Menu +

VRC - TRE 4:3 - Vrchlabí sebralo Třebíči bod v poslední minutě

Reportáže
T ř e b í č - V rámci 29. kola zajížděla Horácká Slavia Třebíč na led Vrchlabí, které se nacházelo na 3. místě, tudíž byli domácí papírovým favoritem. Hokejisté Třebíče ovšem nesložili zbraně a až do konce bojovali o body. Když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, udeřili domácí v přesilové hře a 40 vteřin před koncem normální hrací doby vstřelili vítěznou branku. Z hráčů Třebíče se nejvíce zápas povedl Lukáši Nahodilovi, jenž se podílel na všech brankách hostů. Vrchlabí utnulo Třebíči sérii sedmi zápasů, ve kterých bodovala.
Sdílejte článek
 
29.kolo, středa 3.12.2008
VRC VRC
4:30:1, 1:0, 3:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 27. Rusnák, 48. Pajič (Beck), 51. Nouza, 59. Pajič - 15. Nahodil, 42. Klejna (Nahodil), 57. Čech (Nahodil). Rozhodčí: Pešina - Flégl, Šperl. Vyloučení: 4:7, navíc Chatrnúch (VRC) 10 minut + trest do konce utkání - Kaláb, Staněk (oba TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1272. Střely na branku: 43:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Sestavy
HC Vrchlabí: Ševčík - Matějíček, Chaloupka, Chatrnúch, Štrach, Galvas, Vála (C), Bauer - Gajovský, Pajič, Beck - Fiedler, Krupka, Gengel - Konečný, Kříž, Látal - Nouza, Rusnák, Tvrzník.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kovář - Hrbáček, Trončinský, Sedláček, Kaláb, Bulička, Sláma, Havran, Burian, Čech, Zahradník (C), Obdržálek, Pšurný, Nahodil, Klejna, Sojčík, Barus, Staněk, Burian, Stejskal, Přibyl.

Komentář k zápasu

Prvních deset minut utkání se hrálo ve velkém tempu. Jako první se dostal do střelecké pozice třebíčský Kaláb, jenže jeho ránu z kruhů zablokovala domácí obrana. Při přesilovce hostí si zleva nabruslil Pšurný, jeho střelu Ševčík v brance Vrchlabí vykopl. Na druhé straně prověřil Kováře Kříž. Během trestu Klejny střílel Nouza pouze do konstrukce Kovářovy klece. Diváci se dočkali první branky v 15. minutě. Pšurný našel před brankou volného Lukáše Nahodila, který střelou mezi betony vrchlabského brankáře rozvlnil síť – 0:1.
Za pár chvil měl na hokejce vyrovnání Rusnák. Selhal ovšem v koncovce, protože v dobrém postavení třebíčskou svatyni netrefil. Vrchlabští pokračovali v aktivitě i díky vyloučení Sedláčka. Horácká Slavia se početní výhodě domácích ubránila a do šaten odcházela s jednobrankovým náskokem.


Vrchlabí do druhé třetiny vlétlo. Kovářem vyražený puk dorážel Beck, kotouč se do branky nedostal. O chvíli později duněl mantinel za brankou hostů po střele Látala. V další šanci nedosáhl na poskakující kotouč před zcela prázdnou brankou Rusnák. Tentýž hráč vypálil z mezikruží ve 27. minutě, ale Kovář nastavil do letu touše svou pohotovou lapačku. O dvě minuty později dokázali domácí přetavit svůj tlak ve vyrovnávací gól. Střelu Nouzy vyrazil třebíčský gólman před Roka Pajiče, jenž kotouč uklidit do klece – 1:1.
Po vyrovnání se puku zmocnil třebíčský Staněk, prokličkoval se celým kluzištěm, přihrál před branku Barusovi, který vrchlabskou svatyni netrefil. Za tři minuty pálil tvrdě Klejna do připraveného Ševčíka. Při vyloučení Becka se brankář Vrchlabí zapotil při střelách Sojčíka a Baruse. Před koncem druhé části se blýskl perfektním obranným zásahem třebíčský Havran, když padl do přihrávky domácích hráčů v přečíslení. Po čtyřiceti minutách hry svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav.


Třebíčští si pro domácí přichystali na začátek poslední periody nepříjemné překvapení. Rychlý kontr vedl Nahodil, jehož střílenou přihrávku tečoval do protipohybu Ševčíka Michal Klejna - 1:2. Vrchlabí se vzpamatovalo až při vyloučení Staňka. Beck přihrál kolem třebíčského brankoviště, kde číhal Rok Pajič a střelou pod horní tyč vyrovnal – 2:2.
Při další přesilovce domácích znovu adresoval Beck podobnou přihrávku, ale žádného ze spoluhráčů nenašel. Ovšem po návratu Pšurného do hry prostřelil Kováře z pravého kruhu Tomáš Nouza - 3:2. Hostující trenér reagoval na tento vývoj oddechovým časem.
Vrchlabští hokejisté se snažili bránit svůj hubený náskok. Necelé čtyři minuty před koncem normální hrací doby nabídli domácí Třebíči 108 sekund trvající početní výhodu pěti proti třem. Nejlepší třebíčský hráč zápasu Nahodil přiťukl puk Martinu Čechovi, který srovnal brankový účet – 3:3.
Už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, když se nechal nesmyslně vyloučit hostující Sláma. V přesilovce vystřelil domácím tři body Rok Pajič za vítězství 4:3.






Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Domácí mají kvalitní tým který byl hnaný dopředu diváky. My jsme s nimi přesto drželi krok, bojovali jsme a držleli jsme dlouho nadějný stav. Bohužel jsme byli dnes neukáznění a to přesto, že jsem hráčům před zápasem zdůrazňoval, aby se vyvarovali zbytečných vyloučení a hráli disciplinovaně. Museli jsme hrát na šest beků, protože Marcel Hrbáček má od brusle rozříznutou ruku, pak se nechal na deset minuty vyloučit Kaláb, útočný faul udělal Staněk. Pak, když jsme vyrovnali, tak před koncem zápasu, když máme puk na holi udlělal nepochopitelný faul Sláma a opět jsme dostali gól, který byl trochu šťastný. Myslím, že to vítězství dnes domácím spadlo z nebe a my jsme si bod zasloužili. Bohužel jsme s eo něj připravili vlastní nedisciplinovaností a někteří hráči by si měli sáhnout do svědomí.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024