Menu +

TRE - CHR 3:1 - Třebíč se zvedá, potvrdila výhru z Olomouce

Reportáže
T ř e b í č - Po výhře v Olomouci přivítali domácí hráči na svém ledě tým HC Chrudim s vědomím, že se hraje o pomyslných šest bodů. Na domácích byla vidět od počátku snaha, za kterou byli odměněni zaslouženou výhrou, která se ale nerodila lehce. Zvláště po snížení hostů na 2:1 byla důležitým momentem zápasu branka na 3:1, kterou rozhodl Lukáš Nahodil o tom, že všechny body po zásluze zůstávají v Třebíči.
Sdílejte článek
 
18.kolo, sobota 13.11.2010
TRE TRE
3:11:0, 1:0, 1:1
CRU CRU
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Ostrčil (Obdržálek), 22. R. Kadela (Nahodil, Obdržálek), 48. Nahodil (Obdržálek, Bulička) - 45. Semorád (Král). Rozhodčí: Jeřábek ml. - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Dudáš, Sláma, Ostrčil, Sedláček, Hrbáček, R. Kadela, Bulička - Laš, Dolníček, E. Kadela - Burian, Nahodil, Obdržálek - Přibyl, Ostřížek, Okál - Čech, Zahradník, Dočekal - Vítek.
HC Chrudim: Landsman (Ament) - Toužimský. Jaroměřský, Mocek, Drtina, Charousek, Zdráhal, Kobela, Krejnus - Šeda, Blažek, Sýkora - Žák, Král, Fořt - Radil, Kousal, Semorád - Gois, Kaut, Klejna.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina nenabídla příliš pohledný hokej. Na obou stranách bylo mnoho nepřesností. Aktivnějším týmem byli přesto domácí hráči, kteří se více tlačili do zakončení. První větší příležitost měli domácí, ale Dolníček dobrou přihrávku Laše nevyužil. V dalším průběhu prvního dějství se po návratu z trestné lavice řítil Přibyl s Okálem na jednoho hostujícího obránce, ale první jmenovaný volil místo přihrávky tvrdou střelu, která skončila na betonech Landsmana.

První branku viděli diváci v 16. minutě. Domácí hráči se prosadili v přesilové hře, kde po pěkné kombinaci pálil po Obdržálkově přihrávce Radim Ostrčil, jeho tvrdá střela byla tečována hostujícím hráčem a k údivu všech přítomných diváků skončila v hostující brance - 1:0.

Chrudimští hráči v první třetině příliš Pavla Francouze v brance Třebíče neohrozili. Více práce měl jeho kolega na druhé straně, Filip Landsman, který si musel poradit především se střelou Viléma Buriana, který se po pěkné individuální akci dostal do zakončení. Do konce první části se skóre nezměnilo a do kabin šli spokojenější domácí hráči.

Do druhé třetiny vstoupili domácí hráči s velkým nasazením. Odměnou jim za to byla další branka. Ve 22. minutě se po perfektní akci dua Nahodil Obdržálek prosadil Roman Kadela, který zakončoval do prázdné branky pohlednou akci domácích - 2:0.

Po této brance na ledě dominovali především domácí, kteří se tlačili i nadále do zakončení. Domácí brankář příliš mnoho práce neměl. Velkou šanci neproměnil domácí Ostřížek, který se trefil pouze do postraní sítě.

Hostující hráči ohrozili Francouze v přesilové hře, ale domácí gólman si s několika nebezpečnými střelami poradil. Poté se dostali do samostatného úniku Nahodil s Obdržálkem, ale svoji akci překombinovali a první jmenovaný střílel mimo. Hned po návratu vyloučeného se do samostatného úniku dostal domácí Milan Přibyl, jenž místo zakončení hledal svého parťáka z útoku, kterého nakonec nenašel.

V dalším průběhu byl škaredě faulován domácí Lukáš Nahodil, který se jen těžko zvedal z ledu. Rozhodčí tento zákrok ocenil pouze dvěma minutami. V následné přesilové hře si domácí hráči větší šanci nevypracovali. Po návratu vyloučeného hostujícího hráče přehlédl hlavní rozhodčí Jeřábek několik nedovolených zákroků. Na ledě se poté značně přiostřilo. Ve 38. minutě potrestal nepřesný rozhodčí Jeřábek domácího Buriana, ale ani v početní výhodě si hostující hráči větší šanci nevypracovali a domácí hráči v pohodě ubránili i toto oslabení a do kabin se šlo za stavu 2:0 pro Třebíč.

Ve třetí části domácí borci spíše bránili střední pásmo. Ve 43. minutě bylo po faulu na Davida Ostřížka nařízeno trestné střílení. Hostující tým před nájezdem vyměnil brankáře, kdy Filipa Landsmana vystřídal Filip Ament. Hostující dvojka ovšem příliš mnoho práce neměla, neboť David Ostřížek pálil mimo tři tyče. Po trestném střílení došlo opěk k návratu Landsmana do hostující branky.

Ve 44. minutě dostali hostující hráči výhodu jednoho hráče v poli po faulu Zdeňka Sedláčka. Tuto přesilovou hru využili ve 45. minutě, kdy se na hraně brankoviště nejlépe zorientoval Jan Semorád a po pěkné akci nedal Francouzovi šanci - 2:1.

Poté byla hostující střídačka potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Početní výhoda ovšem netrvala dlouho a Marek Laš byl také vyloučen. Při hře čtyři na čtyři se prosadila dvojice Petr Obdržálek - Lukáš Nahodil, kdy druhý jmenovaný využil dobré přihrávky prvně jmenovaného a procedil betony hostujícího brankáře - 3:1.

V závěru utkání to hostující hráči zkoušeli v šesti hráčích, ale neuspěli, neboť se o šance připravovali vlastními nepřestnostmi. Mohli to být domácí, kteří mohli dát další branku do opuštěné klece, ale všechny jejich pokusy skončili mimo branku. Třebíč si i přesto své vedení pohlídala a v utkání zaslouženě zvítězila 3:1.



Tiskovka po utkání Třebíč - Chrudim 3:1

P. Francouz a L. Nahodil po utkání TRE - CRU 3:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK HS Třebíč: V utkání jsme se trochu pomaleji rozjížděli. Od 10. minuty jsme hráli velice dobře. Nechtěli jsme to otevřít. Chceme hrát ze zadu, protože to číslo obdržených branek je hrozivé. Ve druhé třetině jsme byli lepší a měli jsme dát více branek. Kdybychom tyto šance využili, tak byl zápas rozhodnutý. Podobná situace nastala ve třetí třetině, kdy jsme neproměnili trestné střílení a soupeř dal o tři minuty později branku. Je složité udržet hru pod kontrolou celý zápas. Třetí branka nás uklidnila a zápas jsme vyhráli. Lukáš Nahodil hraje v Třebíči na základě smlouvy. Je třeba to vzít sportovně. On potřebuje hrát, aby získával zkušenosti, a je vidět, že čím víc hraje, tím je lepší. Malinský nehrál kvůli zlomenému palci, minimálně tři týdny bude mimo hru. Dnes nám pomáhal na střídačce podporovat mužstvo. Věřím, že kluci budou dřít za něj a on nám po návratu pomůže.

Pavel Rohlík – HC Chrudim: Třebíč nesedí Chrudimi již dlouhodobě. Hráče jsme na to upozorňovali. Třebíč byla pod tlakem, protože vyhrála v Olomouci. Od 8. minuty jsme hráli špatně a domácí zaslouženě vyhráli. Porazil nás Lukáš Nahodil, který zařídil všechny branky. Je paradoxně hráč Pardubic. My jsme farma Pardubic a myslím si, že by měl hrát u nás.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024