Menu +

JIH - TRE 4:2 - Jedna prvoligová třetina na Jihlavu nestačila

Reportáže
T ř e b í č - V prvním "ostrém" derby utkání, mezi domácí Duklou Jihlava a hostující Horáckou Slavií Třebíč, byli úspěšnější jihlavští hráči. Třebíčským hráčům utekl začátek utkání a po několika minutách prohrávali 2:0. Dobrý výkon v brance Třebíče předvedl Pavel Míča, který vystřídal během první třetiny Jakuba Lva a zneškodnil několik vyložených šancí domácích hráčů. Slavisté do zápasu vstoupili až příliš ustrašeně a nesoustředěně a chybami posadili soupeře doslova na koně.
Sdílejte článek
 
3.kolo, středa 17.9.2008
JIH JIH
4:23:1, 0:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Staněk (Bakus, Hodek), 4. Hodek (Malena, Bakus), 8. Bakus (Hodek), 54. Hradecký (Hanzal, Staněk) - 7. Sojčík (Otčenáš, Vrba), 47. Zahradník (Čech). Rozhodčí: Minář - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2630. Střely na branku: 43:43. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Malena, Staněk, Musil, Ficenc, Kašpar, Štrach - Hodek, Bakus, Man - Krupka, Dolníček, Mareš - Hanzal, Hradecký, Suk - Rytnauer.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (4. Míča) - Hrbáček, Sláma, Sedláček, Kaláb, Flamík, Havran, Koktan, Březina - Čech, Zahradník, Obdržálek - Přibyl, Nahodil, Staněk A. - Vrba, Otčenáš, Sojčík - Burian, Stejskal, Ferebauer.

Komentář k zápasu

Rok se s rokem sešel a Horácký zimní stadion opět hostil regionální derby mezi Horáckou Slavií Třebíč a Duklou Jihlava. Stejně jako 17. září loňského roku zvítězili domácí o dvě branky a připsali si první vítězství. Pomalu ale jistě se z Třebíče stává pro Jihlavu ideální mužstvo na rozjezd k lepším zítřkům.

Že se nevyplácí podceňovat fronty u nově zabudovaných turniketů, se diváci v Jihlavě přesvědčili nejen v zápase proti Vrchlabí, ale i proti Třebíči. Po 30 sekundách se před Lvem objevil Pavel Staněk a bombou do víka rozesmutnil hostujícího brankáře - 1:0. O tři minuty později v přesilovce doklepl do prázdné brány Daniel Hodek a Třebíčští byli v tu chvíli zralí minimálně na dva tři ručníky – 2:0.

Lva nahradil Pavel Míča, a jak se později ukázalo, byl to právě on, kdo držel v následujících minutách červenobílé akcie nad vodou. Ďábelský úvod Dukly nepatrně zchladil Peter Sojčík. První brankou v sezóně snížil v polovině 7. minuty na 2:1.

Jestliže jsem zmínil slovíčko „nepatrně“, pak jsem tak učinil zcela záměrně. Protože kdo zná jihlavský hokej, ví, že je v posledních sezónách neodmyslitelně spojen s pojmem na 11 písmen, to jest prosím Oldřich Bakus. Kapitán borců s červenožlutými dresy si v 8. minutě ve středním pásmu vyměnil puk s Hodkem a poté ačkoli tísněn, dokázal překonat bekhendem Míču. Jednoduchá účelná a koukatelná akce vrátila střelhbitě klid do domácích řad – 3:1.

Prostřední část hry ostře kontrastovala v nasazení obou týmů vzhledem k prvním dvaceti minutám. Přesilovku 5 proti 3 jakoby Jihlavští ani nechtěli využít… Jak Jihlava, tak i Třebíč jistě pamatují vydařenější druhé třetiny.

Začátek třetí třetiny měla zcela v režii třebíčská Slavie. Ve 46. minutě se v jakési „hatlamatle“ před Řehořovou klecí nejlépe zorientoval Petr Zahradník a upravil stav zápasu na 3:2.

Jihlava pochopila, že tudy cesta ke třem bodům nevede a přidala plyn. Extřebíčský Dolníček si pohrál s obranou hostí a předložil puk Marešovi, kterému ležící Míča v poslední možný okamžik vypíchl kotouč z hole. S dobrou formou na začátku sezóny ziskově hospodaří Tomáš Hradecký. Nádherným švihem shodil Míčovi láhev s vodou a druhou brankou během tří zápasů jasně naznačil, že s ním musí soupeřovi obránci v dalších zápasech počítat.

Hosté rezignovali a nezmohli se ani na závěrečnou hru bez brankáře. V derby mezi Duklou a Horáckou Slavií byl lepší domácí tým, který si zaslouženě připsal výhru v poměru 4:2.



Pavel Míča po utkání Jihlava - Třebíč 4:2

Kamil Pokorný po utkání Jihlava - Třebíč 4:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – Třebíč: „Zhodnotím zápas tím, co jsem řekl i hráčům v kabině. Starší hráči, kteří by měli tým táhnout, nedosahují těch kvalit, sami si komplikují hru a nakonec jsou to oni, kdo jsou na těch chybách. Vím, že tahle kritika je pro ně možná těžká, ale jsem si jistý, že oprávněná. Takový Bakus si na hokejistu hrát může, protože on ten zápas rozhodne a je v tom týmu cítit.
Sice jsme přežili oslabení pět na tři, což měl být pro mužstvo nějaký impuls. Musím říct, že Pavel Míča nás neskutečně podržel a ve třetí třetině jsme dali kontaktní gól, bylo vidět, že ty tři lajny ctějí, ale jen bojovnost nestačí.
Ještě bych se vrátil k faulu na Martina Čecha, kdy jel sám na bránu. To byla kosa, jako hrom a to se prostě musí pískat. Neříkám, že nás to stálo zápas, ale třeba bychom z toho dali gól, protože podle mého názoru to mělo být trestné střílení.“


Karel Dvořák Jihlava: „Začali jsme výborně, vedli jsme, pak ale přišla nepochopitelná hrubka Petra Štracha. Kdybychom tu třetinu odehráli bez gólu, tak by se ten zápas vyvíjel úplně jinak. Ve druhé třetině jsme sehráli výhodu pět proti třem tragicky. Ale jak už to v hokeji bývá, když neproměníte takové šance, hosté snížili a my jsme se začali strachovat o vítězství. Pár hráčů nám najednou přestalo hrát, ale zabojovali jsme a první vítězství jsme urvali.“


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024