Menu +

TRE - BER 3:1 - Medvědi s defenzívou neuspěli, Třebíč bere tři body

Reportáže
T ř e b í č - V prvním kole nadstavby přijeli do Třebíče Medvědi z Berouna. Hosté přijeli s ryze defenzivní taktikou a domácí těžko překonávali jejich obranný val. Nejhezčí gól utkání dal po pohledné akci Lukáš Sláma.
Sdílejte článek
 
31.kolo, středa 16.12.2009
TRE TRE
3:11:1, 2:0, 0:0
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Zahradník (Burian, Přibyl), 32. Rod (Přibyl, Nahodil), 37. Sláma (Nahodil) - 17. Luňák (Nedvěd, Švagrovský). Rozhodčí: Ondřej P. - Dančišin, Matějíček T. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1040. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Gula, Sedláček, Sláma, Kania, Hrbáček, Ostrčil, Bulička, Kaláb - Laš, Dolníček, Krätzer - Rod, Nahodil, Stejskal - Burian, Zahradník, Přibyl - Čech, Kundela, Fila.
Medvědi Beroun 1933: Fiala - Nedvěd, Cunik, Bolf, Růžička, Malý, Braniš, Vošmik - Rodovský, Švagrovský, Novotný - Vlček, Diviš, Kupec - Valský, Kafka, Karpov - Luňák, Tůma.

Komentář k zápasu

Domácí chtěli do zápasu vstoupit jako vždy ve své aréně, tedy tlakem. Rod našel v dobré pozici Nahodila, jenže při střele bekhendem mu sjel kotouč z čepele. Třebíčský gólman Lev se zahřál při likvidaci střely Vlčka. První početní výhodu měli Horáci, ale kromě šance Krätzera branku Radka Fialy neohrozili. V osmé minutě nahrál Burian před branku Petru Zahradníkovi, jenž nadvakrát otevřel brankový účet zápasu – 1:0.

Tomáš Rod zvyšuje na 2:1.

Do další příležitosti si vyjel autor prvního gólu, když prokličkoval celé hřiště až mezi kruhy v útočném pásmu. Levou tyčku berounské branky jen těsně minul. Při vyloučení Stejskala hasil tutovku Medvědů krosčekem Přibyl. Hosté si vytvořili dobrou šanci. Diviš dostal puk před ležícího Lva, jenže trestuhodně přestřelil třebíčskou svatyni.

Další přesilovku už hosté využili. Vyloučený Nahodil sledoval, kterak Nedvěd vystřelil od modré čáry puk na branku, kde dráhu střely změnil Lukáš Luňák - 1:1.
Horácká Slavia mohla ještě před koncem první třetiny strhnout vedení na svou stranu. Fiala si poradil s pokusem Dolníčka a dokázal vytěsnit i pohotovou dorážku Sedláčka.

Ve 22. minutě hledal Přibyl před brankou Zahradníka, který byl dobře střežený. Na druhé straně Lev zpacifikoval nebezpečný výpad Tůmy a ránu Braniče od modré čáry. V polovině zápasu zkoušeli štěstí Burian, Dolníček a Laš. Další gól padl v čase 31:24. Přibylovu tvrdou ránu Fiala vyrazil do nohou Tomáše Roda, odkud putoval puk za brankovou čáru – 2:1. Medvědi vehementně reklamovali regulérnost branky. Hlavní sudí zůstal neoblomný a Třebíč vedla.

Krásný třetí gól dal Lukáš Sláma po přihrávce Lukáše Nahodila.

V další šanci se ocitl Krätzer, proti jehož teči Dolníčkovy přihrávky vytáhl Fiala perfektní zákrok pravým betonem. Na konci 36. minuty byl faulován Jakub Krätzer před Fialou a bylo nařízeno trestné střílení. K exekuci byl vybrán Lukáš Nahodil. Ten zvolil střelu mezi betony, na kterou byl berounský brankář připraven. Při hře ve čtyřech na obou stranách si vyměnil Lukáš Sláma kotouč s Nahodilem, najel si před branku a bekhendem zavěsil pod horní tyč – 3:1.

Ve třetí periodě se domácí zaměřili na obranu. Medvědi dohrávali přesilovku za faul Dolníčka. Cunik vystrašil Lva střelou od modré čáry. Ve 44. minutě zachytil rozehrávku soupeře Kundela, proti jeho střele pohotově zasáhl Fiala lapačkou. Hosté byli samozřejmě aktivnější, ale nedařilo se jim zdramatizovat zápas ani v přesilové hře. Horácká Slavia si výhru pohlídala i při hře hostů bez brankáře.



Tiskovka po utkání Třebíč - Beroun 3:1

Lukáš Sláma po utkání Třebíč - Beroun 3:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Třebíč: My jsme věděli, že Beroun vyhrál tři zápasy. Hrál tady před 14 dny a hrál velice dobře, i když výsledek neodpovídal obrazu hry. Měli jsme z toho trochu obavy. Snažili jsme se hráče připravit na tohoto soupeře. V první třetině za stavu 1:0 hra vypadala, jak jsme si představovali. Pak přišly naprosto zbytečné fauly. Nakonec se hostům podařilo vyrovnat. Ve druhé třetině nám nešly nohy, byli jsme pasivnější. Pak jsme se jako mávnutí kouzelného proutku zvedli, začali jsme bruslit, dali jsme gól. Nedali jsme penaltu, ale pak jsme dali další gól a rozhodli jsme zápas. Ve třetí třetině jsme to docela slušně kontrolovali.


Richard Žemlička – Beroun: Dá se říct, že soupeř byl celý zápas lepší. Mužstvo nehrálo takticky dobře. Špatně jsem hráli ve středním pásmu a z toho plynuly šance soupeře a góly. Po dlouhé době nemůžu mužstvo pochválit, protože neodvedlo díl práce a to umění, co si myslím, že je zdobilo poslední zápasy.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024