Menu +

OLO-TRE 1:3 - Třetí výhra v řadě, Hanáci na Třebíč nestačili

Reportáže
T ř e b í č - Říká se, že pokud se něco povede třikrát, není to už náhoda. Třebíč dnes potřetí v řadě vyhrála, navíc se jí to povedlo na ledě třetího týmu tabulky - Olomouce. Hanáky načala už v šesté minutě kombinace třebíčských dvojčat Nahodila s Obdržálkem, když druhý jmenovaný otevřel skóre. Ve třetí části se ještě trefili Káňa a Ostřížek, kteří si gólovou formu přivezli rovnou ze zápasu ČR20 s Libercem. V sobotu Horáci na svém ledě hostí od 17:30 Tábor.
Sdílejte článek
 
26.kolo, středa 2.12.2009
OLO OLO
1:30:1, 0:0, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 58. Černý (Brančík, Polodna) - 6. Obdržálek (Nahodil), 47. Káňa (Fila), 54. Ostřížek (Gula). Rozhodčí: Přikryl - Čížek, Padevět. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1350. Střely na branku: 40:28. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Sestavy
HC Olomouc: Sedlář - Ministr, Zábranský, Mikšan, Davídek, Černý, Brančík, Čuřík, Paška, Mikel, Ondrušek, Zbořil, Nedbálek, Tomajko, Venkrbec, Bartoň, Lhotský, Staněk Polodna.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Sedláček, Gula, Sláma, Ostrčil, Bulička, Koktan, Hrbáček, Kempný, Laš, Dolníček, Burian, Káňa, Nahodil, Obdržálek, Čech, Ostřížek, Krätzer, Přibyl, Zahradník, Fila.

Komentář k zápasu

Z hokejové šedi a nudy vytěžili hosté v úvodní třetině vedoucí branku. S mírnou nadsázkou lze říci, že padnul gól po jediné větší šanci první dvacetiminutovky, byť se tato zrodila velmi nenápadně. Ve druhém dějství se herní kvalita propadla ještě níže a zvonící tyč po olomoucké střele byla jen slabou náplastí pro diváky za trpělivost při sledování nudné hry. Zajímavostí byl i dlouhý, dvouminutový úsek bez přerušení, kdy si oba týmy během této doby nedokázaly přihrát více než dvakrát v řadě za sebou! Poslední třetina byla sice stále chudá na hokejovou akčnost, přišly však branky. Nejprve hosté dvěma trefami zdecimovali olomoucký odpor, čestný domácí úspěch pak Mora dosáhla dvě minutky před koncem.

V úvodu utkání měli jasnou optickou převahu domácí, byť se hrálo převážně před Lvem, Mora nedokázala vymyslet překvapivou kombinaci či nebezpečnou střelu. Třebíč se bránila velmi jednoduše, po zisku kotouče jej okamžitě odpálila ze svého pásma. Jenže i z minima se dá vytěžit maximum. To v začínající 6.minutě předvedl Olomouci vedoucí muž kanadského bodování I.ligy Petr Obdržálek, který po nenápadné akci svižnou střelou překvapil Sedláře 0:1. Následovala olomoucká přesilovka po Buličkově hákování. Mora se ale na střelu hodně nadřela, nakonec se podařilo Černému vyzvat k palbě Mikšana, tomu ale rána z mezikruží vůbec nesedla. Poté, kdy se Třebíč dostala na led opět v pěti lidech, upadla hra do průměru, bez výraznějšího tempa. Domácí se sice chtěli drát dopředu, jenže zuby si na třebíčské defenzivě vylámali už ve středním pásmu. Obdobně si však počínali i hosté a tak se v Olomouci odehrával hokej z kategorie hodně nezáživných. Vzruch přinesla až 17.minuta, kdy vzápětí za sebou odešli na trestnou Ministr a Čech. Jenže právě akt vyloučení byl jedinou vzrušující událostí celé hry 4 na 4. Po ní se ještě nepřesným střeleckým pokusem prezentoval Paška a obě mužstva šla poprvé oddychovat do kabin.

Šancí Buriana po trestuhodné minele Mikela vstoupili do druhé části hry hosté. To bylo opět vše na další minuty, které utopily hokej v bažině nepřesností ve středním pásmu. Sem tam sice probulala na povrch zajímavější situace, těch ale bylo jako šafránu. Ve 27.minutě se na olomoucké straně urodily dvě takovéto akce těsně za sebou. V první zaměstnal Lva Nedbálek, ve druhé potom Čuřík. Následně si Mora mohla zahrát přesilovku, což se také po vyloučení Nahodila stalo. Výsledkem však bylo, že na olomouckém Zimním stadionu pouze uplynuly dvě minuty. Ve 32.minutě se dostaly ke slovu i emoce, nejprve Davídek při dojíždění puku srazil Hrbáčka, následně Davídkovi nastavil koleno jeden z třebíčských. Rozhodčí celou kauzu nijak neřešili. Pro Olomouc bylo důležitější, že za dvě minuty se podražením provinil Burian. V přesilovce se po pětatřiceti odehraných minutách prosadil olomoucký střelec. Po Polodnově milimetrovém pasu se velmi přesně trefil z jízdy Brančík. Bohužel pro Moru se jeho střela odrazila od spojnice tyčí zpět do hry. Těsně před Burianovým návratem se přesilovková karta obrátila, když na trestnou musel Bartoň, který si nechal ujet protihráče. Ani Třebíč však nepředvedla nic světoborného a tak se hráči po bezgólovém průběhu dočkali druhé sirény.

Začátek poslední třetiny nabídl Olomouci přesilovku. Jmenovitě to byl Krätzer, který seknul Bartoně. Jenže největší šancí celé této herní varianty byl nájezd dvou třebíčských forvardů na jednoho olomouckého beka. Káňa však svou přihrávku na lépe postaveného spoluhráče utavil v nepřesnosti. Ve 4ř.minutě použil hůl nedovoleně naopak domácí Čuřík a nabídnul tak výhodu jednoho muže v poli Třebíči. Čuříkův faul byl potrestán po 42 vteřinách. Fila vypálil z jízdy těsně vedle olomoucké brány, puk se odrazil zpět před Sedláře, který byl dezorientován a Jan Káňa pohodlně nasměroval puk za jeho záda 0:2. Olomouci nešla upřít snaha, ta však byla příliš křečovitá a mnohdy až kontraproduktivní. Deset minut před koncem se ale otevřelo okénko v hostující defenzívě, do něj vlétli Polodna s Mikelem a doslova bušili do puku před Lvem, který mohl pouze klečet, odrážet puky a čekat, až se k němu vrátí jeho beci. Tak se i stalo a domácí opět vyšli naprázdno. V 53.minutě dokonal David Ostřížek dílo olomoucké zkázy. Po střele, kterou Sedlář vyrazil, měl dostatek prostoru k tomu, aby si vyražený kotouč zpracoval, přesně zamířil a potřetí rozvlnil olomouckou síť 0:3. Domácí byli na kolenou. Jejich kombinace krom přesnosti už postrádala i myšlenky. Třebíč vůbec nemusela mít obavy, že by závěr zápasu mohl být nějakou olomouckou kanonádou.V 58.minutě se dočkala i Mora. Z pravého rohu se rozjel před Lva rychlík Michal Černý a po naznačení rameny trefil přesně nad Lvovu lapačku 1:3.





Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Olomouc): “Jak to zhodnotit? My teď neprocházíme jednoduchým obdobím, osm chybějících hráčů ze základu je hodně. Třebíč je dobře bruslící soupeř, věděli jsme, že nás nic jednoduchého nečeká. Klukům ale nejde upřít ani vytknout bojovnost, zarputilost. Nutili se do šancí, nutili se do protiútoku. Bohužel ty góly jsme nedali a o to víc jsem zklamaný z olomouckých diváků. Ti, místo aby ocenili, když vědí a vidí, co se děje v průběhu utkání, že se dohrává na pár lidí, musí naskočit i mladí kluci, o to víc jsem zklamaný, že místo povzbuzení a dodání šestého hráče se píská. Z toho jsem opravdu zklamaný, to říkám narovinu. Gratuluji Třebíči, i přes prohru klukům nejde vůle upřít. My se nejdřív musíme dostat z nemocí, ze zranění a pak se ta sezóna zase bude vyvíjet podle našich představ. Je lepší, když tohle období přijde teď, než kdyby nastalo v play-off. Další zápas je prostě za náma, musíme se dát dohromady a zkonsolidovat na víkend, abychom byli schopni dvě těžká utkání za sebou odehrát.“

Jaromír Šindel (HC Třebíč): “Přijeli jsme k utkání s jediným záměrem, znepříjemnit domácím přechod do útoku a hrát zodpovědně ve středním pásmu. Což se nám po většinu zápasu dařilo. V tom bych viděl hlavní klíč našeho úspěchu, který vedl k vítězství. Druhý rozhodující moment přinesla druhá třetina, kdy jsme ustáli několik olomouckých šancí. Závěr zápasu jsme si pak už jen kontrolovali.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024