Menu +

TRE - TEC 7:1 - První domácí příprava jasně pro Třebíč

Reportáže
T ř e b í č - K prvnímu přípravnému zápasu si pozvali hokejisté Horácké Slavie Třebíč brněnskou Techniku. Hosté drželi s Horáky krok jen v prvé třetině. Od druhé třetiny byla Třebíč lepší a dokázala proměňovat přesilovky i vypracované šance. V dresu domácích se dvakrát trefil Lukáš Sláma. Ještě lépe si ale vedl novic v třebíčském dresu Vladimír Kýhos, autor hattricku. Oba týmy předvedly dobré kombinace při hře v početní výhodě, která by mohla být pro oba týmy velkou zbraní pro nadcházejí sezonu.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 5.8.2008
TRE TRE
7:12:1, 3:0, 2:0
TEC TEC
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Kýhos (Vlašín), 4. Kýhos (Otčenáš), 21. Burian V. (Kaláb, Staněk), 25. Sláma (Kalafut), 36. Sláma (Bula), 48. Kýhos (Otčenáš, Vítek), 56. Nahodil (Sedláček, Staněk) - 9. Zapletal (Jelínek, Mráz). Vyloučení: 6:10. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 35:25 Diváci: 520. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča (41. Ondrůj) - Sedláček, Kaláb, Kalafut, Sláma, Vlašín, Zíb, Popela, Kadela, Březina - Burian V., Staněk, Sojčík, Čech, Nahodil, Přibyl, Vítek, Otčenáš, Kýhos, Ferebauer, Bula, Kurial, Fila.
Technika Brno: Chvátal (30. Adamec) - Zapletal, Steiner, Karlíček, Maksa, Ulehla, Šindelář, Raymo, Mráz, Tobiáš, Jelínek, Špok, Korotvička, Šebek, Odehnal, Benýšek, Němec, Lorini, Florián, Matouš.

Komentář k zápasu


Od úvodních minut se na ledě odehrával zápas, ze kterého vůbec nebylo patrné, že jde o zápas přátelský. Důkazem toho bylo vyloučení hostujícího hráče hned ve 2. minutě. Až příliš důrazně si na Přibyla u mantinelu vyšlápl Zapletal a byl za to ohodnocen větším trestem. Třebíčští tak rozehrávali čtyřminutovou početní převahu. Horácká Slavia přesilovku bleskově využila. Nahození Vladimíra Kýhose překvapivě skončilo za zády brněnského brankáře. Ve 3. minutě zkusil od modré štěstí domácí Kaláb. Jeho rána však těsně minula hostující klec. Ve 4. minutě sehrála domácí útočná dvojice jednu z nejpovedenějších gólových akcí večera a to při vlastním oslabení. Ondřej Otčenáš naservíroval přes obránce přihrávku pro Vladimíra Kýhose a ten pohodlně překonal brankáře. V 7. minutě hrála přesilovku brněnská Technika. Hosté se usadili do útočného pásma a brankář Míča se musel mít na pozoru. O minutu později kotouč přece jen za jeho zády skončil. Od modré čáry vypálil Jiří Zapletal. Brno snížilo na rozdíl jediné branky. V 11. minutě se šikovně prokličkoval do útočného pásma Otčenáš. S likvidací jeho střeleckého pokusu měl Chvátal plné ruce práce. O 3 minuty později se do breakové situace dostal Martin Čech. Jeho klička mu nevyšla, opět zvítězil hostující gólman. Třebíčští hráči si chvílemi museli připadat jako na tréninku trestných střílení. Další, kdo ujel hostujícím obráncům a hleděl tváři v tvář brankáři, byl Otčenáš, ale ani on neuspěl, a když v poslední minutě třetiny přestřelil z bezprostřední blízkosti Jan Kurial, Třebíčští vedli 2:1.

Hned v 21. minutě mohli domácí slavit další brankový úspěch. Po tvrdé střele Kalába dorazil kotouč do branky Vilém Burian. Ve 25. minutě se po vyloučení druhého hráče Techniky naskytla dvojnásobná přesilovka. I když tato početní výhoda měla trvat pouhých 19 vteřin, domácí ji dokázali proměnit v další vstřelenou branku. Na modré se odhodlal vypálit Lukáš Sláma a ukázalo se to být to pravé řešení situace. Jeho střela se vešla přesně do pravého rohu klece. Ve 30. minutě Technika střídala brankáře. Jaroslava Chvátala nahradil David Adamec. Netrvalo příliš dlouho a už na nového brankáře napřahoval Martin Čech. Tentokrát byl ještě úspěšnější brankář. To už se ovšem nedá říci o střele, kterou opět od modré v 36. minutě vyslal Lukáš Sláma, který skóroval podobnou střelou jako u předchozí branky. Ve 38. minutě zapomněli obránci Třebíče na najíždějícího Benýška. Ten se řítil osamocen na Míču, kterého zkusil překonat střelou mezi betony. Třebíčský mladík obstál.

Také Horácká Slavia přichystala do poslední části hry změnu na brankářském postu. Dobře chytajícího Míču nahradil jeho někdejší kolega z juniorského kádru Třebíče, Petr Ondrůj. Závěrečná třetina začala poněkud volněji a tomu také nasvědčoval malý počet šancí. První vážnější akce ve třetí třetině se urodila až ve 48. minutě, byla to akce Třebíče a byla také gólová. Pohotovou střelou z otočky překvapil hostujícího brankáře Vladimír Kýhos. V 50. minutě se dral do akce hostující Korotvička, který jen těsně minul třebíčskou klec. V 54. minutě unikl hostující Špok, brankář Ondrůj jeho šanci zlikvidoval pohotovým vystrčením brankářské hole. V 55. minutě, když hrála Technika dokonce ve dvojnásobném oslabení, ujel domácím obráncům Jelínek, naštěstí pro domácí trefil tyč. V 56. minutě uzavřel již v klasické přesilovce skóre Lukáš Nahodil, který dorazil střelu Sedláčka. Horácká Slavia tak naprosto po zásluze zvítězila a potlesk, který se linul z ochozů stadionu byl zasloužený.

Po skončení utkání se mužstva dohodla na trestném střílení. V této činnosti zvítězili 2:1 pro změnu hosté. Jediným úspěšným exekutorem za domácí se stal Aleš Staněk.



Ohlasy trenérů

Luboš Sláma

Luboš Sláma - Třebíč: "Vyhráli jsme, takže s tím jsme spokojeni. Nelibila se nám však první třetina. Tam naši hráči vůbec nebránili střední pásmo, moc ustupovali a pouštěli soupeře do hry a také jsme z toho dostali gól. Jinak jsme odehráli dobrý zápas. Soupeř byl oproti Boleslavi o něco pomalejší a naši hráči si víc dovolili, víc si věřili. Padli nám tam i dva laciné góly. Kýhos dal dvakrát gól z takové střely - nestřely. Zápas jsme pak dotáhli v pohodě do konce. Ve čtvrtek hrajeme doma se Šumperkem a opět trošku pozměníme sestavu, abychom vyzkoušeli všechny hráče na všech postech tak, abychom mohli vybrat ten správný mančaft pro ligu. Jakub Lev pravděpodobně ve čtvrtek ještě k dispozici nebude, ale nechci předbíhat, uvidíme ve čtvrtek. Na první přípravný zápas přišla velmi slušná návštěva. Všem divákům děkujeme za podporu."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024