Menu +

TRE - BER 1:3 - V přímém souboji o předposlední místo tabulky Horácká Slavia podlehla Berounu

Reportáže
T ř e b í č - V zápase s celkem Berouna sehrála Horácká Slavia přímý souboj o předposlední místo tabulky. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří hned v prvních vteřinách hry dokázali několikrát ohrozit bránu. Z gólu se ale radovali domácí, když v páté minutě využil přesilovku Tomáš Kaláb. Berounu se podařilo vyrovnat ve třinácté minutě. Diváci poté mohli sledovat nepříliš pohledný hokej a minimum šancí domácích. V jednatřicáté minutě se Beroun dostal do vedení. Třebíč hokejově ožila až na začátku třetí třetiny, ale štěstí domácím střelcům příliš nepřálo. Berounu se v poslední minutě podařilo pojistit vítězství brankou na 3:1.
Sdílejte článek
 
20.kolo, středa 5.11.2008
TRE TRE
1:31:1, 0:1, 0:1
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Kaláb (Nahodil) - 13. Šinágl (Kameš), 31. Křesťan (Vaněček), 60. Tvrzník (Šinágl) Rozhodčí: Smeták - Klein, Novák Ji. Vyloučení: 5:8 Využití: 1:2 V oslabení: 0:0 Diváci: 1130. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (Míča) - Flamík, Trončinský,Sláma, Kaláb, Hrbáček, Bulička, Koktan, Burian J., - Čech, Zahradník, Vrba, Burian V., Nahodil, Stejskal, Staněk, Rákos, Obdržálek, Sojčík, Ferebauer, Přibyl.
Medvědi Beroun 1933: Altrichter (Štelmach) - Kameš, Hořava, Dresler, Mazanec, Nedvěd, Veněček, - Tvrzník, Šinágl, Pavel, Frolík, Slížek, Novotný, Kupec, Kucher, Vlček, Kica, Křesťan, Kubica, Hlusička.

Komentář k zápasu



Utkání začalo pro domácí hráče dobře. Již ve 4. minutě zápasu měla Horácká Slavia výhodu přesilové hry 5 na 3, o necelou minutu již bylo veselo. Na modré čáře stojící Tomáš Kaláb si po přihrávce od Nahodila sjel s kotoučem do dobré střelecké pozice a nemýlil se, domácí se dostali do vedení. Se zbytkem početní výhody třebíčští již tak dobře naložili, i tak mohli být se vstřelenou brankou spokojeni. Ve 13. minutě hrál v početní výhodě také hostující Beroun. Hosté vyhráli vhazování, okamžitě po buly vystřelil Petr Šinágl, kotouč prošel až za záda Lva. V 18. minutě uháněli na Altrichtera domácí Vrba s kapitánem Zahradníkem do situace dva na jednoho. Vrba nahrál Zahradníkovi přesně na hokejku, ten však střelou po ledě trefil přesně brankářův přesouvající se beton.

Začátek prostřední třetiny byl z obou stran, hlavně tedy z té domácí, hodně nepřesný. Hráči se po celém kluzišti hledali, následovala řada nepřesných rozehrávek. Za zmínku tak stojí až 30. minuta. Na trestné lavici opět domácí hráč, tentokráte Sojčík. Domácí obránci nechali před brankou trestuhodně neobsazeného Radka Křesťana, který přes klečícího Lva dopravil kotouč do sítě. Ve 32. minutě spálil stoprocentní brankovou příležitost Sojčík, který po přihrávce od Ferebauera mířil do odkryté klece, ale svůj střelecký pokus umístil pouze do lapačky Altrichtera. Ve 38. minutě mohla Horácká Slavia srovnat do šatny, když rozhodčí na berounské straně vylučoval. Početní výhoda byla více než žalostní, třebíčští se téměř nedostali do šance.

Horáci vstoupili do závěrečné třetiny s viditelně větším odhodláním, což potvrdilo několik střeleckých pokusů směrem na hostující branku. Ve 44. minutě dobře vypálil obránce Trončínský, jeho střela orazítkovala tyč! Největší šanci na srovnání skóre měl v 54. minutě Lukáš Nahodil, který po nacvičeném signálu dostal přihrávku za berounskou obranu a uháněl na osamoceného Altrichtera. Skulinu mezi jeho betony nenašel. S domácími to vypadalo zle. O minutu později se závaru před berounskou brankou dokázal prosadit Pavel Bulička, hráči se radovali. Ovšem pouze chvíli, protože rozhodčí Smeták rozpažil přestože brankový rozhodčí červené světlo rozsvítil. V závěru zoufalé a nemohoucí domácí hráče dorazila minela domácího brankáře. Tomu kotouč vypadl z výstroje a hostující Tvrzník potvrdil vítězství berounských Medvědů

Tiskovka po zápase Třebíč - Beroun 1:3

Tomáš Kaláb po zápase Třebíč - Beroun 1:3



Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda

Otakar Vejvoda – HC Berounští Medvědi Beorun: „Pro obě mužstva to byl důležitý a strašně těžký zápas, těžký hlavně na psychiku. Co se týče našeho hokeje, tak první třetinu jsme hráli ofenzivněji než jsme hrát měli a pak jsme to museli nějakým způsobem korigovat. Snažili jsme se pak hrát víc odzadu. Dnešní utkání rozhodly přesilové hry, ty góly v nich rozhodly o výsledku celého utkání. Domácí dali gól, i my jsme pak dali branku a to v takovýchto utkáních rozhoduje."




Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Psychika dnes hrála určitě velkou roli, ale myslím, že když je někdo psychicky trošku labilnější a není v takovýchto zápasech tak rutinovaný, tak musí aspoň bojovat, dřít na krev a to jsem dnes u některých hráčů postrádal. To, že jsme pak měli nějaké záblesky a puk se válel po brankové čáře, je sice hezké, ale my jsme nebyli připravení ten puk dorazit a nešla nám vůbec kombinace, v níž byl soupeř lepší. Puky mu šly do hole, líp bruslil a vyhrával osobní souboje. Vím, že náš výkon nebyl ideální, ale hráčům nepřidalo ani to, že hlediště na ně pískalo a tihle mladí kluci to naprosto nezvládli. Jednotlivé hráče nehodnotím ani, když vyhrajeme, nebudu to dělat ani dnes. K neuznanému vyrovnávacímu gólu můžu říct jen to, že brankový svítil, ale hlavní to neuznal. Když jsem se ho ptal, tak říkal, že on rozhoduje a o brankovém mluvil jako o fanouškovi, takže ani asi nemá cenu brankové rozhodčí platit. Ten se přitom dušuje, že to byl gól, hlavní se dušuje, že to gól nebyl, přitom brankový má na tu situaci zezadu mohem leší pohled. Hlavní to viděl zboku, přes hráče a stejně si rozhodl jak sám chce. Musíme to respektovat, ńic jiného nám nezbývá. Zaráží mě ale, že hlavní nerespektuje brankového a mluví o něm, jako o fanouškovi, přitom právě tento brankový tady už xkrát dokázal, že je nestranný.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024