Menu +

KAD - TRE 3:2 - V Kadani opět porážka o jeden gól

Reportáže
T ř e b í č - Na led předposlední Kadaně zajížděli hokejisté Horácké Slavie bojovat nejen o body, ale i o sebevědomí. Do zápasu nastoupili s Jakubem Lvem v brance, ovšem už v osmnácté minutě prohrávali 3:0 a Lva nahradil Pavel Míča. První branku hostů vstřelil ve třiatřicáté minutě Lukáš Sláma ranou od modré po přihrávkách Zahradníka a Obdržálka. Od té doby byli hosté aktivnější, často zaměstnávali Hanuljaka v brance Kadaně, ale překonat ho dokázal už jen v padesáté minutě Marcel Hrbáček, když tečí Zahradníkovy střely využil přesilovku. K vyrovnání už Třebíči nepomohla ani závěrečná power-play. Horácká Slavia tak stále zůstává na nelichotivé poslední příčce prvoligové tabulky.
Sdílejte článek
 
11.kolo, středa 8.10.2008
KAD KAD
3:23:0, 0:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Derfler (Boušek, Szakal), 12. Boušek (Višňák), 18. Boušek - 33. Sláma (Zahradník, Obdržálek), 50. Hrbáček (Zahradník, Čech). Rozhodčí: Jílek - Brejcha, Šmíd. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 20:32. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Sestavy
SK Kadaň: Hanuljak - Szakal, Višňák, Kolarz, Kramár, Mašek, Pospíšil, Kloz, Boušek, Fink, Derfler, Zika, Ton, Kajer, Valský, Rybecký, Kadlec, Freiberg, Stehlík, Chyba, Indra.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev, 18. Míča - Hrbáček, Sláma, Sedláček, Kaláb, Flamík, Havran, Koktan, Bulička, Čech, Zahradník, Obdržálek, Staněk, Nahodil, Rozsíval, Vrba, Otčenáš, Sojčík, Přibyl, Stejskal, Burian.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupili lépe domácí, již z první vážnější šance otevřel skóre DERFLER, když usměrnil poskakující puk v brankovišti za záda třebíčského gólmana - 1:0. V 6.minutě byl v obrovské šanci Patrik Fink, ale před prázdnou brankou netrefil prudkou přihrávku. Třebíčtí zkoušeli kadaňského mága v brance pouze dalekonosnými střelami, ty však bez problémů kryl. V 11.minutě v přesilové hře třebíčtí uzamkli Kadaň v jejím obranném pásmu, ale štěstí v koncovce neměli. Naopak ihned co byli Kadaňští v plném počtu vystřelil dělovku Višňák, gólman Lev ji neudržel a BOUŠEK pohodlně doklepl puk do prázdné branky - 2:0. V 16.minutě byl vyloučen třebíčský Přibyl, v přesilovce domácí dokonale rozebrali třebíčskou obranu a BOUŠEK svým druhým gólem zvýšil Kadani vedení - 3:0. Lva v hostující brance nahradil Míča, který ještě do přestávky musel řešit několik vážnějších šancí domácích.


Ve druhé třetině týmy bojovaly spíše o střední pásmo, žádná oku lahodící šance k vidění nebyla. V 25.minutě měli kadaňští možnost početní výhody, v ní spálil Boušek obrovskou šanci. Poté stejnou výhodu nevyužili ani hosté. Ve 30.minutě třetí kadaňská formace vyšachovala hosty před brankou, ale při zakončení neměl Kadlec potřebnou dávku štěstí, puk mu přeskočil hůl před prázdnou brankou. Opět se ukázalo pravidlo nedáš-dostaneš, nejprve Kloz nabídl hostím další přesilovku, ve které se jim podařilo snížit, LUKÁŠ SLÁMA zakončil střelou od modré dobře nacvičený přesilovkový zámek - 3:1. Závěr druhé části patřil třebíčským i díky sérii vyloučení na domácí straně. Kadaňští však pozorně bránili a vedení si pohlídali.


Na počátku závěrečné třetiny měly oba týmy po jedné vyložené šanci, ale gólmani měli více štěstí než útočníci. Ve 47.minutě byl vyloučen kadaňský Rybecký, hosté přitlačili, Hanuljak musel nejednou vytáhnou skvělý zákrok. Sotva kadaňský hříšník skočil zpět do hry, Szakal vyhodil kotouč mimo hrací plochu a nabídl tak Třebíči další početní výhodu. V ní opět vytvořili přesilovkový zámek, střelu Zahradníka tečoval MARCEL HRBÁČEK mezi betony Hanuljaka - 3:2. Pro Kadaň bylo posledních deset minut velice dlouhých, Třebíč byla aktivnější, domácí hrozili pouze z brejků. Minutu před koncem jeli kadaňští tři na jednoho, ale Boušek nedokázal rozhodnout. Poté Třebíč odvolala gólmana, ale vyrovnat nedokázala. Kadaň si tak připisuje velice důležité tři body.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - Třebíč: "Všichni hráči, do jednoho doslova odflákli první třetinu a za to je rozhodně nebudu chválit. Všichni přitom věděli, o co se dnes hrálo. Soupeř nám v první části odskočil do tříbrankového trháku. My jsme pak vyvinuli obrovský tlak, měli jsme velké množství střel i šancí a soupeře jsme skoro dvě třetiny nepustili z jeho poloviny hřiště. Asi jsme ale urazili štěstí tím přístupem k první třetině."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024