Menu +

HAV - TRE 4:3pp - Z dobře rozehraného zápasu pouze bod

Reportáže
T ř e b í č - Poslední předvánoční zápas sehrála Horácká Slavia Třebíč na ledě Panterů z Havířova. Hosté zápas velice dobře rozehráli. Po vyhrané první třetině zdvojnásobil třebíčské vedení Marek Kundela krátce po polovině utkání. Horácká Slavia však vybojované vedení neudržela. Panteři snížili ještě ve druhé třetině. V poslední periodě dokázali domácí stav utkání vyrovnat a muselo se prodlužovat. V nastaveném čase byli šťastnější Havířovští a připsali si bod navíc. Horácká Slavia již po několikáté v sezoně ztratila nadějně vyvíjející se zápas a tím pádem také cenné body.
Sdílejte článek
 
36.kolo, pondělí 22.12.2008
HAV HAV
4:3p1:2, 1:1, 1:0 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Maruna (Lašek), 39. Štefanka (Evan, Piecha), 54. Kotásek (Brynecký, Piecha), 62. Novák (Hampl) - 7. Stejskal (Sedláček, Nahodil), 19. Flamík (Obdržálek), 33. Kundela (Zahradník). Rozhodčí: Kočí - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 4:9, navíc Míča (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 626. Střely na branku: 42:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 4:3.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Valent - Kolarz, Lukačovič, Štefanka, Evan, Novák, Lašek, Klimeš, Hegegy - Seman, Vala, Velecký - Kotásek, Piecha, Sikora - Zeliska, Přeučil, Hampl - Brynecký, Maruna, Říčka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Sláma, Sedláček, Kaláb, Flamík, Havran, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek - Burian V., Nahodil, Stejskal - Staněk, Sojčík, Přibyl - Kundela, Vítek, Burian J.

Komentář k zápasu

Poslední zápas roku 2008 čekal Horáckou Slavii Třebíč na ledě Havířova. Obrovskou šanci měl hned v první minutě Kotásek, ale netrefil prázdnou Lvovu klec. Na druhé straně prověřil extřebíčského brankáře Valenta Kaláb. Ukazatelem stavu utkání pohnuli jako první hosté. Sedláčkovu těžkou střelu dokázal havířovský brankář vyrazit, ale na dorážku Vladimíra Stejskala nestačil – 0:1.
Krátce po gólu vyzval Přibyl ke střele Staňka, jenže ten Valenta neprostřelil. Poté si zahráli Havířovští proti třem hostům. Lev se vyznamenal proti dorážce Kotáska, za pár chvil nezasunul puk do prázdné branky Piecha. Hosté ubránili i vyloučení Hrbáčka, ale v 16. minutě bylo vyrovnáno. Laškovo nahození Lev pouze vyrazil před sebe, což potrestal David Maruna - 1:1.
Zdvojenou početní výhodu dostala v prvé třetině k dispozici také Horácká Slavia. Tu sice hosté nevyužili, ale klasickou přesilovku ano. Boris Flamík svou třetí ránu otřel o domácího obránce a kotouč zapadl do branky bezmocného Valenta – 1:2.


Druhou třetinu zahájil skvělým zákrokem domácí gólman proti Stejskalovi. Zahanbit se nenechal ani Jakub Lev v třebíčské brance, když fantasticky vychytal střelu z hole Nováka. Aktivní Stejskal zkoušel zakončení mezi betony, ale neuspěl stejně jako za chvíli Hrbáček. Při vyloučení Slámy ztroskotal na Lvovi Hampl. Ve 33. minutě chyboval domácí obránce Novák, do úniku se utrhl Marek Kundela, jenž nadvakrát protlačil kotouč za Valentova záda – 1:3.
Dvoubrankové vedení držela Třebíč do předposlední minuty druhé periody. Trest Buriana Třebíčští sice ubránili, ale tři sekundy po návratu hříšníka na led vypálil od modré čáry Filip Štefanka a stanovil brankový účet po čtyřiceti minutách – 2:3.


Podle předpokladů byli na začátku třetí periody aktivnější domácí hokejisté. Velecký Lva nepřekvapil, Vala branku netrefil a Zelisku skvěle vychytal hostující brankář. Tlak mohli domácí zesílit při vyloučení Přibyla. Branku ale nevstřelili. Třebíčští mohli pojistit svůj náskok v početní výhodě, ale Obdržálek nedal. V 54. minutě se domácím podařilo vyrovnat zásluhou Martina Kotáska, který byl na brankové čáře patřičně důrazný – 3:3.
Za krátko byl vyloučen Zahradník. Evan tvrdou střelou branku netrefil, stejně jako Vala. Na druhé straně zkoušel štěstí bekhendem Nahodil. Šedesát minut hry vítěze neurčilo.


Prodloužení trvale krátce přes minutu. Valent se štěstím chytil střelu Kalába. Kontr domácích rozhodl. Střelu Hampla Lev vyrazil a dorážející Michal Novák rozhodl utkání.


Třebíčští znovu ztratili dobře rozehraný zápas. Ze severu Moravy se vracejí s jedním bodem.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "Opět jsme odehráli dobrý zápas, myslím, že naší aktivní hrou jsme domácí zaskočili. Nechápu ale delegace rozhodčích. K nám do Třebíče přijede pískat rozhodčí až z Karlových Varů, zatímco tady v Havířově řídí zápas rozhodčí z blízké Karviné. Celý zápas jsme hráli proti šesti, přestáli jsme hodně oslabení a v závěru nám pak trošku chyběly síly. V prodloužení jsme pak udělali chybu, kterou domácí potrestali. Přestože rozhodčí zápas vedl tendenčně, vezeme z venku bod a musíme si ho vážit. Jak byl zápas veden, o tom svědčí desetiminutový trest pro náhradního brankáře, který otvíral dvířka od střídačky a byl při tom zasažen holí soupeře do hlavy. Za otázku "Co děláš?", byl rozhodčím, který v té době stál snad osm - deset metrů daleko odměněn desetiminutovým trestem. Rozhodčího Kočího budeme vetovat, podáme protest a DVD materiál pošleme panu Fraňovi jako důkaz. Bohužel je to vše, co s tím můžeme dělat.
Teď se musíme plně soustředit na další zápasy, které přijdou v novém roce."


René Ševěček - HC Havířov: "Škoda neproměněných šancí hned v začátku zápasu. Tam jsme to už mohli rozhodnout. Pak už nebyla hra vůbec optimální. Dali jsme si sami ještě vlastně dva góly a Třebíč rázem vedla 3:1. Třetí třetina už byla lepší, zaslouženě jsme vyrovnali a v prodloužení získali druhý bod."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024