelou i dorážkou poradil. V 9. minutě hrálo mužstvo domácího trenéra Šindela přesilovou hru. Třebíčské přesilovkové komando se usadilo v útočném pásmu a velice pohledně kombinovalo. Chyběla však častější střelba a možná i trochu více štěstí na domácí hokejky. Chrudim se dokázala ubránit. Ve 13. minutě byl pro změnu vyloučen domácí Káňa. Zpočátku se Třebíč bránila dobře, hosté byli v početní převaze takřka bezradní. Ovšem nakonec se Chrudimským podařilo usadit se v pásmu. O minutu později Kaut nahrával a Marek Zadina střelou z první otevřel skóre zápasu. Vedení Chrudimi dlouho nevydrželo. V 15. minutě vyrovnal po Dolníčkově příhře zpoza brány Jan Káňa.

Hned 22. minuta přinesla velikou šanci. Do samostatného úniku se dostal po perfektním Hrbáčkově pasu třebíčský Zahradník, jenž se pokoušel překonat brankáře střelou mezi betony, žel neúspěšně. Ve 24. minutě byl vyloučen hostující Zadina. Ačkoliv se předchozí početní výhoda Slavii povedla, tato se za vydařenou považovat nedá. Domácí měli potíže s přechodem do útoku, a tudíž si žádnou šanci vypracovat nedokázali. Šanci si vypracoval až ve 27. minutě Přibyl. Jeho střela přes obránce skončila ke smůle domácích pouze na tyči. Ve 31. minutě vyzkoušel své štěstí Káňa, kotouč se tentokrát odrazil od břevna. Svoji aktivitou si první pětka domácích vynutila faul soupeře, a tedy další přesilovou hru. Největší šanci měla dvojice Látal - Obdržálek. Látal střílel a Obdržálek dorážel. Na brankáře Landsmana však domácí útočníci nevyzráli. V oslabení ujel domácím obráncům do brejku Žák. Střelou po ledě k tyči brankáře Míču nepřekvapil. Do závěrečné třetiny tak mužstva nastoupila za nerozhodného stavu 1:1.

Ve 43. minutě si do sbírky připsal druhou tyč v zápase Milan Přibyl. Tentokrát si s kotoučem vyjel od mantinelu mezi kruhy a prudce vystřelil. Ve 46. minutě tentokrát ujel do situace sám proti brankáři Vilém Burian. Znovu vyšel ze souboje "face to face" vítězně brankář. Ve 48. minutě přišla rána pro domácí. Po větší aktivitě v úvodních minutách poslední třetiny přišla inkasovaná branka. Brankáře Míču prostřelil z dobré pozice Ladislav Jindřich. Horáci opět vyrovnali. V 51. minutě tečoval při přesilové hře střelu Nahodila David Dolníček. Závěr zápasu byl stejně jako celý průběh vyrovnaný. Zápas tedy skončil remízou 2:2, nutno říci že zaslouženě.

Po skončení utkání ještě na každé straně proběhly tři série trestných střílení. V nichž zásluhou jediné vstřelené branky po nájezdu Petra Zahradníka zvítězila Horácká Slavia 1:0.

Martin Hosták po utkání TRE-CRU 2:2

Jaromír Šindel po utkání TRE-CRU 2:2

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024