Menu +

TRE - JIH 4:2 - Konečně výhra, kterou Třebíč potřebovala

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie Třebíč zvítězili v přípravném utkání před blížící se sezónou nad svým odvěkým rivalem z Vysočiny, Duklou Jihlava 4:2. Bezesporu nejlepším hráčem třebíčských byl Martin Čech, který zkompletoval hattrick. Diváci byli s předvedenou hrou spokojeni a po zápase poděkovali hráčům za předvedený výkon. Dukla sice vedla 1:0, ale jen dvě minuty. Domácí byli v zápase lepší a po zásluze vyhráli. Jejich čtvrtou branku vsítil mladík Lukáš Nahodil. Poslední dva přípravné zápasy odehrají Třebíčští opět doma. V úterý 2 září s Havlíčkovým Brodem a ve čtvrtek 4. září s Velkým Meziříčím, oba od 18 hodin.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 29.8.2008
TRE TRE
4:21:1, 2:0, 1:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Čech (Zahradník, Obdržálek), 31. Čech (Kaláb, Hrbáček), 35. Nahodil (Sedláček), 49. Čech - 16. Štrach (Hanzal), 47. Bílek (Štrach). Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Dřínovský. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 676. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča (Lev) - Hrbáček, Kaláb, Sedláček, Flamík, Bulička, Sláma, Koktan, Havran, Popela - Čech, Zahradník, Obdržálek, Ferebauer, Nahodil, Staněk, Vrba, Otčenáš, Sojčík, Přibyl, Stejskal, Burian J., Burián.
HC Dukla Jihlava: Řehoř (Vajner) - Ficenc, Musil, Štrach, Bílek, Novák, Kašpar, Rosendorf - Krupka, Dolníček, Hodek, Jonáš, Hanzal, Suk, Říha, Hradecký, Kotlík, Pometlo.

Komentář k zápasu

Hned 2. minuta utkání přinesla početní výhodu pro Třebíč. Do obrovské šance se dostal po dobré přihrávce Hrbáčka Martin Čech. Řehoř byl napoprvé tváří v tvář úspěšnější a domácího útočníka vychytal. Navzdory povedené početní převahy zůstala po přesilovce na domácím kontě vstřelených branek nula. Po nevýrazné části hry, kdy ani jedno z mužstev nevyužilo početní převahu, stála za pozornost 15. minuta. Do přečíslení dva na jednoho se dostal domácí Otčenáš a Sojčík. Řehoř opět vytáhl jeden ze svých povedených zásahů. I přes to, že si Horácká Slavia vytvořila více šancí, nedokázala je proměnit, a to Dukla v 16. minutě potrestala. Ve zmatku před třebíčským brankovištěm se nejlépe orientoval Petr Štrach, který střelou pod břevno otevřel skóre utkání. V 17. minutě zkoušeli opět zakombinovat Otčenáš s Sojčíkem, tentokrát první jmenovaný přihrávku na svého spoluhráče prostrčit nedokázal. Radovat z gólu se domácí mohli o minutu později. Branka, kterou vstřelil Martin Čech, byla velmi podobná té jihlavské. Čech předvedl dobrou orientaci před brankou. V úvodní třetině si diváci rozhodně nemohli stěžovat na nedostatek šancí. V té poslední se v 1. třetině ocitl Ferebauer, jeho střelecký pokus z dobré pozice však jihlavskou klec minul.

Také 2. část hry začala šancemi na obou stranách. Nejprve pálil na Míču nebezpečně Hanzal a poté se po přihrávce od domácího Nahodila ocitl v samostatném úniku Staněk. Bohužel pro Třebíč nedokázal svůj bekhendový blafák nadzvednout a přehodit tak beton Řehoře. Ve 25. minutě nahodil na bránu kapitán Hrbáček, jeho nahození ještě tečoval před bránou clonící Zahradník, hostující gólman byl opět pozorný. Ve 27. minutě byl vyloučen domácí Přibyl. Dukla se usadila v útočném pásmu, kde kombinovala. Třebíčští se dokázali náporu ubránit. Ve 30. minutě ujel domácím obráncům Kotlík, Míču zkusil překvapit střelou mezi betony, to se mu nepodařilo. Ve 31. minutě si Třebíč zlepšila statistiku využitých přesilovek. Kalábovu střelu dorazil z první za záda brankáře opět Martin Čech, Třebíč se poprvé v zápase ujala vedení. Ve 35. minutě nebyla domácímu Staňkovi uznána vstřelená branka pro posunutí jihlavské klece. Vstřelení třetí branky se tak posunulo, ovšem pouze o pár vteřin. V přesilovce 4 na 3 se z dorážky nemýlil Lukáš Nahodil, tato branka již byla regulérní, domácí zvýšili náskok.

Do závěrečné třetiny vstoupila aktivněji Dukla, která Míču zaměstnávala od prvních minut. Ve 43. minutě Dukla sice branku vstřelila, dobrou práci odvedl jeden z čárových rozhodčích, který upozornil na faul Jihlavy, který brance předcházel. Také Jihlavě byla tedy neuznána branka a pro Třebíč to znamenalo přesilovou hru. Třebíč v přesilovce několikrát povedeně zakombinovala, za což následoval potlesk diváků, kteří dokázali solidně zaplnit tribuny stadionu. Ve 47. minutě vyžila přesilovku Dukla. Ležícího Míču překonal na brankovišti Bílek. Třebíč nechtěla připustit zdramatizování zápasu a o dvě minuty později odpověděla soupeři také brankou. Svůj hattrick zkompletoval Martin Čech. Diváci poté viděli z obou stran pohledný hokej. Branka v Třebíči však již nepadla a Horácká Slavia oplatila Dukle středeční porážku, kterou si z Jihlavy přivezla. Závěrečné vteřiny se tribunami rozléhal zasloužený potlesk diváků, kterým se dnešní zápas musel líbit.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - Třebíč: "Výborný výkon jsme podali hlavně v první třetině, kdy jsme soupeře přehráli, ale opět tam byl problém s využíváním šancí a střeleckých příležitostí. Ve druhé třetině jsme i díky přesilovkám dali branky. Martin Čech dnes využil dobré hry celé pětky, byl důrazný a odměnou mu byl hattrick.
To vítězství nás potešilo, určitě bude dobré pro naše sebevědomí, ale výsledek zápasu nepřeceňujeme."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024