Menu +

TRE - MOS 7:6 - V posledním zápase brankové hody

Reportáže
T ř e b í č - V posledním zápase sezóny 2008/2009 přivítala Horácká Slavia Třebíč na svém ledě HC Most. Uvolněný zápas měl dvě třetiny velmi ospalé tempo. Až ve třetí třetině se utkání zvrhlo v brankovou přestřelku, ve které byli Třebíčští šťastnější a o branku zvítězili. Dva góly vstřelil kapitán juniorů David Vítek, jenž byl v zápase hodně vidět. Po zápase hráči mohutně oslavili udržení v první lize a jako výraz díků za podporu v celé sezóně předvedli svým věrným přiznivcům taneček na ledě v doprovodu hudby.
Sdílejte článek
 
58.kolo, sobota 14.3.2009
TRE TRE
7:61:2, 2:1, 4:3
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 17. Nahodil (Stejskal), 33. Vítek (Vrba, Sojčík), 38. Stejskal (Nahodil, Kaláb), 46. Nahodil (Stejskal, Sojčík), 50. Vítek (Sojčík, Vrba), 50. Obdržálek (Havran, Zahradník), 56. Vrba (Hrbáček) - 9. Vrtek (Charousek, Mach), 17. Salač (Šinkovič), 29. Salač (Šinkovič, Budínský), 48. Chmelíř (Vrtek, Poživil), 51. Budínský (Šinkovič), 51. Mach (Böhm, Vrtek). Rozhodčí: Ondřej, Smitka - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1220. Střely na branku: 54:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:4, 6:4, 6:6, 7:6.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Vlašín, Kadela R. - Staněk, Zahradník, Obdržálek - Kadela E., Nahodil, Stejskal - Sojčík, Vítek, Vrba - Burián P., Klíma, Burian J.
HC Most: Melichar - Charousek, Hlubuček, Poživil, Chmelíř, Pospíšil, Panuška, Lomička, Polák - Šinkovič, Budínský, Salač - Mach, Vrtek, Böhm - Karel, Lhotka, Beránek - Smolík, Hotový, Kail.

Komentář k zápasu



V utkání, ve kterém již o nic nešlo, jsme v úvodních minutách viděli na obou stranách hodně nepřesností a hokejových akcí po málu. Jako první otevřeli skóre v utkání hosté z Mostu. V 9. minutě trefil přesně k tyči za Míčova záda, Vladislav Vrtek. V 10. minutě prostřelil domácího gólmana hostující Mach, střela však mířila naštěstí pro domácí mimo branku. Ve 13. minutě mohla Třebíč vyrovnat, když v přesilovce naservíroval zpoza branky Petr Zahradník přihrávku dobře postavenému Obdržálkovi, ten střelou z první brankáře překonat nedokázal. V 17. minutě tak Most trestal. Podruhé v utkání musel Míča lovit kotouč ze sítě, když jej prostřelil Vlastimil Salač. Obrovskou šanci měl v 17. minutě Lukáš Nahodil , ale střelou z dobré pozice trefil pouze břevno branky. Ovšem vše dokázal napravit, když předvedl z dorážky stahovačku, kterou snížil na 1:2. Před přestávkou mohl ještě vyrovnat Sojčík, s jeho dělovkou si Melichar poradil.

Po nemastném, neslaném úvodu v úvodních minutách prostřední části ve 29. minutě odskočili hosté opět na dvoubrankový rozdíl. Díky nedůraznosti třebíčských beků překonal na několikrát domácího brankáře Vlastimil Saláč. Ve 32. minutě hrála Třebíč přesilovou hru. Střelu Vrby dorazil do branky dobře postavený David Vítek a bylo opět sníženo. Ve 36. minutě čekala na Třebíč další početní výhoda. I tuto početní výhodu dokázali domácí využít, a to i přes to, že se po většinu této početní výhody Třebíčští trápili a téměř k ničemu se nedostali, ovšem ve 38. minutě prostřelil Melichara střelou z kruhů Vladimír Stejskal, Třebíč utrpěla vyrovnání skóre na 3:3.

V závěrečné třetině se jako první trefili tentokráte hráči Horácké Slavie. Ve 46. minutě se prosadil důrazem před branku Lukáš Nahodil a Horáci šli poprvé v zápase do vedení. Ovšem v zápětí byl vyloučen domácí Peter Sojčík. Hosté neváhali a hru v početní převaze proměnili ve vyrovnávací branku. Střelou od modré se prosadil Lukáš Chmelíř. Ke smůle Třebíče to bylo pouhé dvě vteřiny před návratem vyloučeného Sojčíka. V 50. minutě zásluhou Davida Vítka domácí opět vedli. Vítek vyslal poměrně jednoduchou střelu z levé strany útočného pásma, kotouč však prošel brankáři hostí až do sítě. Za 18 vteřin po brance Vítka se radoval domácí Petr Obdržálek, který zasunul kotouč bekhendem za padajícího brankáře. Ovšem v 51. minutě mostečtí hokejisté snížili. Na 6:5 snižoval z pohledu hostů po dorážce Vít Budinský. V téže minutě hosté vyrovnali. Po chybě domácího brankáře, který neudržel kotouč se prosadil znovu z dorážky Martin Mach. Až v 56. minutě přišla rozhodující branka. Do brejku se dostal domácí Tomáš Vrba a pod víko zavěsil. Zajistil tak domácím vítězství a v této sezoně vstřelil poslední branku Horácké Slavie.

Po utkání si třebíčští hokejisté připravili pro domácí fanoušky taneční choreografii, které se nedalo nezatleskat. Hráčům patří dík, za to, že play out zvládli a nedopustili tak tragédii, která by v případě sestupu jistě nastala. Popřejme tedy hráčům zasloužený odpočinek a do další sezony hodně štěstí!

Tiskovka po zápase Třebíč - Most 7:6

Lukáš Nahodil po zápase Třebíč - Most 7:6



Ohlasy trenérů

Jan Neliba

Jan Neliba - HC Most: „Byl to zápas, který se musel odehrát, a když to tak pozoruju, byl to zápas hraný spíš kvůli divákům. My jsme přijeli s kádrem, v němž jsme měli sedm juniorů a hráli jsme tak, abychom byli alespoň důstojným soupeřem. Můžu říct, že jsme rádi, že ta soutěž už skončila. Respektovali jsme to, že ten zápas domácí chtěli odehrát, i když je škoda, že se nám zranili dva hráči."


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „Opravdu jsme dnes chtěli hrát hlavně pro diváky, protože bylo už rozhodnuto a dlouho jsme nehráli doma. Třikrát jsme hráli venku, takže jsme se s diváky chtěli rozloučit. Cením si toho, že Most k zápasu dorazil, byl nám velice dobrým soupeřem, i když zápas se nesl spíš v takovém exhibičním duchu. Padlo hodně branek, což bylo pro lidi určitě zajímavé, ten zápas jsme nakonec vyhráli, takže i rozlučka s diváky byla pozitivní. Samotný hokej dnes nechci hodnotit, z mého pohledu to bylo spíš exhibiční utkání. Jsem rád, že jsme se po této těžké sezóně mohli důstojně rozloučit s diváky. Zápas nedohrál Aleš Staněk, který má problémy s ramenem, má ortézu a rameno mu vyskočilo, takže zpátky do hry už nemohl. Po nárazu do hlavy nedohrál ani Eda Kadela, motala se mu hlava. Hlavní dnes bylo, že se zápas odehrál a diváci společně s hráči mohli oslavit. Dnešní zápas ukázal, že to nebylo o nějaké velké motivaci, hráči si chtěli s chutí zahrát. Nejvíc se asi motivovali na tu choreografii, tu nacvičovali celé dopoledne. To byl dnes pro ně asi vrcholný výkon. Hokej dnes nechme stranou.
V úterý máme závěrečný led, dáme si turnaj v bagu a tato těžká sezóna tím pro nás tím skončí.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024