Menu +

MOS - TRE 2:4 - První liga zachráněna, jistotu přineslo vítězství v Mostě

Reportáže
T ř e b í č - K utkání pravdy zajížděla Horácká Slavia Třebíč do Mostu, kde vyzvala k souboji místní Baník. Utkání bylo třicet minut bezbrankové. Nejprve udeřili domácí, ale hosté za okamžik vyrovnali. Zavěrečnou dvacetiminutovku zvládla lépe Horácká Slavia, kterou vyhrála 3:1. Třebíč nejprve využila zdvojenou přesilovou hru. V 54. minutě dal rozhodující gól Aleš Staněk, když dokazál zužitkovat přečíslení dva na jednoho. Most ještě dokázal zápas zdramatizovat, ale Třebíč si už tři body nenechala sebrat a pojistila vítězství střelou do prázdné branky. Tato výhra pro Horáckou Slavii znamená, že si i v příští sezóně zahraje první ligu!
Sdílejte článek
 
55.kolo, středa 4.3.2009
MOS MOS
2:40:0, 1:1, 1:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 30. Poživil (Šinkovič), 58. Chmelíř (Bauer Jakub) - 34. Sláma (Staněk, Obdržálek), 45. Zahradník (Nahodil, Hrbáček), 54. Staněk (Obdržálek), 59. Nahodil (Bulička). Rozhodčí: Pešina, Svoboda - Flégl, Šperl. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Střely na branku: 38:45. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
Sestavy
HC Most: Závorka - Charousek, Hlubuček, Poživil, Chmelíř, Pospíšil, Panuška, Lomička - Šinkovič, Budínský, Jan Bauer - Mach, Vrtek, Böhm - Postl, Jakub Bauer, Salač - Karel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Havran, Sedláček, Koktan, Sláma, Bulička, Kadela Roman, Kaláb - Staněk, Zahradník, Obdržálek - Burian Vilém, Nahodil, Stejskal - Sojčík, Vrba, Kazionov - Kadela Eduard, Vítek, Burian Jiří.

Komentář k zápasu

Oba týmy spočítaly před zápasem absence. Zatímco domácím chyběli hráči díky povinnostem ve svých extraligových klubech, Třebíč přijela bez zraněných Lva, Čecha a Přibyla.
První střelu zápasu vyslal hostující Nahodil. Ve třetí minutě měli dobrou příležitost domácí, jenže Poživil neodhadl ideální okamžik pro přihrávku. Třebíč si zkusila hru v početní výhodě v páté minutě. Jenže v oslabení ujel Jan Bauer a jeho sólo skvěle zneškodnil Míča. Následně si zahráli přesilovku také Mostečtí, ale ani oni s ní nenaložili podle svých představ. V polovině první části hry vyřešil Míča střely Jakuba Bauera a Budínského. Na druhé straně zavařili Závorkovi Staněk se Zahradníkem. Ve 13. minutě se dostal do šance Jan Bauer a nastřelil tyčku třebíčské branky. Za okamžik šel pykat Havran, ale domácí s přesilovkou gólově nenaložili. Závěr úvodní dvacetiminutovky hrála Horácká Slavia v početní převaze. Velký tlak Horáků vedl k šanci Stejskala. Do šaten odcházeli hokejisté za bezbrankového stavu.


Po třiceti sekundách druhé třetiny se ocitl sám před Závorkou Obdržálek, ale domácího brankáře neprostřelil. Most se vrhl do útoku. Jeho snahu umocnila vyloučení Třebíče. Böhm trefil v tutovce pouze Míču. Za chvíli pálil z bezprostřední blízkosti Šinkovič. Hostující gólman vytáhl parádní zákrok lapačkou. Ve 25. minutě putoval na lavici hanby mostecký Pospíšil. V. Burian ani Stejskal se svými pokusy neuspěli. Stejně dopadla i teč Zahradníka. Hrstka diváků čekala na první branku až do poloviny utkání. Ondřej Poživil si sjel až před Míču a bekhendovým blafákem vsítil branku – 1:0.
Horácká Slavia se po inkasované akce vrhla do útoku. Staňkovu střelu zkrotil Závorka s velkými problémy. Na konci 33. minuty byli domácí potrestáni za špatné střídání. Třebíč přesilovku využila za šest sekund. Lukáš Sláma napřáhl modré čáře a letící projektil zastavila až síť domácí klece – 1:1.
Po vyrovnání hráli Mostečtí 61 vteřin proti třem Třebíčským. Hostující obrana v čele s Míčou výpadům Baníku odolala. Po dvou třetinách bylo utkání nadále nerozhodné.


Na začátku třetí periody se dostali hosté do zdvojené početní převahy. Horácká Slavia předvedla nádhernou kombinaci, na jejímž konci zasunul kotouč do sítě Petr Zahradník - 1:2.
Třebíč se zatáhla do obrany. Při vyloučení Staňka si poradil Míča se střelou Chmelíře. Domácí se svou snahou o vyrovnání dostávali do herní křeče. Navíc hosté dali třetí gól. Nahodil svůj samostatný únik ještě neproměnil. Přečíslení dva na jednoho zužitkoval Aleš Staněk - 1:3.
Další přečíslení zakončoval opět Staněk, ale tentokrát červené světlo nerozsvítil. Na druhé straně vychytal Míča Jakuba Bauera. Most otevřel hru se snahou zápas ještě zdramatizovat. To se mu nakonec podařilo. Lukáš Chmelíř propálil Míču od modré čáry – 2:3.
Most hrál o všechno a odvolal brankáře. Tento tah se domácím nevyplatil. Lukáš Nahodil skóroval do prázdné klece a definitivně zajistil Horácké Slavii tři body – 2:4.

Výsledek tohoto zápasu zajistil Třebíči definitivně udržení prvoligové příslušnosti. Most se ještě popere o záchranu s Berounem.



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "Byl to pro nás velmi psychicky těžký zápas, hráči moc dobře věděli, o co se hraje, naštěstí i domácí byli pod obrovským tlakem. Zápas jsme zvládli díky enormní snaze všech hráčů a díky vynikajícímu výkonu gólmana. Spadl mi obrovský kámen ze srdce, to si nikdo neumí představit, jaké nervy a stres skupina play-out přináší. Představa, že bychom dostali Most zpátky do hry, byla hrozná. Máme mladé mužstvo a vlastně jsme celou sezónu něco doháněli. Chtěl bych poděkovat hráčům za to, jak k tomu přistoupili a jak se do toho položili."


Vladimír Petrovka - HC Most: "Vzhledem k tomu, v jaké jsme dnes byli situaci, co se týká kádru a i bodového odstupu, který jsme měli, tak si myslím, že jsme dnes odehráli výborné střetnutí. Opět se projevila naše největší slabina a tou je jednoznačně koncovka. Myslím, že v prvních dvou třetinách jsme měli asi 6 nebo 7 vyložených příležitostí, které jsme ale neproměnili a to si myslím dnes rozhodlo. Spokojen nejsem s poslední třetinou, kde si myslím, že zápas hodně ovlivnili i rozhodčí."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024