Menu +

CRU – TRE 2:4 – Po vítězství v Chrudimi patří Třebíči čtvrté místo

Reportáže
T ř e b í č - Dvaatřicáté kolo první hokejové ligy svedlo dohromady celky Chrudimi a Třebíče. Horácká Slavia rozhodla o svém vítězství ve druhé třetině, kdy vstřelila čtyři branky. Svůj první gól v sezóně vstřelil kapitán Třebíče, Martin Čech. O další branky se postarali Vilém Burian, jenž se trefil dvakrát, a Tomáš Rod. Slavisté si tak připisují další tři body a protože prohrála Jihlava i Hradec Králové, je Třebíč rázem čtvrtá!
Sdílejte článek
 
32.kolo, sobota 19.12.2009
CRU CRU
2:41:0, 0:4, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Radil (Šeda, Malinský), 49. Rákos (Malinský, Klejna) - 21. Rod (Stejskal), 31. Čech (Kundela), 38. Burian V. (Laš, Dolníček), 40. Burian (Laš, Dolníček). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 360. Střely na branku: 50:30. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.
Sestavy
HC Chrudim: Růžička - Mocek P., Poskočil, Drtina, Evan, Malinský, Charousek - Zadina, Procházka, Martinec - Radil, Blažek, Šeda - Žák, Kaut, Bělohlávek - Klejna, Semorád, Rákos - Jindřich.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Gula, Bulička, Sedláček, Sláma, Kania, Hrbáček, Ostrčil, Kaláb - Laš, Dolníček, Krätzer, Rod, Nahodil, Stejskal, Burian, Zahradník, Přibyl, Čech, Kundela, Fila.

Komentář k zápasu

V první třetině začalo zápas lépe domácí mužstvo, které neohroženě vlétlo na svého soupeře. Tomu přibližně do poloviny dvacetiminutovky trvalo, než si začal vytvářet šance. Několik slibných ovšem pohlídal Růžička. V první nebezpečné akci před chrudimskou brankou se ocitl v sedmé minutě Krätzer, který dorážel střelu Laše. Dvanáctá minuta přichystala Růžičkovi další horkou chvilku, když Rod obkroužil branku a pokusil se zasunout kotouč k levé tyči. Domácí brankář se stihl přemístit a šanci zlikvidovat stejně jako o několik minut později, kdy k levé tyči mířila střela Přibyla. Jakub Lev v brance hostí si také počínal velmi dobře. Po Zadinově střele mu navíc pomohla spojnice branky a dobře pracovala obrana hostí. Konec třetiny byl nakonec šťastnější pro domácí, kteří využili jednu z mnoha příležitostí a ve dvacáté minutě se ujali vedení po brance chrudimského ostrostřelce Lukáše Radila – 1:0. Pro toho to byla již čtvrtá branka v utkání v řadě.

Druhá třetina nezačala pro domácí dobře. Hned v úvodu přišla kontaktní branka Horácké Slavie. Od zadního mantinelu přihrál Stejskal a pro Tomáše Roda už byla lahůdka zavěsit – 1:1. Chrudim se oklepala velmi rychle a sympaticky si dále vytvářela brankové příležitosti. Všechny ale končily na chráničích hostujícího gólmana Lva, nebo minuly těsně branku, jako například v pět a dvacáté minutě ostrý pokus Jana Šedy. Dvacátá sedmá minuta přinesla vyloučení Dolníčka a příležitost pro Chrudim. Nabídnutá přesilová hra ovšem zůstala nevyužita. Třebíč zodpovědně pokryla střední pásmo a domácí nepustila do výraznější šance. Do druhé poloviny zápasu vstoupila Slavie vedoucí brankou. Na 2:1 zvýšil svým prvním gólem Martin Čech po rychlém pohledném sólu přes polovinu kluziště. Nezastavitelný výpad zakončil přesnou střelou k pravé tyči, na kterou byl i Růžička krátký. Ve velké šanci se poté ocitl chrudimský Klejna, jehož střelu mezi betony Lev vystihl. Stejně si na brankáři hostí vylámal zuby také Kaut. Třicátá sedmá minuta nabídla fanouškům ukázku sólových úniků v rychlém sledu na obou stranách. Růžičku nepřelstil Krätzer, Lva Martinec. Prakticky v zápětí se ale zablýsklo z hokejek hostí. Dnes oblíbené zakončení Třebíče – přihrávka od zadního mantinelu a střela – přetavil ve třetí branku Vilém Buriánek - 3:1. Aktéři této branky se zapsali do statistik zápasu ještě jednou. Čtvrtou branku při vůbec prvním vyloučení domácího týmu zařídil znovu Vilém Buriánek po rychlé souhře s Dolníčkem a Lašem – 1:4.

Šance na snížení se naskytla Chrudimi hned ve čtyřicáté první minutě. Zadina našel před brankou číhajícího Procházku, ale jeho střela do protipohybu brankáře skončila mimo tyče branky. Domácí pokračovali i nadále ve snaze o korigování výsledku utkání, ale nepomohla jim k tomu ani přesilová hra při vyloučení Laše. Branka padla až v minutě čtyřicáté deváté. Jiří Malinský nejprve svým nahozením trefil tyč branky, kterou strážil Jakub Lev, a k odraženému puku měl nejblíže Daniel Rákos. Dopravit kotouč za záda gólmana pro něho bylo už jen milou povinností – 2:4. Šance na vyrovnání se domácím s přibývajícím časem rozplývaly a tak klesalo i nasazení. Třebíč navíc výborně bránila a nepouštěla Chrudimské k odraženým kotoučům. Neprůchodný val okolo branky Slavie odolal až do konce. Chrudimští se neprosadili ani v dlouhé tři a půl minutové power-play a bodová matematika po prohře 2:4 ještě více rozevřela nůžky mezi dnešními soupeři. Zatímco domácí klesli na pozici dvanáctou, Horácká Slavia Třebíč vzlétla až na čtvrtou příčku průběžné tabulky.





Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík, trenér HC Chrudim: Zápas jsme začali výborně, tlačili jsme a dali na 1:0. Druhá část začala špatně už s prvním střídáním, kde jsme inkasovali branku, díky čemuž jsme úplně odstoupili od toho, co jsme hráli v první třetině. Třebíč nás vyškolila v efektivitě, příliš šancí neměli, ale dokázali jich využít. Naopak my jsme jich měli v poslední třetině mnoho, hodně střel, hodně dorážek. Když se nedaří střelecky, nemůžeme vyhrávat.

Kamil Pokorný, sportovní manažer SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme věděli, že Chrudim doma za sebou šestkrát vyhrála, a že na domácím hřišti hraje opravdu dobře. Před deseti dny nám to také sama ukázala. První třetina byla jasně v režii domácích a díky gólmanovi to bylo jen 1:0. V kabině jsme si řekli, že takto hrát nemůžeme, že bychom odjeli s debaklem. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat, ale tím jsme tlak Chrudimě nezastavili. Mají útočně laděné hráče, nicméně se jim nedařila koncovka. Dvakrát jsme jim ujeli a zvýšili na 3:1. Gól v přesilové hře na 4:1 byl vyústěním celé této situace. Domácí hráli v poslední části vabank, ale my jsme to srdíčkem a bojovností uhráli. Ten tlak už byl takový platonický, díky tomu, že Chrudimští neměli tolik sil, protože se nyní hraje prakticky každý třetí den. Utkání jsme zvládli, skvělý výkon brankáře Lva a získali jsme tři body, za což bych chtěl mužstvu poděkovat.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024