Menu +

CHR - TRE 5:6 pp - Po fantastickém obratu se Třebíčští vracejí se dvěma body!

Reportáže
T ř e b í č - V rámci 23. kola první hokejové ligy cestovala Horácká Slavia Třebíč na led nováčka z Chrudimi. Po vyrovnané první třetině si domácí vypracovali tříbrankový náskok. Po páté brance Chrudimi nastoupil mezi tyče třebíčské klece Pavel Míča a do konce zápasu už neinkasoval. Třebíčští se ve třetí periodě neuvěřitelně zvedli a dokázali zápas dovést do prodloužení díky trefě Aleše Staňka 37 vteřin před koncem poslední části hry. Ve druhé minutě prodloužení rozhodl o osudu utkání Lukáš Nahodil. Horácká Slavia se v Chrudimi nevzdala a veze si domů velice cenné dva body, díky kterým už není poslední. Už v pondělí v den státního svátku nastoupí třebíčští hokejisté doma proti Benátkám a to již od 17 hodin v přímém souboji o čtrnáctou pozici.
Sdílejte článek
 
23.kolo, sobota 15.11.2008
CRU CRU
5:6p1:1, 4:1, 0:3 - 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Král, 28. Zohorna (Pospíšil), 30. Zadina (Martinec, Kolář), 37. Valko (Král, Vyskočil), 37. Beránek (Bláha, Toužimský) - 10. Přibyl, 24. Čech (Zahradník, Vrba), 47. Flamík (Klejna, Nahodil), 55. Kaláb (Hrbáček, Nahodil), 60. Staněk (Bulička, Sláma), 62. Nahodil (Klejna). Rozhodčí: Lacina - Arazímová, Špring. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 820. Střely na branku: 35:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 5:2, 5:6.
Sestavy
HC Chrudim: Šrámek - Fejgl, Kolář, Kuncl, Suchý, Šafařík, Toužimský, Vyskočil - Bělohlávek, Beránek, Bláha, Král, Martinec, Pospíšil, Semorád, Šeda J., Valko, Zadina, Zohorna, Žák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (37. Míča) - Hrbáček, Havran, Flámík, Kaláb, Sláma, Bulička, Pálka, Burian J., Čech, Zahradník, Vrba, Burian V., Nahodil, Stejskal, Staněk, Sojčík, Klejna, Přibyl, Obdržálek, Kundela.

Komentář k zápasu

Do sestavy se vrátil po jednozápasové pauze David Pospíšil, ale pro změnu chyběli domácím Pardubičtí hráči Michal Šeda , Martin Růžička a také zraněný Stanislav Stavenský.

Do utkání vlétli domácí jako uragán a po dvou minutách se radovali. Lukáš Král vymýšlel komu by přihrál, nakonec se rozhodl zakončit a nadvakrát překonal brankáře Lva - 1:0. Po této úvodní brance se Chrudim více a lehčeji dostávala do šancí, ale další branku nepřidala. Na straně hostí byl nejvíce vidět, v Chrudimi starý známý, Michal Klejna, ale s jeho útočnými výpady si Šrámek dokázal poradit. Třebíči se ale podařilo vyrovnat. Po chybném vyhození Miroslava Kuncla na kruhách napřáhl Milan Přibyl a prostřelil chrudimského gólmana – 1:1. Ve 13. minutě zahrozil Klejna, který se proháčkoval mezi dvojicí chrudimských beků, ale jeho pohotovou střelu vychytal Šrámek. V 16. minutě měl obrovskou šanci Zadina, ale nedokázal propasírovat puk za třebíčského brankáře. Po první třetině byl stav nerozhodný 1:1.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté z Třebíče. Na začátku třetí minuty unikal chrudimským obráncům Peter Sojčík. Fejgl ho zastavil nedovoleně a rozhodčí nařídil trestné střílení. Jeho exekutorem byl Petr Obdržálek, který sice překonal chrudimského brankáře, ale radost mu zastavila tyčka! Třebíč si ale ten gól vynahradila o chvíli později, když Zahradník přihrál na hůl Martinu Čechovi a ten trefil vingl chrudimské branky – 1:2. Po otočení výsledku z 1:0 na 1:2 se Chrudim vzchopila. V čase 27:42 se jí podařilo vyrovnat. Ihned po přesilové hře našel David Pospíšil volného Tomáše Zohornu a ten prostřelil Jakuba Lva – 2:2. O minutu později už vedli opět domácí, když po přečíslení dva na jednoho zakončoval Zadina do poloprázdné branky – 3:2. Zanedlouho mohli hosté vyrovnat, konkrétně Vladimír Stejskal. Jenže jeho dva pokusy zlikvidoval doposud skvěle chytající Šrámek. Další vlna euforie vlétla na chrudimský stadion v 37. minutě, když po přihrávce Krále trefil pravý růžek třebíčské branky Lukáš Valko – 4:2. A o 34 sekund později byli hosté na ručník. Po přihrávce Toužimského prokličkoval kompletní obranu Třebíče Pavel Beránek a vykoupal brankáře – 5:2. Po tomto gólu opustil Jakub Lev svoji klec a odešel na střídačku. Jeho místo zaujal Pavel Míča. Do konce třetiny se již nic důležitého nestalo a tak se zdálo, že si Chrudim pohlídá náskok i ve třetí třetině a získá tři body.

Do třetí třetiny šli domácí s cílem neztratit tříbrankové vedení a v poklidu si dokráčet pro tři body. Ve 44. minutě mohl Zadina svým druhým gólem zvýšit na 6:2, ale proti jeho střele stála nastražená lapačka Pavla Míči. Ve 45. minutě byl vyloučen Lukáš Král a danou přesilovou hru hosté využili. Michal Klejna přistrčil puk na modrou Borisu Flamíkovi a ten našel mezeru mezi rukou a betonem chrudimského gólmana – 5:3. Od tohoto momentu se Chrudimští téměř nedostali do útočného pásma a pouze se bránili útočným výpadům hostí. Pět minut před koncem třetí části snížili Třebíčtí na rozdíl jediné branky. Marcel Hrbáček nahrál Tomáši Kalábovi na kruhy a ten prostřelil Šrámka – 5:4. Chrudim si situaci zkomplikovala vyloučením Semoráda, ale přesilovku se hostům využít nepodařilo. Nakonec ale vyrovnávací branka přišla . 37 sekund před koncem vypálil z levé strany kluziště Aleš Staněk a popáté překonal Šrámka – 5:5. Pro Chrudimské byla ztráta tří bodů velikým zklamáním. Po šedesáti minutách se nerozhodlo a tak bylo podruhé za sebou na chrudimském stadinou vidět prodloužení.

Do něj nastoupili aktivněji právě domácí, ale Králova střela mířila pouze do boční síťky. Minutu a dvacet sekund po začátku prodloužení ukončil zápas Lukáš Nahodil. Po přečíslení dva na jednoho a střele zalehl puk Šrámek, ale ne dost pevně. Třebíčský útočník našel černý kotouč pod Šrámkovou výstrojí a dotlačil ho do branky – 5:6. Chrudim tedy z velice dobře rozehraného utkání získala pouhý bod, ale v tabulce se přesto vrací na šestou pozici, díky Jihlavě, která v Ústí prohrála 1:8.





Ohlasy trenérů

Martin Hosták

Martin Hosták, trenér HC Chrudim: "Zápas jsme nezačali dobře, poté co jsme dali první gól si asi hráči řekli, že je nejspíš už všechno v klidu. Soupeř nás ale rychle vyvedl z omylu. Jenom jsem nevěřil, že to samé se může stát i ve třetí třetině. Do druhé třetiny jsme to chtěli zlepšit, ale dál se nic nedělo, tak jsme tam po pěti minutách pustili čtvrtou lajnu a tím se naše hra oživila. Zápas jsme měli po dvou třetinách pod kontrolou. V třetí části jsme vyrobili nepochopitelné chyby a začali hrát pasivně. Měli jsme spoustu vyloučených hráčů a tím nabídli soupeři vyrovnání, což se nemůže stávat."



Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - Sk Horácká Slavia Třebíč: "My jsme věděli, že Chrudim je obrovsky silná v ofenzívě a chtěli jsme hrát dobře a důrazně v obraně a nějakým způsobem narušovat jejich rozehrávku, což se nám v první třetině dařilo. Za stavu dva jedna přišlo vyrovnání a podle mého názoru několik sporných situací, po nichž se soupeř dostal na koně. Po druhé třetině jsme si v kabině řekli, že se proti tomu nějakým způsobem postavíme. Myslím si, že bylo důležité, že jsme hráli od začátku na čtyři lajny. Také jsme věděli, že mají domácí v nohách těžké utkání s Kometou a to asi také dnešní zápas rozhodlo. Takže jsem rád, že s takhle těžkým a zkušeným mužstvem jsme uhráli dva body. Jenom mě mrzí, že mi po zápase tak vynikající hráč, hokejový odborník a trenér nepodal ruku."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024