Menu +

HKR-TRE 5:4p: V prodloužení rozhodl Patrik Beck

Reportáže
Třebíč celou první polovinu zápasu vedla, ovšem nešťastné branky z poloviny hřiště a náhodná teč ji dvakrát srazily dolů. Horácká Slavia se však dokázala zvednout a při power-play Petr Mocek vyrovnal. V samém závěru normální hrací doby ještě Třebíč sahala po vítězství, v prodloužení nastřelila dvě tyče, a tak o vítězství domácích nakonec rozhodl Patrik Beck.
Sdílejte článek
 
26.kolo, sobota 14.12.2002
HKR HKR
5:4p0:1, 3:1, 1:2 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 32. Pahulák z trestného střílení, 35:07 Procházka (Matějiček), 35:37 Spitzer (Fišer), 48. Bělka, 64. Beck (Fořt) - 6. Oliva (Vítek, Hrbáček), 40. Kaňka (Žiška, Holý), 44. Dubec (Beroun), 59. Mocek (R. Kučera, Holý). Rozhodčí: Dvořák - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 1000.
Sestavy
Mountfield HK: Dušek - Spitzer, Fejgl, Zd. Procházka, Matějíček, Luštinec, Bartek, Veselý, Hendrich - Polák, Fišer, Jelínek - Fořt, Beck, Nohejl - Bělka, R. Štefan, Pavel Suchý - Kolařík, Pahulák, Vašata.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek (36. Neruda) - Kříž (41. Pecka), Mocek, Hrbáček, Sedláček, Polívka, Tomeš - Holý, Žiška, Kaňka - Fryauf, Oliva, Vítek (41. Zahradník) - Beroun, Kučera, Dubec.

Komentář k zápasu

Momentka z utkání - foto Daniel Višňák ml. - www.hchk.cz Horácká Slavia Třebíč odjížděla na východ Čech s přáním bodovat. Vzhledem k nešťastnému průběhu utkání může být Třebíč za body ráda, ačkoliv kvalita soupeře vybízela ke snaze poprat se o všechny tři body. Třebíč zápas dobře rozehrála. Více než polovinu utkání si udržovala vedení, které získala již v 6. minutě při přesilové hře. Po zámku v útočném pásmu vypálil Josef Vítek a jeho střelu dorazil do branky Jiří Oliva. Třebíč byla i po vstřelené brance lepší a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy přidá další góly. Bohužel ve 32. minutě se v rohu kluziště zmocnila puku nová posila domácích Michal Pahulák, při pokusu o blafák obelstil Zdeňka Kučírka, který brance zabránil jen hozením hokejky. Nařízené trestné střílení pak sám postižený proměnil blafákem do bekhendu.

Naděje Třebíče na vítězství výrazně poklesly po dvou brankách ve 36. minutě. To hradecký obránce Zdeněk Procházka, který za celou letošní sezónu zatím nasbíral pouhou jednu asistenci, napřáhl na červené a jeho ránu překvapivě zastavila až síť Kučírkovy branky. O půl minuty později přihrál na modrou Fišer Zbyňku Spitzerovi a ten zvýšil na 3:1. Trenér Mejzlík odvolal z branky Zdeňka Kučírka a poslal tam Stanislava Nerudu. V závěru druhé třetiny se usadila před Duškem elitní formace Třebíče a po její souhře pak Michal Kaňka snížil.

Do třetí třetiny vlétla Třebíč jako uragán a po necelých 4 minutách vyrovnal Marek Dubec. Když už se zdálo, že se Třebíč dokázala ze srabu vyhrabat, spadla do něj znovu. Ve 48. minutě totiž Radek Bělka z ojedinělé akce šťastnou tečovanou střelou překonal Nerudu a Hradec začal urputně bránit vybojovaný náskok. Hosté svého soupeře zatlačili do defenzivy, ovšem vyrovnat se jim podařilo až při power-play. 73 sekund před koncem ranou od modré vyrovnal obránce Petr Mocek. V samotném závěru dokonce ještě Třebíčští mohli rozhodnout o vítězství, ale jejich poslední šanci v normální hrací době zlikvidoval Tomáš Dušek. V prodloužení dostali hosté výhodu přesilové hry, z velkého tlaku však vytěžili pouze dvě tyče Duškovy branky. Naopak Hradec Králové svou početní výhodu využil, když po akci Patrika Fořta skóroval Patrik Beck.



Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (trenér Hradce Králové): Začali jsme bázlivě a jsem rád, že jsme prohrávali po dvaceti minutách pouze 0:1. Pak jsme udělali v sestavě určité korektury, stáhli jsme hru na tři pětky a od této doby si myslím, že jsme hráli dobře. Ve výsledném efektu jsme spokojeni se ziskem dvou bodů, ale na druhou stranu jsme mohli mít body tři, stačilo pouze uhrát power-play.
Roman Mejzlík (trenér Třebíče): Odehráli jsme velmi dobře první třetinu. Hráli jsme to, co jsme si řekli. Ve druhé části mužstvo ale úplně přestalo hrát, pustili jsme domácí do hry, ti toho využili a dostali se do vedení 3:1. Hráči však hráli dál a dostali jsme se zpátky brankou na 3:2. V poslední třetině se nám povedlo srovnat, ale zase potom jsme inkasovali nešťastný gól po teči. Mančaft se ale opět nesložil a kluci vyrovnali, v prodloužení jsme dali dvě tyčky a prakticky z následné akce domácí dali branku a rozhodli. Myslím si, že hokej z naší strany nebyl až na výpadek ve druhé třetině špatný.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024