Menu +

KOM - TRE 5:0 - Z Brna bez bodu i vstřelené branky

Reportáže
T ř e b í č - Na led jasného favorita zápasu, ale i jednoho z aspirantů na postup do nejvyšší soutěže, Komety Brno cestovali hokejisté Horácké Slavie bez posil z extraligopvých celků. I přesto dvě třetiny hráli s domácími vyrovnanou partii a i díky výborně chytajícímu Jakubu Lvovi, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem hostů, po dvou třetinách prohrávali jen o dvě branky. Ve třetí části však domácí dokázali skórovat celkem třikrát a po nezdaru v Porubě tedy před domácím publikem naplno bodovali. Naopak Třebíč znovu klesla až na samé dno prvoligové tabulky, z nějž se může odpoutat už v pondělí 15. prosince, kdy doma hostí od 18:00 Benátky nad Jizerou.
Sdílejte článek
 
32.kolo, sobota 13.12.2008
KOM KOM
5:01:0, 1:0, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Kántor (Kostourek, Padělek), 39. Kántor (Bakrlík, Liščák) 45. Kostourek (Padělek), 48. Liščák (Bakrlík), 58. Mikšan (Liščák). Rozhodčí: Hrubý - Padevět, Prchal. Vyloučení: 9:6, navíc Havran (TRE) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5392. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 5:0.
Sestavy
HC Kometa Brno: Horčička - Křetínský, Houdek, Zubíček, Protivný, Kántor, Lhotský, Morava, David - Černý, Švagrovský, Kýhos - Sedlák, Padělek, Klimt - Bakrlík, Liščák, Mikšan - Haluza, Kostourek, Polodna.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Flamík, Havran, Sláma, Kaláb, Hrbáček, Bulička, Sedláček - Čech "C", Zahradník, Vrba, Burian V., Nahodil, Stejskal, Staněk, Obdržálek, Sojčík, Kundela, Vítek, Burian J.

Komentář k zápasu

Brno mělo co napravovat, v předešlém kole podlehlo na ledě Poruby 0:2. hráči navíc byli motivováni touhou dát tříbodový dárek majiteli KOmety Zábranskému, který před utkáním na ledě symbolicky oslavil své pětatřicáté narozeniny. Úvod utkání tomu i odpovídal, Kometa byla aktivnější, pozvolna se však probouzeli i hosté. Pomohly jim k tomu hlavně přesilové hry, více než půlminutu hráli dokonce ve dvojnásobné výhodě. To již ovšem prohrávali – Kometa totiž měla přesilovku sice jedinou, ovšem dokázala jí bleskově využít. Hned po buly napřáhl na modré Kántor a jeho dělovka propadla Lvovi pod rukou do sítě – 1:0.

Chvíli poté mohl u tyčky zasouvat do prázdné klece Sedlák, kotouč však netrefil. Na straně hostí měl největší příležitost Kaláb, jeho střela v přesilovce pět proti třem byla dobře mířená, Horčička ovšem vytasil parádní zákrok a betonem ji vyrazil. Celkově byli v této třetině byli hosté sice aktivnější, ale vyložených šancí příliš neměli, jednalo se spíše o slabší střely, které Horčička dobře viděl. Brno zahrozilo v závěru Kostourkem, jinak se V úvodu první pasáže byla aktivnější Kometa, v průběhu třetiny však otěže pozvolna přebrali ale v ofenzivě spíše hledalo. První siréna uťala hru za stavu 1:0 pro domácí tým.

Druhá část měla hodně podobný průběh, často se vylučovalo a hosté nadále hodně kousali. Hned v úvodu měl obrovskou šanci Vrba, který využil zaváhání domácího obránce a vřítil se do pásma, jeho střela ovšem mířila těsně nad. Snahy Třebíče pak uťal faulem Sláma, v přesilové hře se v jasné příležitosti ocitl Kostourek, Kántorovu příhru ale nezpracoval. V další přesilovce Lev zlikvidoval nebezpečnou ránu Houdka i dorážku Švagrovského.

Pak se hra rozkouskovala sérií faulů, Třebíč ovšem nevyužila ani čtyřminutovou přesilovou hru po zákroku Klimta. Hostující borci hodně tlačili, ovšem stejně jako v první třetině málo stříleli. Velké šance si tak připisovalo spíše Brno, Sedlák trefil tyč, Mikšan přestřelil, v závěru prostřední třetiny domácí udeřili i brankově. Liščák se blýskl přesně načasovanou příhrou na Kántora a zkušený zadák se trefil během utkání podruhé – jeho střela zapadla přesně pod břevno Lvovy klece. Odpovědět mohl Čech, v poslední minutě třetiny ale zakončil přečíslení jen střelou vedle. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí tým.

V poslední části již hosté postupně odpadali a Kometa toho využila ke vstřelení tří branek. Na 3:0 zvyšoval MIlan Kostourek, který poslal do sítě Lvem vyražený Padělkův pokus. O pár minut později si připsal první "domácí" gól i Róbert Liščák, který zakončil přečíslení dva na jednoho. Vzydvihnout je třeba i bravurní příhru Bakrlíka. Poslední branku si připsal muž, který skóre zápasu otevřel - střelou z levé strany upravil na konečných 5:0 Kántor. Opět u toho byl Liščák, který si za dnešek připsal tři kanadské body.

Na skóre se pak již nic nezměnilo, hosté tak odjeli do Třebíče i podruhé letos bez bodu. Předvedli místy sympatický výkon, tratili však na nedostatek sebedůvěry při zakončení. Domácí naopak tomu působili hodně vyzrále, byť v některých pasážích zápasu se nechali soupeřem zatlačit do hluboké defenzivy.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "Dvě třetiny jsme s Kometou hráli vyrovnaný zápas. I když jsme prohrávali 1:0, stále jsme byli na dostřel. Měli jsme šance, ale naše koncovka byla strašně nedůrazná. Zlomovým momentem byl podle mého názoru druhý gól, krátce před koncem druhé třetiny. Ten domácí uklidnil a ve třetí třetině pak hráli svoji hru. Konečný výsledek je pro nás až příliš krutý. Myslím, že průběh hryna ledě mu neodpovídal."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024