Menu +

TRE - HBR 0:3 - Ani zlepšený výkon nepřinesl body

Reportáže
T ř e b í č - Tento týden čekalo hokejisty Horácké Slavie Třebíč druhé derby. Tentokrát hostili na svém zimním stadionu Rebely z Havlíčkova Brodu. Domácí byli po většinu zápasu aktivnějším družstvem, jenže ani jejich velká střelecká převaha a obrovské šance nevedly k prvnímu bodovému zisku v letošní sezoně. Stanislav Neruda v brance Havlíčkova Brodu byl pro třebíčské střelce nepřekonatelnou překážkou. Věřme, že Třebíčští brzy najdou pohodu a budou bodovat.
Sdílejte článek
 
4.kolo, sobota 20.9.2008
TRE TRE
0:30:0, 0:1, 0:2
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 33. Třetina (Borovanský, Svoboda), 59. Borovanský (Dušátko, Neruda), 60. Svoboda (Borovanský). Rozhodčí: Smeták – Klein, Novák. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1270. Střely na branku: 44:18.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Sláma - Sedláček, Kaláb - Flamík, Koktan - Březina, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek - Staněk, Nahodil, Vrba - Přibyl, Otčenáš, Sojčík - Burian V., Kundela, Burian J.
BK Havlíčkův Brod: Neruda - Špelda, Borůvka - Jebavý, Soldán - Pavlík, Šulc - Martinka, Rusnák - Borovanský, Endál, Holec - Kraučuk, Třetina, Dušátko - Stromko, Němec, Svoboda - Varga, Ondráček, Wurm.

Komentář k zápasu



Lépe vstoupila do utkání domácí Třebíč, když si hned první střídání vytvořila tlak na soupeřovu bránu, Rebel se osvobodil pouze vyhozením kotouče přes všechny čáry. Až ve 3. minutě mohli domácí očekávat převahu Rebelů, protože byl za katr poslán domácí Otčenáš. Havlíčkobrodští se však za celou přesilovku dostali ke střele pouze jednou. Následně měla možnost zahrát si přesilovou hru také Třebíč, navíc byl vyloučen o chvíli později také druhý hráč hostů, Rusnák, Třebíč se chystala k velkému náporu. Horáci pálili na Nerudu ze všech pozic, ten však všem střeleckým pokusům čelil na výbornou, a tak hlavně jemu mohli hosté vděčit za ubránění kritické situace. V 18. minutě se na druhé straně vytáhl domácí gólman Míča. Nejprve vyrazil dvě Svobodovi střely po následné dorážce Němce skočil jako tygr a celou situaci pro Třebíč zachránil. V 19. minutě vypálil obránce Kaláb, Neruda pouze vyrazil, ale stejně jako Míča si s dorážkou Čecha poradil. Do kabin tak obě mužstva odcházela za bezbrankového stavu.

Ve 26. minutě byli vzájemně vyloučeni hostující Dušátko a domácí Přibyl, hrálo se ve čtyřech. O minutu později nebezpečně zahrozil Nahodil, jeho střelu Neruda s obtížemi vyrazil ramenem mimo branku. Ve 29. minutě před Nerudovou klecí semlela menší strkanice, do které se zapojil i sám brankář. Rozhodčí pak udělil rovnoměrné tresty. To se však nelíbilo havlíčkobrodské střídačce, která naprosto zbytečně zdržovala průběh zápasu. Ve 32. minutě byl vyloučen domácí Hrbáček, Třebíč se opět musela bránit. Horácká Slavia se opět bránila dobře, ovšem stačila malá nepozornost obrany a většího prostoru před brankou využil Miroslav Třetina, který se střelou z mezikruží nemýlil. Hráči Horácké Slavie se najednou dostali do herního útlumu, branka je zřejmě zaskočila. Poslední minuta prostřední části přinesla ještě dvě velké šance. Nejprve se na Míču řítil osamocený Borovanský, domácí gólman byl tentokráte úspěšnější. Poslední šanci třetiny měla dvojice Sedláček - Staněk, která najížděla v přečíslení dva na jednoho. Opět byl v souboji úspěšnější brankář. Skóre bylo před druhou přestávkou 0:1 pro Havlíčkův Brod.

Ve 45. minutě si domácí Čech najížděl ze strany na hostujícího brankáře, ovšem Neruda byl bezchybný. Ve 48. minutě začala převaha Horácké Slavie. Nejprve pálil z první Obdržálek po přihrávce kapitána Zahradníka. Poté se pokoušel protlačit kotouč za záda brankáře Martin Čech, opět neúspěšně. Rebel hrál prakticky na zakázaná uvolnění, hru tvořila už pouze Třebíč. V 58. minutě se ocitl ve velké šanci hostující Svoboda. Míča si však dobře vyjel a tím útočníkovi zmenšil střelecký úhel. Svoboda napálil puk Míčovi do lapačky. V 59. minutě si domácí trenéři vzali oddechový čas, pro pokyny pro závěrečný tlak domácích. Míča, který v zápase Třebíč několikrát podržel, již zůstal na střídačce. Nerudova klec byla pro Třebíč snad zakletá. Domácí skórovat nedokázali. Naopak se do prázdné po neodpískaném faulu na domácího obránce trefil Michal Borovanský. Utkání bylo rozhodnuto. Horáky ještě dorazil střelou z mezikruží v posledních vteřinách Tomáš Svoboda. Třebíč měla v utkání navrch, hlavně v poslední třetině, ovšem body si odvezli hokejisté z Havlíčkova Brodu a Třebíči opět zbyly jen oči pro pláč.

Tiskovka po zápase Třebíč - Havl. Brod 0:3

Aleš Staněk po zápas TRE-HBR 0:3



Ohlasy trenérů

Petr Novák

Petr Novák – Havlíčkův Brod: „Viděli jsme vyrovnané utkání, ve kterém jsme nakonec vyhráli a vytěžili jsme z minima maximum. Musím poděkovat mančaftu za to, jak bojoval a Standovi Nerudovi v bráně, protože dnes byl bezchybný. Naše defenziva byla docela dobrá, ubránili jsme spoustu oslabení, využili jsme jednu přesilovku a ke konci zápasu, kdy už domácí hráli vabank, se nám podařilo dát dva góly a v podstatě v klidu dohrát poslední minutu.“




Luboš Sláma

Luboš Sláma – Třebíč: „Chtěli jsme dnes stoprocentně vyhrát a šli jsme za výhrou. Troufnu si tvrdit, že jsme byli lepším týmem, ale jelikož jsme nedali branky, tak jsme tím jedním inkasovaným gólem prohráli. Ten gól byl navíc vlastní, ta střela byla tečovaná. Asi jsme urazili štěstí a to se k nám dnes nepřiklonilo. Musím ovšem říct, že jsme za ním šli, bohužel to dnes nepřišlo a musíme makat dál. Určitě budeme v tomto složení mužstva pokračovat dál. Dnes jsme hráli velice dobře, akorát jsme nedokázali ty šance a přesilovky, a to i pět na tři, zahrát až do konce. Dnes jsme nemohli Nerudovi dát gól, chytal výborně. Naše mužstvo zaslouží pochvalu, za velkou snahu a výkon v celém zápase. Věříme, že když takhle budeme hrát i v dalších zápasech, musí se to zlomit a budeme bodovat.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024