Menu +

HKR - TRE 3:2 - Čtvrtfinále se do Třebíče stěhuje za stavu 1:1 na zápasy

Reportáže
T ř e b í č - Ve druhém utkání ćtvrtfinále srvonali Hradečtí na 1:1 na zápasy. Pořádně se na to však nadřeli. Třebíčští rychle inkasovali, ale dokázali dvakrát vyrovnat, naposledy v poslední minutě první třetiny, kdy se po Obdržálkově přihrávce trefil Radim Heřman. Hradec dokázal vstřelit i třetí gól, na který už Horáci nenašli odpověď. Série se teď po dvou dnech volna stěhuje do Třebíče, kde se bude hrát ve čtvrtek a v pátek od 17:30.
Sdílejte článek
 
ČF2, pondělí 22.2.2010
HKR HKR
3:22:2, 1:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Koudelka (Hendrich), 20. Koudelka (Hruška O. Hruška J.), 27. Budínský (Koudelka, Volráb) - 12. Ostrčil (Dolníček), 20. Heřman (Odbržálek). Rozhodčí: Minář, Přikryl - Kašík, Novák. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1722. Střely na branku: 41:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
Mountfield HK: Luňák - Křetínský, Karlíček, Hendrich, Seidl, Táborský, Lesák, Filip - Šejnoha, Kubišta, Roubík, Kadlec, Budínský, Koudelka, Volráb, Hruška Jan, Moskal, Hruška Ondřej, Chytráček, Rapáč, Berger.
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Ostrčil, Gula, Hrbáček, Kaláb, Koktan, Kadela, Kempný, Bulička - Laš, Dolníček, Burian, Přibyl, Zahradník, Vondráček, Rod, Nahodil, Obdržálek, Heřman, Kundela, Stejskal.

Komentář k zápasu

Do druhého čtvrtfinálového duelu měli lepší vstup domácí hokejisté. Přesně po odehrání jedné minuty se totiž Martin Koudelka drze natlačil před bránu Třebíče a otevřel skóre utkání. Hradecký tlak pokračoval i nadále. Třebíč se v úvodu zatáhla do obrany, zatímco Východočeši toužili po dalším střeleckém úspěchu. Pavel Francouz ovšem hradeckým střelcům odolal. Ve 12. minutě přišla další gólová situace. Tentokrát se ale radovali hosté. Radim Ostrčil si našel dobrou střeleckou pozici v prostoru mezi kruhy a střelou přesně do pravého horního růžku Luňákovy branky vyrovnal na 1:1.

O dvě minuty později mohli jít hráči Třebíče dokonce do vedení. Pohlednou souhru Nahodila a Obdržálka nakonec ale zlikvidoval Filip Luňák. V čase 19:05 to byl opět Martin Koudelka, který překonal Pavla Francouze přesnou střelou. Hostům ale stačilo pouhých 32 vteřin na vyrovnávací gól, který zařídil razantní střelou bez přípravy Radim Heřman.

První třetina přinesla svižný hokej, který se postupem času bohužel začal z ledové plochy vytrácet. Diváky v sedadlech probudila až gólová trefa Víta Budínského ve 27. minutě. Hradecký útočník si s ledovým klidem hodil kotouč na bekhend a překonal rozhozeného Pavla Francouze. V tu chvíli asi málokdo tušil, že by se mohlo jednat o rozhodující a zároveň poslední gól zápasu.

Tato gólová situace byla v podstatě jediným akčním momentem ve druhé třetině. Následovalo po jedné přesilové hře na obou stranách. Ani početní výhody ale nějaké zajímavější situace fanouškům obou táborů nenabídly, a tak náplní druhého dějství byla především hra o střední pásmo.

Po čtyřiceti minutách hry byly karty rozdány jasně. Hradec se zbytečně bezhlavě nemusel hnát do útoku a Třebíč potřebovala vstřelit vyrovnávací gól. Obrázek hry se ale od posledního gólového momentu příliš nezměnil. Oba celky, jakoby se dohodly, že zápas rozhodnou až v posledních pěti minutách, aby pošetřily síly na další duely v play-off. Po dlouhém čekání na chybu, která nakonec nepřišla, se hosté začali s postupujícím časem nutit do útoku. Nejvíce aktivní v útočném pásmu Třebíče byl Petr Obdržálek, který zakončoval dvě slibné šance. Filip Luňák je ale obě zlikvidoval.

V samotném závěru zápasu se hostům už nepodařilo udržet hru v útočném pásmu, a tak Třebíčtí nemohli zkusit hru se šesti hráči v poli. Hradec těsné vedení dokázal více jak půl zápasu udržet a srovnal stav čtvrtfinálové série.



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: V dnešním utkání se projevilo, že jsme hráli těžkou sérii s Vrchlabím. Přece jenom ty síly už nám ubývaly. Měli jsme špatný vstup do utkání, ale to všechno pramení z té únavy. Myslím si, že jsme se s tím trošku porvali. Bojovali jsme a měli jsme tam nějaké šance, ale bohužel Luňák nás dneska vychytal. I přes tu únavu jsme dnes odehráli se soupeřem rovnocenný zápas. Škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat. My jsme chtěli jeden zápas v Hradci vyhrát a to se nám povedlo. Navíc jsme si ověřili, že v té únavě jsme to byli schopni odehrát. Na marodce máme čtyři hráče, kteří už v dalším utkání třeba nastoupí, takže to mužstvo se posílí a já věřím, že doma získáme další potřebné body.

Jiří Slabý - HC Hradec Králové: Utkání pro nás bylo nesmírně těžké, protože jsme museli vyhrát. Myslím, že jsme se s tím popasovali velice dobře, že jsme tam nechali srdíčko a tou svojí bojovností šli vítězství naproti. Nedalo se čekat, že vyhrajeme 6:1, věděli jsme, že to nebude jednoduché. Soupeř je v pohodě a je dobře rozpoložený, takže se mu hraje dobře a nemá co ztratit. O to jsme to měli těžší. I když všechno nebylo úplně stoprocentní, je potřeba za dnešek kluky pochválit. Série se přesouvá do Třebíče, kde bude potřeba něco urvat. Měli bychom mít výhodu, že nebudeme muset tolik tvořit a budeme čekat na jejich chyby. Bylo by dobré jim to vrátit ve stylu prvního zápasu u nás.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024