Menu +

JUN: TRE - HOD 9:0 - Poslední zápas před baráží jasnou záležitostí

Reportáže
T ř e b í č - V posledním zápase před baráží o extraligu deklasovali třebíčští junioři hodonínské Drtiče vysoko 9:0. Horáky teď čeká téměř čtrnáct dní zápasového volna, protože Poruba z barářže odstoupila a Třebíčští tak budou mít v prvním kole baráže volno.
Sdílejte článek
 
40.kolo, pátek 5.3.2010
TRE TRE
9:03:0, 3:0, 3:0
HOD HOD
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Vondráček (Kadela E., Vítek), 6. Vyhnálek (Koza, Švaříček), 18.Vondráček (Kadela E., Vítek), 26. Dočekal (Belatka), 32. Vondráček (Vítek, Kadela E.), 39. Belatka (Vondráček), 41. Kadela E. (Vítek), 52. Vítek (Vondráček), 59. Dočekal (Křenek). Rozhodčí: Lerch - Hunpolíček, Musil. Vyloučení: 4:3, navíc Fanta (HOD) 10 minut osobní tretst. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Průběh utkání: 9:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Wolf - Kún, Belatka, Kotrba, Dvořák, Švaříček, Čtveráček, Vondráček, Vítek, Kadela E., Dočekal, Krutiš, Křenek, Koza, Kesner, Vyhnálek, Giz, Heřman
HC Hodonín: Šurý (32. Jež) - Pelikán, Fanta, Koubek, Ivan, Miklík, Müller, Zelinka, Bilický, Smejkal, Drábek, Průdek, Mapla, Navrátil, Janás

Komentář k zápasu

Domácí do zápasu doslova vlétli a už v šestatřicáté sekundě otevřeli skóre. Po spolupráci celého útoku skóroval důrazný Tomáš Vondráček, asistovali Eduard Kadela a David Vítek. Hrálo se především před brankou Hodonína a v šesté minutě už to bylo 2:0. Tentokrát se prosadil Pavel Vyhnálek po příhře od Karla Kesnera.

Ve stejném duchu pokračovalo utkání i v následujících minutách, jen brankář Hodonína Michal Šurý puky směřující do brány několikrát zachytil. A tak se skóre měnilo až v předposlední minutě první dvacetiminutovky, kdy po pravé straně pláchl obránci Drtičů Tomáš Vondráček a kličkou těsně před gólmanem zvýšil na 3:0. Přihrávku si připsal Eduard Kadela.

Druhá část hry se odvíjela podobně, jako ta první. V minutě šestadvacáté se po Belatkově přihrávce mezi beky soupeře perfektně protáhl Martin Dočekal a střelou pod betony nedal Šurému šanci – 4:0. Krátce po polovině utkání hosté vystřídali brankáře. Michala Šurého nahradil ve dvaatřicáté minutě Martin Jež. Čisté konto udržel necelých pět minut. Hezkou akci předvedla dvojice Vondráček – Vítek. Druhý jmenovaný zpoza brány našel perfektní přihrávkou před brankou postaveného Vondráčka a jeho na chvíli volnou čepel a bylo to už 5:0.

Šestý gól padl za další půl minutu a opět v tom měl prsty agilní Tomáš Vondráček. S jeho přihrávkou na pravý kruh se vůbec nemazli obránce Martin Belatka a nechytatelnou bombou důkladně vyčistil horní růžek Ježovy branky.

Sedmý gól padl hned po dvanácti vteřinách třetí třetiny. Jež neměl dobře přikrytý kotouč a pro Eduarda Kadelu nebyl problém ho lehce doťuknout do sítě. Ve třetí mminutě poslední periody dostali hosté možnost zahrát si více jak minutu v pěti proti třem, ale z výhody dvou mužů v poli nic nevytěžili.

Osmou branku Horáků vstřelil David Vítek v čase 51:25, když společně Tomášem Vondráčkem skvěle sehráli akci dva na dva. Vondráčkovu přihrávku před odkrytou branku už pro střelce osmého gólu nebyl problém umístit do sítě.

Do konce utkání zbývalo ještě dost času a podle vývoje zápasu to vypadalo, že je zaděláno na pověstnou desítku. Té se však diváci nedočkali. Devátý gól domácích vsítil po přihrávce Křenkově Martin Dočekal v čase 58:14. I když šance na desátý gól byly, Jež už puk do branky nepustil a Třebíčští tak vyhráli „jen“ 9:0.

Při děkování divákům pak junioři ukázali bojovně obarvené hlavy, což je tradiční rituál hokejistů pře důležitými zápasy. Juniory totiž po dvoutýdenní přestávce čeká baráž o postup do extraligy.

Kamil Pokorný po utkání juniorů TRE- HOD 9:0

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024