Menu +

TRE - VRC 3:5 - Pokažený konec zápasu odvál body do Vrchlabí

Reportáže
T ř e b í č - Ani ve 14. kole první hokejové ligy se Třebíči v domácím zápase proti Vrchlabí nepodařilo protrhnout výsledkovou mizérii. V úvodní části Horácká Slavia promrhala pětiminutovou přesilovku, což hosté potrestali a dostali se do dvoubrankového vedení po čtyřiceti minutách hry. Třebíčští borci se ale nevzdali. Tomáš Vrba dvěma brankami v rozmezí necelé minuty a půl vyrovnal. Zejména druhý Vrbův gól byl parádní. Jenže Třebíč po vyrovnání nedokázala ubránit přesilovku Vrchlabí, což rozhodlo o výsledku utkání.
Sdílejte článek
 
14.kolo, sobota 18.10.2008
TRE TRE
3:50:1, 1:2, 2:2
VRC VRC
Statistiky
Branky a nahrávky: 38. Obdržálek (Čech), 54. Vrba (Burian V.), 55. Vrba - 14. Látal (Bedník, Kříž), 24. Vála (Konečný), 40. Krupka, 56. Kříž (Konečný), 60. Krupka. Rozhodčí: Skoupý - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 7:7, navíc Fiedler (VRC) 5 minut + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1170. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3. 3:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Flamík, Sláma - Sedláček, Kaláb - Hrbáček, Havran - Koktan, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek - Staněk, Nahodil, Sojčík - Vrba, Rákos, Otčenáš - Přibyl, Burian V., Stejskal.
HC Vrchlabí: Ševčík - Koma, Lukáč - Chatrnúch, Chaloupka - Galvas, Vála - Bendík, Wagenhofer - Horčička, Pajič, Beck - Fiedler, Krupka, Rusnák - Konečný, Kříž, Látal - Mikšovský, Gengel.

Komentář k zápasu

Bylo odehráno 44 vteřin a hostující Beck se musel poroučet na trestnou lavici, když zasáhl kapitána Třebíče holí do obličeje. Horákům se přesilovka nevedla a navíc nebyla ani dohrána, počet hráčů na ledě srovnal Sedláček. Ve 4. minutě se hostující hráč vyznamenal, bohužel to bylo v nesportovním duchu, když nešetrným zákrokem přirazil na mantinel Sedláčka. Za úder do oblasti hlavy a krku mohl jít Fiedler jako první z hostujících hráčů do sprch. Domácí obránce naštěstí, ač otřesen, opustil ledovou plochu po svých. Třebíčským se početní výhoda vůbec nevydařila. Střel po málu a kombinace v rohu, nebo za brankou také jako obvykle nevedly ke vstřelení branky. Hosté ve 13. minutě trestali. Extřebíčský Ondřej Látal se z mezikruží z otočky nemýlil. Třebíčský Sojčík se snažil o rychlou odpověď, ale jeho povedenou střelu přes obránce chytil gólman do své rukavice. Do konce třetiny se toho mnoho zajímavého na ledě neurodilo, po prvních dvaceti minutách hosté vedli 0:1.

Ve 21. minutě se dostal do brejkové situace Rákos, který přijal od obránce přihrávku při vyjetí z trestné lavice. Útočník Třebíče však střelou mezi betony brankáře neuspěl. Hosté opět efektivně trestali. Ve 24. minutě tečoval střelu od modré Aleš Vála. Vrchlabí po této vstřelené brance začalo dobře zahušťovat střední pásmo, domácí měli mnohdy problémy s přechodem do útoku. Ve 30. minutě pálil tvrdě od modré Kaláb, tečoval Peter Sojčík, ke smůle domácích se tečovaný kotouč mezi tři tyče o kousek nevešel. Ve 32. minutě pálil nepřesně Zahradník, kotouč se odrazil k Čechovi, tomu stál v cestě hostující gólman Ševčík a na poslední chvíli mu tak překazil brankovou radost. Šance třebíčských pokračovaly. Tentokráte si na Zahradníkovu přihrávku sjel před branku obránce Hrbáček, hostující brankář opět chytil. Ve 38. minutě se Horácká Slavia konečně dočkala. Ve skrumáži před brankářem se dokázal prosadit v ponechané výhodě Petr Obdržálek. V poslední minutě třetiny uháněl osamocen na brankáře Míču Pajič. Domácí brankář skvěle zasáhl. Třebíč se ale ze snížení dlouho neradovala. Martin Krupka střelou nad lapačku vrátil v závěrečných vteřinách Vrchlabí dvoubrankový náskok.

Úvodní minuty 3. třetiny byly ve znamení spalování stoprocentních gólových příležitostí. Nejprve uháněl na hostujícího Ševčíka kapitán Zahradník. Brankář vypíchnutím kotouče nedovolil domácímu útočníkovi dokončit blafák. Ve 46. minutě uháněl na Ševčíka pro změnu Lukáš Nahodil, ale ani on nedal. V 50. minutě se musel činit v třebíčské kleci také Míča, když dokázal vyrazit za přesunu tvrdou střelu Pajiče. V 54. minutě se vhazovalo po levici hostujícího gólmana. Třebíč vyhrála vhazování a okamžitou střelou po buly snížil opět na rozdíl jediné branky Tomáš Vrba. O minutu později při oslabení dobře napadal opět Tomáš Vrba, který sebral obránci kotouč a nádhernou střelou vymetl levý roh Ševčíkovy branky. Hosté pokračovali v přesilové hře a domácí byli na koni. Ovšem znovu jen na krátký čas. Trestuhodně nevyhozený kotouč obrany zachytil na modré Konečný. Nahodil kotouč na branku a tam ho se štěstím dostal za Míčova záda Pavel Kříž. Třebíčští se vlastní chybou připravili o vyrovnaný stav zápasu. V závěrečných minutách utkání ještě zpečetil vítězství Vrchlabí střelou do prázdné brány při třebíčské power play Martin Krupka. Třebíčští opět takřka darovali soupeři všechny body.

Tiskovka po zápase Třebíč - Vrchlabí 3:5

Tomáš Vrba po zápase Třebíč - Vrchlabí 3:5



Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek

Vladimír Jeřábek – HC Vrchlabí: „Měli jsme o Třebíči zprávy o tom, že hraje velmi dobře, že bruslí, kór doma, že hraje tvrdě, že celé mužstvo chodí do těla. My jsme sem jeli v dost splácané sestavě, nakonec nemohl nastoupit ani Gengel, který to chtěl zkusit alespoň na oslabení. Měli jsme jen deset útočníků, po pár minutách hry jsme měli ještě o jednoho míň za faul, takže jsme to museli odehrát na devět útočníků. Chtěli jsme hrát hodně takticky, což se nám dařilo, hlavně když jsme se dostali do vedení 1:0 a 2:0. Důležitý okamžik byl, když jsme po inkasovaném gólu na 2:1 rychle dali na 3.1. Jakmile jsme udělali hrubky, hned byly potrestané. Za stavu 3:3 už obě mužstva myslela hlavně na to nedostat gól. Ještě v té přesilovce se nám podařilo zakombinovat a dát čtvrtý gól. Pak už se to nějak dohrálo. Faul Fiedlera jsem neviděl, musíme se na to podívat, ale pokud tam byl úder na hlavu a rozhodčí ho viděl, pak to potrestal správně. Takové věci se musí trestat. To vyloučení nás hodně oslabilo, nakonec musel celý zápas odehrát Adam Mikšovský a odehrál ho perfektně."


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme dnes nezačali dobře. Byl to asi jeden z nejhorších nástupů v domácích zápasech. To co o nás zmínil kolega, tak to tam dnes chybělo. Prakticky dvě třetiny jsme byli hodně nevýrazní a naprosto zaslouženě jsme prohrávali. Nezvládli jsme ani pětiminutovou přesilovku, což nás ještě zbrzdilo. Chybělo mi tam nasazení, pohyb a bojovnost. Stáhli jsme hru na tři řady, nechali jsme odpočívat hráče subtilních postav, protože soupeř hrál dobře v obraně, byl hodně tvrdý. Sice se nám podařilo srovnat, ale pořád jsme hráli v oslabení a to jsme nedokázali ubránit, protože jsme byli rozlítaní. Na ledě v tu dobu byli, dá se říct, nejstarší hráči a nebyli schopni to uhrát, takže soupeř dal ten rozhodující gól. Myslím si, že největší rozdíl byl v tom, že soupeř měl konstruktivní beky, ti se nesplašili na puku, i když byli forčekovaní. Dokázali z toho vyjet a ještě dát kvalitní přihrávku. Nám tohle dělalo obrovské problémy, museli jsme se šedesát metrů vracet. Naproti tomu my jsme se naprosto nesmyslně zbavovali kotoučů a nebyli jsme schopni založit kloudnou akci.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024