Menu +

JUN: TRE-HOD 5:1 - Junioři zlomili Hodonín až ve třetí třetině

Reportáže
T ř e b í č - Junioři Horácké Slavie Třebíč přivítali v rámci desátého kola ligy juniorů své vrstevníky z Hodonína. Hosté přijeli s obrannou taktikou a hodně hustili prostor před svou obrannou modrou čárou. I přes to se Třebíčští dostávali do šancí a svého soupeře značně přestříleli - 59:12! Hodonín držel dlouhou dobu ve hře vynikající brankář Šurý. Definitivní zlom v zápase nastal v 50. minutě, když na červené čáře napřáhl Boris Kún a svou dělovou ránou vymetl pavouky v právém horním rohu hodonínské klece. Domácí si závěr pohlídali a jsou stále v lize bez porážky.
Sdílejte článek
 
10.kolo, pátek 16.10.2009
TRE TRE
5:12:0, 0:1, 3:0
HOD HOD
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Vítek (Klíma), 17. Křenek (Belatka, Dočekal), 50. Kún (Máj), 51. Vyhnálek (Koza), 59. Křenek (Krutiš) - Pelikán (Zelinka). Rozhodčí: Vampola - Blažek, Zídek. Vyloučení: 6:8, navíc Šurý (HOD) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 156. Střely na branku: 59:12. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Máj - Kadela R., Čtveráček, Belatka, Kún, Kotrba, Dvořák, Švaříček, Klíma, Vítek, Kadela E., Křenek, Kesner, Dočekal, Koza, Krutiš, Giz, Vyhnálek.
HC Hodonín: Šurý - Sukup, Pelikán, Kulyk, Fanta, Koubek, Zelinka, Běloch, Šudoma, Bilický, Smejkal, Bolfik, Drábek, Průdek, Hapla, Navrátil.

Komentář k zápasu

Hosté se od začátku zápasu drželi stanovené taktiky, která zněla – zahustit střední pásmo a čekat na brejky. Jako první prověřil Šurého Kesner. Během přesilovku domácí projel hřištěm E. Kadela, z bránících hráčů udělal cvičné kužely, leč v koncovce selhal. V 6. minutě měl Hodonín dvě velké šance. Bolfik se dostal k odraženému puku mezi kruhy, jehož bekhend skončil nad horní tyčkou domácí branky. Pak se dostal ke střele a dvěma dorážkám Zelinka, ale Máj v domácí kleci odolal. První branka zápasu padla v 11. minutě. Laxní přístup hostů ve vlastní přesilové hře potrestal David Vítek, když dorazil do branky střelu Klímy – 1:0.
Hned po gólu mohl zvýšit Křenek. Tváří v tvář Šurému neuspěl. Hodonín si zahrál zdvojenou početní výhodu, se kterou si vůbec nevěděl rady. Domácí si se svou přesilovkou dokázali poradit. V 17. minutě střílel od modré Belatka a volný puk poslal do sítě David Křenek - 2:0.


Druhá třetina se nesla ve velmi podobném duchu jako první. Třebíč vytrvale bušila do hodonínské obrany v čele s vynikajícím brankářem Šurým. Oba celky měly k dispozici celou řadu přesilových her, ale nebyly je schopny brankově zrealizovat. Zejména domácí motali hostujícím hráčům hlavy nápaditými kombinacemi, ale když už dokázali překonat opravdu skvělého Šurého, stála jim v cestě branková konstrukce. Ve 28. minutě vyrobila Horácká Slavia chybu v rozehrávce a Ondřej Pelikán vrátil hosty do hry o body přesnou dělovkou do levého horního růžku Májovy klece – 2:1.
Po zbytek třetiny pokračovalo dobývání hodonínské branky bez kýženého efektu.


Třebíč se snažila v poslední třetině rozhodnout utkání. Hodonín i nadále dobře bránil, a pokud se domácí hokejisté dostali do koncovky, naráželi na výborného Šurého. Do obrovské šance se dostal ve 49. minutě Klíma, ale trefil břevno Šurého svatyně. Definitivní zlom v zápase nastal o minutu později. Ve středním pásmu napřáhl Boris Kún a výstavní ránou do pravého horní rohu prostřelil hodonínského brankáře – 3:1.
Tato branka odpor hostů zlomila. Třebíč vstřelila za 50 sekund čtvrtou brankou z hole Pavla Vyhnálka - 4:1. Podobu výsledku dal v předposlední minutě David Křenek, když se zorientoval před brankou a zavěsil puk pod horní tyčku – 5:1.


Hodonín zahrál v Třebíči velice dobře takticky, ale velice málo se tlačil do útoku. Třebíč zaslouženě vyhrála a upevnila si první pozici v tabulce.



Ohlasy trenérů

Karel Buřič - SHK Hodonín: Přijeli jsme sem vysoko neprohrát. Nakonec jsme se strašně dlouho drželi s cílem zajistit střední pásmo, což se nám poměrně dařilo. Kluky definitivně zlomil třetí gól z poloviny hřiště. Pak jsme zápas už jen dohrávali.


Kamil Pokorný - SK HS Třebíč: Hodonín přijel s velice slušnou a dobrou organizací hry. Bylo na nich vidět, že se nebudou nikam cpát dopředu a bránili v pěti lidech střední pásmo. I přesto jsme se dostali do spousty šancí. Nevím, jestli to bylo našimi střelci nebo vynikajícím výkonem gólmana. Ve třetí třetině rozhodla neskutečná střela od červené, a i když gólman před tím zlikvidoval 50 střel, tak na tuto nedosáhl. Tím jsme se uklidnili. Znovu opakuji, že hosty držel dlouho ve hře vynikající výkon jejich brankáře. Naše hra byla dobrá, ale nedokázali jsme se brankově prosadit.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024