Menu +

BER-TRE 1:2 sn - Třebíč veze zasněžené dva body z Berouna

Reportáže
T ř e b í č - Desáté kolo první ligy doslova zaválo hokejisty Horácké Slavie do Berouna, kde vyzvali k souboji domácí Medvědy. V zápase padlo málo branek, jak již bývá zvykem v soubojích Třebíče s Berounem. Hosté se v první třetině ujali vedení v přesilovce v 10. minutě a hubené vedení hájili až do 35. minuty, ve které se Medvědům podařilo srovnat krok. Závěrečná perioda rozuzlení nepřinesla a nepomohlo ani pětiminutové nastavení hry. V nájezdech uspěl jako jediný třebíčský ostrostřelec Petr Obdržálek a zajistil svému týmu dva body. Několik doslova fantastických zákroků, jako vystřižených ze šotu o NHL, předvedl v utkání gólman Jakub Lev, který také vychytal všechny střelce Berouna v nájezdech. Horácká Slavia tak navlékla už pomyslný osmý korálek na šňůru zápasů, ve kterých bodovala. Doplněny ohlasy trenérů.
Sdílejte článek
 
10.kolo, středa 14.10.2009
BER BER
1:2sn0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 35. Vlček - 10. Obdržálek (Bulička, Nahodil), rozhodující nájezd Obdržálek. Rozhodčí: Lacina - Polonyi, Jílek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Přikryl - Nedvěd, Vošmik, Bolf, Malý, Braniš, Vojta, Cunik, Švagrovský, Mrňa, Rudovský, Šinágl, Luňák, Krätzer, Vlček, Besser, Kupec, Karpov, Hrdel, Tvrzník.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Koktan, Bulička, Ostrčil, Sláma, Kania, Káňa, Dolníček, Bartoš, Laš, Zahradník, Čech, Burian, Nahodil, Obdržálek, Látal, Přibyl.

Komentář k zápasu

Třebíč vstoupila do zápasu sebevědomě a hned vyzkoušela pozornost Petra Přikryla v brance Berouna, jmenovitě Káňa, Dolníček a Obdržálek. V rozletu zbrzdil Horáky faulem Káňa, jenže domácí Krätzer svým nedovoleným zákrokem počet hráčů na ledě vyrovnal. V polovině třetiny byl vyloučen Vošmik. Do dobré střelecké pozice se dostal Petr Obdržálek. Poprvé sice minul, ale druhá rána z mezikruží zamířila do branky - 0:1.
V zápětí zatlačili Medvědi na pilu při trestu Bartoše. Radovský prověřil dvakrát Lva, neuspěl kličkou ani střelou do odkryté klece díky skvělé reakci třebíčského, již téměř překonaného brankáře. Jakub Lev už bez hokejky dokázal provést tygří skok a v letu nataženýma rukama puk směřující do prázdné branky vyrazil a Beroun tak připravil o jistý vyrovnávací gól. Domácí byli nadále v tlaku a snažili se vyrovnat. Tvrzníkův pokus mezi betony Lev zachytil. Na druhé straně zaměstnal Přikryla důrazný Káňa. Na konci první třetiny nevyužila Třebíč přesilovku.


Medvědi byli po přestávce aktivnější, ale naráželi na dobře postavenou třebíčskou obranu. Na konci 26. minuty vletěl do útočného pásma Mrňa, jehož střelu vyrazil Lev. Při vyloučení Koktana zmařil hostující brankář těžkou střelu z hole Braniše. Beroun měl nadále více ze hry. Radovský se neprosadil, za pár chvil zkoušel štěstí přes clonící hráče Cunik. Za aktivitu byli domácí odměněni ve 35. minutě. Lvem vyražený kotouč poslal za brankovou čáru Ladislav Vlček – 1:1.
Hosté po vyrovnání přidali. Dolníček sám před Přikrylem nedal, za okamžik si dobře najel Látal, jenže touš mu přeskočil hokejku. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný.


Třetí třetina přinesla až možná překvapivě styl hry nahoru dolů. Nicméně obrany zůstávaly pevné. Obrovskou šanci měl Švagrovský, provedl Lvovi blafák, ale neuspěl. Kontrovat se snažili Nahodil s Burianem, kteří neprošli přes beky Berouna. Bojovalo se především o střední pásmo. Ostrčil pálil do lapačky Přikryla, Vojta svým nahozením netrefil třebíčskou klec. Před koncem normální hrací doby zlikvidoval Lev střelu Karpova, Přikryl zneškodnil pokus Obdržálka přes obránce.


V prodloužení měl tutovku Krätzer, jenže Lev mu nadvakrát odolal. O vítězi rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž zaznamenal rozdílovou branku Petr Održálek.
Třebíč tak vyválčila v Berouně dva body a bodovala již v osmém utkání v řadě.



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel (SK Horácká Slavia Třebíč): Hrajeme to, co potřebujeme. My jsme chtěli uhrát bod nebo dva. Ze začátku zápasu jsme byli lepší. Pak se to začalo otáčet, tak jsme se museli soustředit na obranu. Z toho jsme vycházeli ve druhé polovině utkání. Jsme spokojeni s tím, jak to dopadlo. Brankář Lev v podstatě nahrál domácím na gól a daroval jim ho, ale na druhou stranu chytil minimálně tři jasné góly. To rozhodlo, že zápas došel až k nájezdům. V nich si Lev poradil, střelci domácích byli bezradní.


Karel Najman (HC Berounští Medvědi): Vytvořili jsme si šance, myslím, že jsme si jich vytvořili více než soupeř, ale opět jsme to nezužitkovali. Chybí nám trochu klidu. Věděli jsme, že soupeř hraje hodně urputný hokej, nenechávají mnoho prostoru. Přesto jsme si dokázali vypracovat šance, vytvořit si nějaký prostor, ale bohužel koncovka je náš letitý problém. Chce to trpělivost a pracovat. Věnujeme se tomu, ale chce to mít klid na hokejkách, a aby si kluci začali více věřit. Zbyněk Hrdel přišel ze Sparty na rozehrání. Měsíc vůbec nehrál, teď je týden na ledě. Byl určitě přínosem, ale nelze čekat zázraky. Chybí mu herní praxe, chce to čas.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024