Menu +

TRE - HKR 1:6 - Třebíči končí úspěšná sezóna

Reportáže
T ř e b í č - Šestý zápas čtvrtfinále mezi Třebíčí a Hradcem přinesl jednoznačné vítězství Hradce. Poslední branku Třebíče v sezóně vstřelil Milan Přibyl. Horácká Slavia prožila jednoznačně povedený ročník, ve kterém končí na skvělém pátém místě.
Sdílejte článek
 
ČF6, středa 3.3.2010
TRE TRE
1:60:2, 0:1, 1:3
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 58. Přibyl (Zahradník) - 9. Hruška J. (Kadlec, Karlíček), 19. Koudelka (Budínský), 38. Budínský (Koudelka), 49. Kadlec (Roubík, Táborský), 55. Volráb (Budínský, Koudelka), 57. Hruška J. (Roubík, Kadlec). Rozhodčí: Smitka, Zubzanda - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 5:6, Kempný, Lev (oba TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 2230. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 0:6, 1:6.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Gula, Kania, Ostrčil, Kempný, Kadela, Sedláček, Kaláb - Laš, Dolníček, Burian - Káňa, Nahodil, Obdržálek - Heřman, Zahradník, Stejskal - Přibyl, Kundela, Čech.
Mountfield HK: Vošvrda - Karlíček, Křetínský, Seidl, Hendrich, Táborský, Filip, Lesák, Spudil - Hruška J., Roubík, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Malý, Moskal, Hruška O. - Florian, Rapáč, Šejnoha.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili aktivněji hostující hráči, ale v úvodu se žádná jejich šance neujala. První výhodu přesilové hry měla domácí Třebíč, ale domácí s početní výhodou nenaložili ideálně a hostujícího brankáře příliš neohrozili.

Tentokrát skončil místo puku v brance Milan Přibyl

První branku vidělo třebíčské publikum v čase 8:40, kdy se po přihrávce Jiřího Kadlece prosadil Jan Hruška a Hradec Králové rázem vedl.

Domácí hráči měli možnost k vyrovnání v přesilové hře, ale ani tato početní výhoda nebyla využita. Na druhé straně se do šance dostal Jan Hruška, ale Jakub Lev v třebíčské kleci překonán nebyl. Obrovskou šanci k vyrovnání zazdil Radim Heřman, který odražený puk za záda Tomáše Vošvrdy nedostal.

Další velkou šanci měl na domácí straně Petr Obdržálek, ale ani on neprostřelil hostujícího brankáře. Otřepaná fráze nedáš-dostaneš se naplnila v 19. minutě, kdy se po perfektní přihrávce od Víta Budinského prosadil Martin Koudelka, který překonal domácího brankáře mezi betony. Tímto rozdílem první třetina skončila.

Do druhé třetiny vstoupili aktivně domácí hráči. Ti si vytvořili také první velkou šanci v této dvacetiminutovce, ale Petr Zahradník se po ideální přihrávce od Milana Přibyla neprosadil. Poté následovala pasáž hry, která příliš hokejové krásy nepřinesla.

Z nudy vybočoval pouze závěr třetiny, kdy hosté dostali nejprve příležitost přesilové hry 5 na 4 a poté i 5 na 3. Tuto početní výhodu se podařilo hostujícím borcům využití ve 38. minutě, kdy se prosadil hostující Vít Budinský, který dorazil kotouč za bezmocného Jakuba Lva.

Škoda, že se Davidu Dolníčkovi nepovedlo trefit tenhle skákající puk, zápas mohl mít ještě dobrou zápletku

Třetí a zároveň poslední třetina Horácké Slavie Třebíč v této prvoligové sezoně se hrála spíše z povinosti. V úvodu měli domácí hráči možnost zkorigovat výsledek v početní převaze, ale ani jednu ze dvou nevyužila. Na druhé straně se do šance dostával Jan Hruška, ale svojí tvrdou střelou zápěstím nastřelil pouze břevno domácí branky.

Další branka padla opět do domácí sítě, postaral se o ni ve 48. minutě Jiří Kadlec, který se trefil pod břevno domácí klece, finální přihrávku měl na svědomí Jaroslav Roubík.

Další zásah přidali hostující hráči opět v početní převaze. Po perfektní kombinaci se prosadil pohotovou střelou Daniel Volráb a domácí hráči vyfasovali pomyslného bůra. O necelé dvě minuty později se radovali opět hostující hráč. Jan Hruška se dostal před domácího Jakuba Lva a domácí brankář byl překonán po šesté.

Čestný úspěch zaznamenali domácí hráči v 58. minutě, kdy se prosadil po pěkné akci Milan Přibyl, který využil pěknou přihrávku od Petra Zahradníka. Tato branka byla posledním v této povedené prvoligové sezoně, kdy se domácí hráči umístili na výborném pátém místě, za což jim patří velké díky.



Tiskovka po ČF6 Třebíč - Hradec 1:6

D. Dolníček po ČF6 Třebíč - Hradec 1:6

M. Hrbáček po ČF6 Třebíč - Hradec 1:6

J. Lev po ČF6 Třebíč - Hradec 1:6



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: „Do utkání jsme šli s tím, že se nějakým způsobem pokusíme s tou sérii něco udělat. Průběh utkání byl stejný, jako čtvrtý zápas.
Za stavu 3:0 byl Hradec Králové nahoře a bylo prakticky rozhodnuto. Série se zlomila v první třetině ve čtvrtém zápase. Soupeř se zvedl a my jsme od té doby hráli druhé housle. Teď bezprostředně po zápase nechci hodnotit sezonu. Na podrobnější hodnocení je ještě čas.“

Jiří Mička – HC VCES Hradec Králové: „Dnešní zápas se pro nás vyvíjel dobře. Od Třebíče jsme čekali, že se do nás pustí od prvního střídání, ale to se nestalo. Potom jsme začali hrát svoji hru a dávali jsme branky a po zásluze jsme vyhráli. Netušili jsme, že to bude takto snadné utkání. Myslím si, že dneska odvedl tým skvělou práci a jsme rádi, že jdeme dál. Série se podle mě lámala ve druhém zápase v Hradci. Důležité bylo také vítězství ve čtvrtém utkání. Na Ústí nad Labem nemyslíme. Teď si odpočneme a užijeme si postup.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024