Menu +

TRE - MOS 6:3 - Zaslouženou výhru ozdobily krásné branky

Reportáže
T ř e b í č - Ve 35. kole první hokejové ligy čekalo Horáckou Slavii nesmírně důležité utkání s týmem HC Baník Most. Třebíčští byli v utkání aktivnější a zcela zaslouženě berou tři body za vítězství. Most stačil třebíčskému týmu bruslařsky, ale v koncovce se kombinační nápaditosti Horácké Slavii nevyrovnal. Učebnicové nahrávky do kuchyně vymyslel před druhou a třetí brankou obránce Marek Trončinský. Most měl šanci zvrátit zápas před druhou sirénou, ale dlouhou zdvojenou přesilovku promrhal. Domácí fandové si užili poslední domácí výhru před Vánocemi.
Sdílejte článek
 
35.kolo, sobota 20.12.2008
TRE TRE
6:32:1, 3:0, 1:2
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Obdržálek (Zahradník), 16. Čech (Trončinský, Zahradník), 23. Nahodil (Trončinský, Stejskal), 26. Rákos (Kaláb), 35. Sojčík (Přibyl), 44. Sláma (Kundela) - 8. Bauer Jan (Stříteský, Dej), 45. Černý (Dej), 57. Budínský (Poživil, Šinkovič). Rozhodčí: Jílek - Brejcha, Šmíd. Vyloučení: 6:4, navíc Rákos (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1080. Střely na branku: 45:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Trončinský, Sedláček, Kaláb, Flamík, Havran, Bulička, Sláma - Čech, Zahradník, Obdržálek - Burian V., Nahodil, Stejskal - Staněk, Rákos, Sojčík - Přibyl, Kundela, Burian J.
HC Most: Sáblík - Charousek, Hlubuček, Černý, Stříteský, Poživil, Lomička, Nosek, Panuška - Bednařík, Heinisch, Machulda - Dej, Bauer Jakub, Bauer Jan - Šinkovič, Budínský, Zucker - Zima, Nedrba, Havlůj.

Komentář k zápasu



Hned od úvodních minut měla domácí Třebíč jasnou převahu a téměř ve všech hokejových směrech soupeře přehrávala. Díky předváděné hře se domácí v 8. minutě dostali do vedení. Po vyhraném buly od Zahradníka střílel okamžitě z první Petr Obdržálek. Střela byla tak rychlá, že se brankář Sáblík nestihl v brance ani pohnout. Ovšem za 31 vteřin hosté srovnali. Kotouč se několikrát před domácí brankou odrážel, až se dostal k Jakubu Bauerovi, který zakončil do prázdné branky. Hosté proměnili hned svojí první vážnější akci. Do útočení měl chuť také obránce Marcel Hrbáček, který zavezl kotouč do útočného pásma. Poté se pokusil Sáblíka překonat vyjetím zpoza branky, brankář hostí si svoji tyčku pohlídal. Za tuto akci sklidil Hrbáček potlesk tribun. V 17. minutě vyslal přihrávkou do brejku Marek Trončínský, Martina Čecha. Sáblík bez šance, Třebíč znovu vedla.

Když Most nevyužil přesilovku, jejíž velkou část si do prostřední třetiny přenesl, znovu udeřila Třebíč. Ve 23. minutě najížděla dvojice Trončínský, Nahodil do přečíslení,dvakrát si přihráli a Lukáš Nahodil zakončil do prázdné branky, protože hostující gólman se ani nepoložil na zem, opravdu nádherná hokejová akce! O tři minuty později poslal Vilém Burian přihrávku před branku, kde stál opět úplně volný Nahodil, tentokrát však ze souboje vyšel vítězně Sáblík, protože Nahodil přestřelil. Zanedlouho Nahodilovu neproměněnou tutovku napravil Daniel Rákos na jehož střelu nad vyrážečku brankář nedosáhl. Velký podíl měl na brance také Kaláb, který poslal střelcovi vydařenou křížnou přihrávku. Ve 28. minutě, při přesilovce Třebíče si před hostující branku sjel obránce Kaláb, pálil hned z první, ovšem minul! Ve 31. minutě měl Most velkou šanci korigovat. Ve dvojnásobné přesilové hře nedokázali najít recept na pozorného Lva, ani na obětavě bránící třebíčské hráče. Ve 35. minutě předvedl důraz před brankovištěm Peter Sojčík. Stál ve správný čas na správném místě a bojovností dorazil kotouč až do sítě. Když se pár minut před koncem třetiny podařilo Horácké Slavii ubránit další oslabení, mělo domácí mužstvo do poslední třetiny více než dobrou pozici pro získání všech tří bodů.

Další branku mohl si na své konto mohl již ve 42. minutě domácí Rákos. Jeho střela švihem z mezikruží ke smůle domácích orazítkovala břevno mostecké branky. Ve 44. minutě si do útočného pásma najel, s kotoučem na hokejce, obránce Lukáš Slámaa pohotově vypálil a v Třebíči se slavila šestá vstřelená branka. Minutu na to předvedli také hosté, že umějí dávat pěkné branky, nechytatelným věšákem překonal Jakuba Lva Kamil Černý. V 52. minutě se už, už na Lva řítil mostecký Bauer. Domácí brankář zachoval chladnou hlavu, vyjel po kotouči a svoji holí ho vyrazil dříve, než k němu dojel hostující hráč. V 53. minutě za sebou obrana Mostu zapomněla Rákose, Sáblík ho tentokrát vychytal. V 57. minutě se hostům podařilo znovu snížit. Střelu Poživila tečoval za záda brankáře Vít Budinský. Nakonec tedy Horácká Slavia porazila v posledním zápase roku 2008 ,na domácím ledě celek HC Most a připsala si do tabulky důležité a hlavně zasloužené body za vítězství.

Daniel Rákos po utkání Třebíč - Most 6:3

Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Most 6:3

Tiskovka po utkání Třebíč - Most 6:3



Ohlasy trenérů

Jan Neliba

Jan Neliba – HC Most: „Věděli jsme, že Třebíč se hodně zlepšila v posledních zápasech a snažili jsme se pro kvalitu kádru udělat maximum. Bohužel někteří hráči, kteří nám přicházejí z extraligy, si neuvědomují vážnost situace a nepodávají takové výkony, které od nich vidíme v extralize. Tím pádem potom není na naší straně ta kvalita, kterou očekáváme. Mužstvo Třebíče dnes vyhrálo zaslouženě, protože projevilo větší obětavost a bojovnost. Myslím, že ta porážka není věcí Lukáše Sáblíka. Z naší strany v první třetině dvě prohraná buly a ve druhé jsme nechali domácí dvakrát ujet do přečíslení dva na jednoho. V Sáblíkovi bych určitě neviděl chybu.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Chtěl bych hráčům poděkovat, protože jak říkal pan Neliba, byla u nich zase vidět velká bojovnost a nasazení, stejně jako v zápase s Benátkami. Skoro mám pocit, že když se naší hráči kouknou na soupisku a vidí tam osm, nebo devět hráčů z extraligy, jako měly Benátky a jako měl dneska Most, který měl hráče z Varů a Litvínova, a nebyli to žádní nazdárci, mají o motivaci postaráno. To jsou kluci, kteří pravidelně nastupují. Naše hráče, jakoby to motivovalo k tomu, že se chtějí ukázat a semknou se. Podali jsme dobrý výkon, padaly krásné branky a vyšly nám dokonce i nějaké nacvičené signály, což trenéra vždycky potěší. Navíc jsme ubránili přesilovku pět na tři, což po zkušenosti z utkání s Kadaní, kdy jsme rovněž vedli 5:1 a v přesilovce pět na tři a následně pět na čtyři jsme dostali gól, bylo velmi důležité pro naši psychiku. Ve druhé třetině jsme trošku zbytečně reagovali na výroky rozhodčích a na popichování soupeřových hráčů. Musíme se udržet na uzdě a být ukáznění. To byl také hlavní pokyn, který jsme hráčům po druhé třetině dali. Pokud si nechtějí ten zápas zkazit, tak musí hrát disciplinovaně a ukázněně. Až na jeden zbytečný faul to zvládli a tím pádem zvládli i celé utkání. První dvě branky padly po nacvičených signálech, okamžitě po vyhraném buly, kdy je důležité určité rozestavení hráčů. A pokud to buly vyhrajete dobře, tak potom z toho vznikne dobrá výhoda a když máte i dobré střelce, tak i šance. Oba střelci to dnes zvládli, takže i standardní situace nám dnes vyšly. S Davidem Vítkem jsme byli spokojeni, plnil si roli ve čtvrté pětce, ale dnes hrála důležitý zápas juniorka. Pořád ještě neházíme flintu do žita, a proto jsme ho dnes uvolnili pro juniorku. Máme ale v kádru například Jirku Buriana nebo Marka Kundelu, kteří naskočili, a čtvrtá řada svoji roli dnes zvládla výborně.
Dnes jsme měli od samého rána velkou smůlu. Po cestě na trénink se u Velkého Meziříčí vyboural Roman Pšurný. Byla to těžká havárka, naštěstí se ale obešla bez zranění. Policisté i hasiči, když viděli to auto, jen kroutili hlavou. Před zápasem při úpravě ledu zkolaboval ledař Standa Jirovský, takže se toho na nás dnes navalilo hodně. I proto jsem rád, že jsme zvládli dnešní zápas a dokázali jsme uhrát vítězství."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024