Menu +

TRE - CRU 3:2 pp - První domácí vítězství v prodloužení

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě přivítala Horácká Slavia nováčka soutěže, celek HC Chrudim. Od začátku utkání mohli diváci sledovat bojovný hokej plný krásných brankových příležitostí i mnoha skvělých zákroků, které si připsal především domácí gólman Pavel Míča. Domácí se dostali do vedení již ve druhé minutě, kdy Nahodilovu nahrávku zúročil Aleš Staněk. Hostům se po jedenácti minutách podařilo vyrovnat. Shodné skóre ale na ukazateli svítilo pouze do šestnácté minuty, kdy gólmana hostů parádně překonal Lukáš Nahodil. Skóre se znovu měnilo až tři minuty před koncem utkání, kdy se hostům podařilo znovu srovnat. Do konce normální hrací doby se už žádný z celků neprosadil a následovalo prodloužení, ve kterém po čtyřech minutách rozhodl Martin Čech a zajistil tak Třebíči první body v domácím prostředí.
Sdílejte článek
 
8.kolo, středa 1.10.2008
TRE TRE
3:2p2:1, 0:0, 0:1 - 1:0
CRU CRU
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Staněk (Nahodil), 16. Nahodil (Kaláb), 65. Čech (Sláma) - 13. Semorád (Král), 58. Semorád (Žák, Král). Rozhodčí: Smitka - Štofa, Beneš. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1240. Střely na branku: 32:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Sláma, - Sedláček, Kaláb, - Flamík, Havran, - Koktan, Bulička - Čech, Zharadník, Obdržálek, - Staněk, Nahodil, Vrba - Přibyl, Otčenáš, Sojčík - Burian V., Kundela, Burian J.
HC Chrudim: Šrámek - Kolář, Toužimský, Kuncl, Vyskočil, Suchý, Šafařík, Daňo, Fejgl - Stavenský, Martinec, Šeda, Semorád, Král, Žák, Zadina, Beránek, Bělohlávek, Bláha, Zohorna, Pospíšil.

Komentář k zápasu



Hlavní sudí hned v úvodu mužstvům naznačil, že dnes se budou tresty posuzovat podle přísného metru, hned v 1. minutě byl vyloučen hostující Šeda. O minutu později střílí Nahodil a před brankou tečuje Aleš Staněk, Horácká Slavia se ujala vedení v zápase. V 8. minutě měl dobrý střelecký pokus hostující Fejgl, na jeho dělovku musel Míča předvést pohotový zákrok lapačkou. V 10. minutě vyvážel kotouč z obranného pásma domácích Staněk, udělal však velkou hrubku a kotouč rozehrál na hůl soupeře, konkrétně se kotouče zmocnil Král, jeho střelecký pokus skončil nezdarem, Třebíč stále vedla. Ve 13. minutě se už štěstí přiklonilo na stranu Chrudimi. Domácí obranou se šikovně proháčkoval Jan Semorád a střelou k tyčce nedal Míčovi šanci. Horákům se podařilo na branku odpovědět brankou. V 16. minutě našel obránce Kaláb dobrou přihrávkou rozjetého Nahodila, který tváří v tvář nedal hostujícímu gólmanovi blafákem do bekhendu šanci.

Úvodní minuty prostředního dějství byly z obou stran rozpačité. Ani jednomu z celků se nedařil přechod do útoku, a tak se velká část hry odehrávala ve středním pásmu. Za zmínku stojí až 28. minuta, kdy dostal před brankou více místa domácí Nahodil. Podruhé na hostujícího brankáře vyzrát nedokázal. Ve 31. minutě měli domácí pořádnou dávku štěstí, když tvrdou střelu hostí zastavila tyč. Druhá třetina byla z obou stran bojovná, ovšem branku jsme neviděli.

Ve 44. minutě doplatila domácí hráčská lavice za špatné střídání, menší trest si odseděl Vilém Burian. Chrudim zaměstnala Míču několika střelami se kterými si třebíčský odchovanec poradil na výbornou, a proto i díky jemu Horácká Slavia stále vedla. Ve 48. minutě před třebíčskou brankou úřadoval Bělohlávek, propracoval se až do výborné pozice pro zakončení, v cestě mu ale stála lapačka domácího gólmana. Hosté přes úpornou snahu v závěrečných minutách třetiny vyrovnali. V 58. minutě Jan Semorád střelou z mezikruží přesně trefil nad vyrážečku a vyrovnal.

V prodloužení byl v 62. minutě vyloučen za faul loktem chrudimský Zadina. Třebíčská čtveřice si vytvořila několik slibných šancí, ovšem vždy selhala koncovka, hosté se ubránili. V poslední minutě prodloužení se před brankou se štěstím prosadil Martin Čech, který Horácké Slavii zařídil druhý bod. Po dobrém výkonu tak Třebíč chrudimské hokejisty porazila 3:2 po prodloužení.

Tiskovka po zápase Třebíč - Chrudim 3:2 pp

Lukáš Nahodil po zápase Třebíč - Chrudim 3:2 pp

Martin Čech po zápase Třebíč - Chrudim 3:2 pp



Ohlasy trenérů

Martin Hosták

Martin Hosták – Chrudim: „Samozřejmě musím pogratulovat vítězům, odehráli velmi bojovný zápas, dobře bruslili. My jsme absolutně nezvládli první třetinu, nezačali jsme šťastně, soupeř získal vedení, které pak obětavostí udržel až do jejího konce. Pak jsme zvýšili úsilí a třetí třetina už byla podle našich představ, ale bohužel to stačilo pouze na bod. Vzhledem k vývoji utkání jsme s bodem spokojeni. Rozhodně však nejsme spokojeni s výkonem, který jsme zde dnes předvedli. Už jsme odehráli mnohem lepší utkání. Hlavně první třetina se nám nepovedla. Musíme být víc připravení hrát od první minuty, i když jsme na soupeřově hřišti. “


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – Třebíč: „Věděli jsme, že přijede velice těžký soupeř s obrovskými zkušenostmi v hráčském kádru. My jsme mohli nabídnout, jak říkal kolega, bojovnost, nasazení, obětavost a tím, že jsme šli do vedení se tyto věci v naší hře ještě znásobily. Mrzí mě, že ve druhé třetině, kdy jsme soupeře docela dobře bránili, jsme měli tři, nebo čtyři gólové šance, ale nevyužili jsme je. Kdybychom odskočili na 3:1, tak by se nám hrálo líp. Protože jsme c¨vedli jen o jeden gól, začali jsme se bát o výsledek, soupeř toho ze standardní situace využil a málem nás pak potrestal ještě jednou. Vzhledem k závěru a naší situaci ty dva body beru. V prodloužení jsme měli i trochu štístka a doufám, že nám bude přát i dále, a že to bude znát i dalším zápase.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024