Menu +

TRE - HAV 5:0 - Odplata Třebíči vyšla

Reportáže
T ř e b í č - Ve 37. kole zavítali na třebíčský led Pantheři z Havířova. Domácí jim chtěli oplatit porážku z prvního vzájemného zápasu v Třebíči, což se jim dokonale povedlo. Vysokou výhru režíroval dvěma brankami Petr Zahradník. Zápas okořenily dvě bitky, které vyhráli domácí borci.
Sdílejte článek
 
37.kolo, středa 6.1.2010
TRE TRE
5:02:0, 0:0, 3:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Laš (Ostrčil, Burian), 14. Zahradník (Obdržálek, Čech, 48. Zahradník, 50. Dolníček (Laš, Burian), 58. Obdržálek (Zahradník). Rozhodčí: Jílek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 8:6, navíc Krätzer 5 minut + OT do konce utkání, Přibyl (oba TRE) trest ve hře - Krisl 5 minut + OT do konce utkání, Szabo (oba HAV) trest ve hře. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1420. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 5:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Sedláček, Ostrčil, Kania, Koktan, Hrbáček, Bulička, Kadela R., Kaláb - Laš, Dolníček, Burian - Rod, Krätzer, Stejskal - Čech, Zahradník, Obdržálek - Přibyl, Vítek, Kundela.
AZ RESIDOMO Havířov: Vošvrda - Gleich, Štefanka, Jindřich, Krisl, Tesařík, Zientek, Rangl, Skočovský - Seman, Piecha, Szabo - Šedivý, Strapáč, Roman - Červenka, Haas M., Zeliska - Říčka, Haas R., Klimša.

Komentář k zápasu

Po ochozech stadionu ještě trousili opozdilí fanoušci a již se měnilo skóre. Střela Marka Laše se odrazila od obránce Havířova a nakonec skončila za zády brankáře. I takové branky padají. Horákům vyšel vstup do zápasu skvěle. Za malý okamžik uháněl na brankáře Vošvrdu Zahradník, tentokrát třebíčský hráč neuspěl.

Hosté působili v úvodní třetině hodně zakřiknutě a když si ve 14. minutě vyjel zpoza branky Petr Zahradník a bekhendem zvýšil na 2:0, nebylo se čemu divit.

Průběh zápasu ovlivnil rychlý gól z hole Marka Laše
Pár vteřin nato jel sám na bránu Vítek, tomu se na 3:0 pro Třebíč zvýšit nepovedlo. Další velký závar před brankovištěm hostů režíroval Dolníček a Burian, ani tentokrát se skóre neměnilo. Vydařenou třetinu pokazilo sedm vteřin před jejím koncem vyloučení Laše. Hosté tak do prostřední třetiny vstoupili s početní výhodou.

Havířovu se početní výhoda nepovedla. Branku Lva téměř neohrozili. Následně hrálo přesilovku domácí mužstvo, ale ani Třebíči se hra v početní převaze moc nepovedla. Oproti úvodní třetině byla ta prostředí chudá na šance, ubylo kloudných přihrávek. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Domácí vypustili plyn a přizpůsobili se rozhárané hře Havířova.

Největší šanci měl Dolníček, kterému do výborného postavení přihrával Obdržálek. Třebíčský útočník však trestuhodně přestřelil odkrytou klec.

Diváci viděli dvě bitky, v obou byli úsoěšní domácí borci
Závěrečná dvacetiminutovka začala v podobném stylu, jako skončila ta druhá. K vidění bylo hodně nepřesností. Jednu z nich vyrobili hostující hráči ve 48. minutě, kdy do rozehrávky vložil hůl Petr Zahradník a kličkou mezi betony zvýšil náskok Třebíče na 3:0. O minutu později byl vyloučen hostující hráč a Třebíč hrála přesilovku. Laš našel přihrávkou Davida Dolníčka a ten střelou pod víko nedal brankáři šanci. V 50. minutě se na ledě rozjiskřily emoce.

Po neodpískaném faulu domácího Krätzera, jenž byl chvíli předtím nevybíravě atakován, šel spoluhráče bránit hostující Krisl a oba hráči se pustili do pěstního souboje. V 58. minutě si najel s kotoučem na holi před branku Petr Obdržálek a zvýšil na 5:0.

V závěru se však strhla pravá bitka, jako vystřižená z NHL. Na pěsti se proti sobě postavil za domácí Přibyl a za hosty Szabó. Domácí borec vyhrál naprosto přesvědčívě. Za takovou frenvenci kmitajících pěstí by se nemusel stydět ani Mike Tyson. Nejen hokejově, ale i zápasnicky Třebíč svého soupeře porazila. V poslední minutě mohl ještě zvýšit Stejskal, ale jeho střela se odrazila od tyče.

Tisková konference po utkání Třebíč - Havířov 5:0

Petr Zahradník po utkání Třebíč - Havířov 5:0

Milan Přibyl po utkání Třebíč - Havířov 5:0



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: "Chtěli jsme dnes za každou cenu vyhrát, věděli jsme ale, že to nebude jednoduché. Nemám rád papírové předpoklady, každý zápas začíná 0:0, každý soupeř je dobrý a chce vyhrát. Dali jsme rychlé góly, ty první dva byly hodně laciné. To utkání jsme ale stále neměli pod kontrolou, Havířov stále hrozil a i my jsme dělali chyby. Naštěstí dnes Jakub Lev odchytal vynikající zápas a za stavu 2:0 nám udržel dvoubrankový náskok. Kdyby soupeř snížil na 2:1, mohlo ty vypadat jinak. Nakonec jsme ten třetí gól dali, soupeř pak odpadl a zápas jsme v pohodě dohráli a přidali jsme ještě dvě pěkné branky. S výsledkem jsem spokojen, ale hra dnes nebyla úplně podle našich představ."

Pavel Hiner - Havířov Panthers: "Dnešní zápas se mi, stejně jako spousta posledních zápasů hodnotí velmi těžko. Domácí tým byl jednoznačně lepší. Snad jen druhou třetinu jsme byli konkurenceschopní a možná škoda, že jsme tam nevyužili šance, které jsme si vypracovali, abychom zápas zdramatizovali. V závěru už to bylo jednoznačné, góly dostáváme po hrubých chybách obránců a už se to s námi táhne snad desáté utkání. Dostáváme laciné góly."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024