Menu +

HAV - TRE 4:1 - Přesilovky zlomily Třebíči vaz

Reportáže
T ř e b í č - V úvodním kole prvoligové sezony 2008/2009 zajížděli hokejisté Horácké Slavie Třebíč na led Havířova. Hosté vstoupili do utkání dobře, když v 15. minutě využil přihrávku Zahradníka Petr Obdržálek. Havířovu se podařilo tři sekundy před koncem první části vyrovnat v přesilovce. V prvních deseti minutách prostřední třetiny dali domácí další dvě branky v přesilových hrách a prakticky rozhodli utkání ve svůj prospěch. Poslední dvacetiminutovka přinesla marnou snahu Třebíčských o zkorigování stavu, naopak inkasovali ještě čtvrtou branku a odjíždějí tak z havířovského ledu bez bodu.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 10.9.2008
HAV HAV
4:11:1, 2:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Sikora (Piecha, Vala), 25. Rozum (Sikora, Vala), 29. Strapáč (Evan), 46. Velecký - 15. Obdržálek (Zahradník). Rozhodčí: Mikula - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 8:5, navíc Lev (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 807. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Čech - Štefanka, Evan, Huhto, Novák, Lašek, Štěpánek, Hegegy, Rangl, Rozum, Vala, Sikora, Seman, Strapáč, Velecký, Duba, Piecha, Daneček, Brynecký, Haas, Kotásek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Kaláb, Sedláček, Flamík, Sláma, Havran, Koktan, Březina, Čech, Zahradník, Obržálek, Ferebauer, Nahodil, Staněk, Vrba, Otčenáš, Sojčík, Burian, Stejskal, Přibyl.

Komentář k zápasu

Do prvních prvoligových minut vstoupili oba celky ve svižném tempu. Domácím se hned na začátku třetí minuty naskytla obrovská šance otevřít skóre. Martin Piecha zahrával trestné střílení po faulu na svou osobu, leč bránu Jakuba Lva přestřelil.
Jako první z Třebíčských se osmělil kapitán Zahradník, jehož střelu vyrazil Jakub Čech v brance Havířova. Po následném zastřelování obou týmů vystrašil domácího brankáře Obdržálek při přesilové hře Horácké Slavie.
V 15. minutě se diváci v Havířově dočkali první branky. Petr Zahradník našel od mantinelu volného Petra Obdržálka, jenž touš zasunul do odkryté klece domácích – 0:1. Třebíči se naskytla krátce po vstřeleném gólu příležitost navýšit náskok v přesilovce, ale ani přes dobrý tlak se Třebíčským nepovedlo skórovat. Přesilovku se naopak podařilo využít domácím. Při vyloučení Flamíka Marek Sikora dotlačil puk tři sekundy před koncem první periody za brankovou čáru - 1:1. Třebíčský brankář Lev si za protesty vysloužil desetiminutový osobní trest.


Do druhé části vlétl Petr Zahradník, obešel tři protihráče, ale poslední překážku v podobě Jakuba Čecha nepřelstil. O dvě minuty později uháněl sám na havířovského gólmana Vrba, jeho střelu zápěstím Čech vyrazil. Po této akci byl vyloučen Ferebauer. Domácí svoji krátkou přesilovku využili, když Petr Rozum zamířil nad Lvovo rameno – 2:1. Za čtyři minuty využili Havířovští i svou třetí přesilovku. Evan uvolnil Petra Strapáče, který bez problému poslal kotouč do třebíčské branky potřetí – 3:1.
Třebíčští po třetí inkasované brance zvýšili aktivitu. Při vyloučení Rozuma pálil zblízka do Čechových betonů Kaláb, za okamžik na dvakrát neuspěl Staněk. Panteři kontrovali výjezdem Piechy zpoza branky a dorážkou Sikory. V poslední vteřinách druhé části Vilém Burian přestřelil Čechovu klec.


Na začátku závěrečné třetiny přešel přes dva třebíčské beky Velecký, ale jeho střela po ledě minula Lvovu klec. Na druhé straně pálil Otčenáš přes obránce. Ve 43. minutě nedokázal přehodit ležícího Lva Strapáč při dorážce Novákovy střely od modré čáry. O tři minuty později se domácí dočkali uklidňující branky. Michal Velecký střílel z první mimo, ovšem třebíčská obrana si srazila touš do vlastní svatyně – 4:1. Následně domácí promrhali početní výhodu při vyloučení Staňka.
Ve druhé polovině třetí třetiny převzali otěže utkání do rukou hráči Horácké Slavie, ale kýžené branky se jim dosáhnout nepovedlo. Zahradník, Sedláček ani Staněk s ukazatelem skóre nepohnuli. Z protiútoku zahrozil Strapáč. Při vyloučení Laška Třebíčští marně bušili do havířovské čtveřice. Když ani krátká přesilovka pět na tři nepřinesla hostům gólový efekt, utkání se v poklidu dohrálo.


V úvodním kole tedy podlehla Horácká Slavia Havířovu na jeho ledě 1:4. Domácí dokázali třikrát využít přesilovou hru a hlavně díky tomu získali tři body.






Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - Třebíč: "Zápas se mi vůbec nehodnotí dobře, protože jsme prohráli, přestože jsme vůbec nehráli špatný hokej. V zápase jsme si vytvořili neskutečné množství šancí, ale neproměnili jsme je, nebo jsme s nimi špatně naložili. Utkání samozřejmě ovlivnil vyrovnávací gól na 1:1 několik vteřin před koncem první třetiny. Domácí při něm byli hodně důrazní a šli do gólmana. Ta situace byla dohraná důrazně a na hranici brankoviště. Ve druhé třetině místo toho, abychom my využili některou ze šancí, tak nám domácí dali dva góly v přesilovkách a byli na koni. Přesto si myslím, že jsme i ve druhé třetině měli víc ze hry, bohužel jsme opět nedali gól."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024