Menu +

OLO - TRE 4:5 - Po dvanácti zápasech bere Třebíč všechny body

Reportáže
T ř e b í č - Na led Olomouce cestovala Horácká Slavia v 17. kole první ligy s několika změnami v sestavě. Mora vstoupila do zápasu dobře. V 8. minutě vedla o dvě branky. Horáci nesložili zbraně, srovnali stav, ale domácí jim v zápětí zase utekli. Ve třetí třetině dala Třebíč tři góly během deseti minut, čímž rozhodla o osudu utkání. Domácí sice snížili, ale srovnat se jim už nepodařilo. Hattrickem se blýsknul Petr Obdržálek, zbývající dvě trefy obstaral navrátilec do sestavy Milan Přibyl.
Sdílejte článek
 
17.kolo, středa 10.11.2010
OLO OLO
4:52:1, 1:1, 1:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Zbořil (Vyrůbalík, Pekr), 8. Koma (Lhotský, Domin), 34. Haluza (Domin), 57. Haluza (Kucharczyk, Domin) – 11. Obdržálek (Nahodil, Ostrčil), 33. Přibyl (Zahradník, Okál), 41. Obdržálek (Nahodil, Ostrčil), 46. Přibyl, 51. Obdržálek (Burian). Rozhodčí: Kalivoda – Kašík, Wesley. Vyloučení: 1:3, navíc Dudáš 10 minut OT (nesportovní chování). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 969. Střely na branku: 52:23. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5, 4:5.
Sestavy
HC Olomouc: Žigárdy – Bořuta, Ondrušek, Janáček, Vyrůbalík, Koma, Nedbálek, Bartoň, Lhotský – Zbořil, Ministr, Pekr – Záhorovský Kucharczyk, Polodna – Svoboda, Brančík, Szturc – Řípa, Domin, Haluza.
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz – Malinský, Dudáš, Ostrčil, Sedláček, Hrbáček, Kadela R., Bulička, Sláma – Burian, Dolníček, Kadela E. – Přibyl, Vítek, Okál – Laš, Nahodil, Obdržálek – Čech, Zahradník, Dočekal.

Komentář k zápasu

Olomoučtí vlétli do zápasu s maximálním nasazením a prosadili se vskutku bleskově. Už ve třinácté vteřině zakončil nádhernou kombinaci Pekra a Vyrůbalíka neobsazený Tomáš Zbořil a Mora vedla.

Třebíčští sice zaspali úvod duelu, ale postupně se dostávali do hry. V sedmé minutě je však srazilo dvojnásobné vyloučení. A Hanáci dokázali nabídnutou výhodu zužitkovat ve druhý gól. Jaroslavu Komovi se sice rána nepovedla, přesto, nebo možná právě proto, doklouzal puk za Francouzova záda.

Dvoubrankový náskok vydržel Kohoutům jen něco přes dvě minuty. Hosté poté dokonale vyšachovali obranu soupeře, Nahodil přihrál k pravé tyči Petru Obdržálkovi, a ten už měl lehkou pozici ke snížení stavu. To ještě netušil, že se stane hrdinou večera.

Oba týmy poté bojovaly o každý metr ledu a spálily také několik šancí. Až v polovině druhé periody se diváci dočkali další branky, Třebíč dokázala vyrovnat. Olomoučtí obránci si ve vlastním pásmu počínali nedůrazně, Horáci si třikrát přihráli, Zahradník našel Milana Přibyla, který se zblízka střelou mezi Žigárdyho betony nemýlil.

Jenomže odpověď domácích na sebe nenechala čekat dlouho. Už za minutu a půl přenechal Domin puk najíždějícímu Petru Haluzovi, který se trefil k levé tyči. Po čtyřiceti odehraných minutách se tak odcházelo do kabin za jednobrankového vedení domácích.

Vše bylo jinak hned po pětačtyřiceti vteřinách třetí části. Z levého kruhu se napřáhl Petr Obdržálek a puk propadl Žigárdymu mezi nohama.

Jenomže to nebylo všechno. Za necelých pět minut ujel po Polodnově hrubce Milan Přibyl a zavěsil pod břevno. Horáci tak poprvé v zápase vedli. Mora byla zaskočena a v jednapadesáté minutě inkasovala po nenápadné akci soupeře znovu. Petr Obdržálek vypálil z ostrého úhlu a puk se k překvapení všech, včetně Žigárdyho i samotného střelce, ocitl v síti.

Nesmělý pískot tribun se tak rázem proměnil na smělý pískot. Obdržálek také navíc zkompletoval svůj hattrick a stal se hlavním strůjcem obratu.

Olomoučtí se s tím ale nechtěli smířit a čtyři minuty před koncem snížili na jednobrankový rozdíl. Petr Haluza dorazil Kucharczykovu střelu a Mora prohrávala už jen 4:5. Hosté si následně vyžádali oddechový čas, to stejné udělala dvě minuty před koncem Olomouc, která se poté pokusila o hru se šesti bruslaři.

Bylo to ale zbytečné. Hanáci sice svého soupeře sevřeli v pásmu, ale nic z toho nevytěžili. Mora tak nedokázala splnit ultimátum od vedení klubu a dají se očekávat příslušné sankce. Naopak Horáci zvládli pod novým trenérem poprvé vyhrát.





Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Byl to náš typický obrázek. Měli jsme spoustu šancí, nedali jsme góly a prohráli jsme zápas. Na tom snad není ani co hodnotit. Kluci svázaní žádným ultimátem nebyli, spíš nás to nakoplo, navíc jsme vedli a nic nenasvědčovalo tomu, co se pak ve třetí části stalo. Špatně jsme do ní vstoupili, a poté jsme měli strašně málo času na srovnání. Bohužel nepřiklonilo se k nám štěstí ani v power-play a nevyrovnali jsme. Nepomohlo nám ani vedení 2:0, je vidět, že k většímu klidu potřebujeme asi vyšší vedení.

Kamil Pokorný (SK HS Třebíč): Přijeli jsme s tím, že budeme chtít držet s Olomoucí hlavně v úvodu krok. Všechno ale bylo naruby, prohrávali jsme 0:2 hned na začátku. Nevěděli jsme, kam dřív skočit, soupeře to nakoplo. Třikrát nastřelil tyč, ale my jsme jednou ujeli a snížili. Ve druhé části jsme hru srovnali, hlavně v našem pásmu. Škoda gólu na 3:2, který přišel po našem vyrovnání, ale pro nás byl nesmírně důležitý ten gól na 3:3. To nás nakoplo. V závěru se domácí vydali ze všech sil, ale naši hráči také. Potřebovali jsme nějaký zápas vyhrát tímto stylem, že ho umlátíme, ubojujeme, a jsem rád, že se to dnes povedlo.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny