Menu +

JUN: TRE - HKR 10:6 - Přestřelku s Hradcem juniorka zvládla

Reportáže
T ř e b í č - K prvnímu zápasu baráže o extraligu juniorů nastoupila Horácká Slavia na svém ledě proti Hradci Králové. Třebíčští začali zakřiknutě, a proto prohrávali v 16. minutě 1:4. K obratu zavelel Tomáš Vondráček, který vstřelil čtyři branky, z toho tři v první třetině. Třebíči se podařilo otočit výsledek šesti brankami, ale hosté se přiblížili na konci druhé periody na dostřel jednoho gólu. Horácká Slavia nasázela v poslední třetině další tři branky. Diváci, kteří vážili cestu do třebíčské arény, rozhodně nelitovali. Viděli 16 branek.
Sdílejte článek
 
Baráž, pátek 19.3.2010
TRE TRE
10:63:4, 4:2, 3:0
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Vondráček (Kadela R., Vítek), 17. Vondráček (Ostrčil), 19. Vondráček (Ostrčil, Vítek), 25. Vyhnálek (Čtveráček), 29. Belatka, 31. Dočekal, 35. Vondráček (Kadela E., Vítek), 41. Křenek (Vyhnálek), 42. Ostrčil (Kadela E., Vítek), 55. Křenek (Krutiš) - 3. Bujňák (Fiedler), 6. Ježek (Stehno), 12. Vlček (Kohout), 16. Březina (Stehno, Klement), 38. Stehno, 40. Fiedler (Vlček). Rozhodčí: Pešina - Matějček, Dančišin . Vyloučení: 8:9, navíc Krutiš 5 minut + OK, Deveri a Dočekal (všichni TRE) 10 minut OT - Klement 10 minut OT + trest do konce zápasu. Využití: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 600. Střely na branku: 41:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 7:4, 7:6, 10:6.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Wolf (41. Dusík) - Ostrčil, Kadela R., Kún, Belatka, Čtveráček, Kotrba, Švaříček, Dvořák, Kadela E., Vítek, Vondráček, Dočekal, Krutiš, Křenek, Deveri, Kesner, Vyhnálek, Paták, Krejčí, Vlašín.
Mountfield HK: Alexa (42. Mahdal) - Popler, Čáp, Klement, Bujňák, Měsíček, Komárek, Vaněk, Červený, Valášek, Fiedler, Jankovský, Kohout, Šafránek, Vlček, Stehno, Ježek, Březina, Pulpán, Bohdanecký, Filip.

Komentář k zápasu

Zápas začali lépe hosté. Do tlaku se dostali i díky dvěma rychlým vyloučením domácích hráčů. Už ve třetí minutě při hře čtyř proti pěti střílel TOMÁŠ BUJŇÁK a trefil se přesně do levého horního růžku Wolfovy svatyně. Aby toho nebylo málo, tak o dvě minuty později zvýšil na 2:0 pro Hradecké Jan Ježek, který potrestal špatnou rozehrávku domácího gólmana. Domácí střídačka na dvougólové vedení hostí zareagovala oddechovým časem. Domácí od této chvíle začali hrát o hodně aktivněji a výsledkem byla první branka v Alexově síti. Postaral se o ni Tomáš Vondráček, který šikovně tečoval střelu Romana Kadely.

Tomáš Vondráček se raduje ze své třetí branky v zápase.

Hradec ale opět odskočil do dvougólového vedení. Jan Vlček ujel a z brejku zamířil přesně mezi Wolfovy betony - 1:3. V šestnácté minutě bylo pro Třebíč ještě hůř. Ondřej Březina dostal před brankou až příliš času a prostoru a střelou do odkryté svatyně zvýšil už na 1:4. Hned za třináct vteřin ale odpověděli domácí. Krásnou střelou z levého kruhu snížil svým druhým gólem v zápase Tomáš Vondráček. V devatenácté minutě po gólech hladovýTomáš Vondráček dosáhl čistého hattricku. Ostrčilovu střelu tečoval přesně a už to bylo jen o gól 3:4. Na čistý hattrick potřeboval Vondráček sedm minut a pětačtyřicet sekund.

Necelých pět minut po začátku druhé třetiny bylo vyrovnáno. Pavel Vyhnálek dorazil do sítě Alexou vyraženou Čtveráčkovu bombu – 4:4. Krátce nato byl vyloučen třebíčský Roman Kadela, ale domácí se ubránili. Krátce po návratu vyloučeného Kadely šli domácí do vedení. Martin Belatka nahodil puk do klubka j´hráčů před hradeckou bránou a Alexa ho zaregistroval až v síti. V jednatřicáté minutě už domácí vedli o dvě branky. MARTIN DOČEKAL projel kolem mantinelu a prostřelil Alexu pod vyrážečku. Tuhle důležitou branku dali domácí v oslabení. Tomáši Vondráčkovi ani tři gólové zářezy na jeho hokejce nestačili a tak vstřelil čtvrtý. Dostal přihrávku za brankou, udělal tři rychlá tempa a zasunul puk kanaďanem k tyči – 7:4. Hosté ale nic nevzdávali a v osmatřicáté minutě snížil Patrik Stehno, který dostal možnost několika dorážek a nakonec puk za brankovou čáru dostal. Deset sekund před druhou sirénu snížil na rozdíl jediné branky hostující Ondřej Fiedler, jehož střela vypadla z Wolfovy výstroje a jen tak, tak se došourala za brankovou čáru – 7:6.

Utkání sledovalo 600 diváků a hráči jim po zápase poděkovali za podporu.

Třebíčští trenéři se rozhodli pro třetí část zápasu vyměnit brankáře a tak do branky nastoupil dorostenec Lukáš Dusík. Hosté dostali pokyn co nejvíce nerozchytaného Dusíka zaměstnat, a e k tomu nedostali příležitost. Hned třicet devět vteřin po začátku třetí třetiny totiž zvýšil na 8:6 David Křenek jenž vrátil do sítě Vyhnálkovu Alexou vyraženou střelu. O minutu později se prosadil obránce Radim Ostrčil, který zakončil skvělou kombinaci celé první lajny. Po deváté brance hosté vystřídali brankáře. Alexu nahradil Mahdal. Od této chvíle už bylo o vítězi utkání prakticky rozhodnuto. Otázkou bylo, zda Hradečtí budou inkasovat desátý gól, nebo zda dokáží ještě stav utkání zkorigovat. Desátou třebíčskou branku měl na holi aktivitou hýřící Vondráček, který v polovině třetiny prudkou střelou přes obránce trefil tyč.

V pětapadesáté minutě se na časomíře přece jen rozsvítila desítka. Postaral se o to svým druhým zásahem v zápase David Křenek. Prokličkoval se až před brankáře, přidal ještě jednu kličku a puk poslal mezi betony rozhýbaného Mahdala.

Utkání provázela výborná kulisa, kterou vytvořilo šest stovek diváků(!). Ti, kteří si našli cestu na Zimní stadion Města Třebíče – MANN+HUMMEL ARENU určitě nelitovali.

Kamil Pokorný po utkání juniorů TRE - HKR 10:6

Tomáš Luštinec po utkání juniorů TRE - HKR 10:6

Tomáš Vondráček po utkání juniorů TRE - HKR 10:6

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024