Menu +

CHR – TRE 3:2 – Třebíč letos poprvé prohrála s Chrudimí, Neruda debutoval

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia porazila v dosavadním průběhu první ligy Chrudim ve všech třech vzájemných zápasech, čtvrté měření sil ale vyznělo lépe pro chrudimské hokejisty. Virózou oslabená Třebíč vedla brankou Ostřížka z osmnácté minuty, jenže domácí pětapadesát vteřin před první sirénou vyrovnali a v následujících třetinách přidali po jedné brance. Slavisté utkání zdramatizovali, když se v čase 58:28 prosadil Burian. V power-play už ale Třebíč vyrovnat nedokázala. Obnovenou premiéru v dresu Horácké Slavie si připsal po letech Stanislav Neruda, který za Třebíč chytal mistrovský zápas naposledy 1. října roku 2003.
Sdílejte článek
 
38.kolo, středa 19.1.2011
CRU CRU
3:21:1, 1:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Cyganov (Semorád, Nosek), 36. Semorád (Nosek, Táborský), 51. Král (Jaroměřský, Klejna) - 18. Ostřížek, 59. Burian (Zahradník, Ostrčil). Rozhodčí: Pavlovič - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:5, navíc Burian (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 580. Střely na branku: 43:43. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
Sestavy
HC Chrudim: Langhamer - Jaroměřský, Žák, Táborský, Mocek, Zdráhal, Toužimský, Drtina - Fořt, Král, Šeda - Cyganov, Nosek, Semorád - Goiš, Sedlák, Klejna - Sýkora, Kaut, Kapec.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Ostrčil, Malinský, Dudáš, Kania, Hrbáček, Kadela R. - Ostřížek, Dolníček, Vítek - Zahradník, Kocák, Křenek - Dočekal, Burian, Kadela E. - Finsterle, Vondráček, Krutiš.

Komentář k zápasu

Horácká Slavia sužovaná virózou nepřijela na utkání v optimální sestavě, což ovšem nesnížilo ani výkon Třebíče, ani Chrudimi. Ba co více, k vidění byl pohledný hokej, který s přibývajícím časem gradoval.

V chrudimském dresu nastoupila nová posila Přemysl Sedlák z Havlíčkova Brodu, jeho výkon ovšem zastínil mladičký Marek Langhamer, který poprvé dostal příležitost v brance Východočechů od první minuty zápasu. Reprezentační gólman v průběhu zápasu ukazoval, že ne nadarmo oblékl dres České republiky a stal se hlavním strůjcem chrudimského úspěchu.

Vstup do utkání se vydařil lépe Třebíči, když hned v jedenácté vteřině zazvonila tyč chrudimské klece. Třebíč si vypracovávala slibné šance a domácímu mužstvu nepomohly ani přesilové hry, které jindy bývají jeho silnou zbraní. Naopak Slavie potvrdila svou úspěšnost při hře v oslabení a tak jí nemusely mrzet ani tři vyloučení a "panenka" pro Buriana k tomu.

Koncem třetiny začínala Chrudim vystrkovat růžky, ale jako první se z vedení radovali přeci jen hosté. Nedbalá rozehrávka v obranném pásmu nabídla příležitost ke skórování Davidu Ostřížkovi, který zamíchal kotoučem a zavěsil pod horní tyč – 0:1.

Jenže neuplynuly ani dvě minuty a bylo srovnáno. Při tlaku Slavie se podařilo vybojovat skvěle napadajícímu Noskovi kotouč a přečíslení domácího mužstva zakončil v pádu Dmitrij Cyganov – 1:1.

Ve druhé třetině Chrudim zlepšila pohyb a hra se opticky vyrovnala. K vidění byl útočný hokej, který jistě potěšil nejednoho fanouška. Tím spíše fanoušky domácího výběru, který dokázal svůj narůstající tlak po sérii tutovek a nastřelených tyčí dotáhnout až k vedoucí brance. Byl u toho znovu útok Noska, Cyganova a Semoráda, kteří se vrhli do útoku doslova po hlavě a Jan Semorád zvýšil na 2:1 pro Orlice.

Závěrečná třetina pokračovala v duchu dosud odehraného zápasu, kdy se střídaly šance obou týmů a gólmani dlouho drželi akcie obou celků vysoko. Náskok domácích nebyl rozhodně uklidňující a nutil Chrudimské k pokračující snaze o vstřelení další branky.

Padesátá první minuta přinesla, jak se později ukázalo, rozhodující a zároveň vítěznou branku Východočechů. Důraz před brankovištěm prokázal kapitán Chrudimě Lukáš Král, který doklepl za Nerudova záda střelu Jaroměřského – 3:1.

Třebíč poté vrhla poslední zbytky sil do snahy o snížení, nebo ještě lépe vyrovnání utkání. Poslední minuty zápasu však domácí odehráli zkušeně a především aktivně. Rozebraní hráči, zahuštěné střední pásmo a aktivita na hokejkách domácího celku, to vše stěžovalo snahu Horácké Slavie.

Ta se přeci jen nakonec dočkala a zápas zdramatizovala. Jen jednou a na malou chvilku ponechala obrana Chrudimě prostor pro produktivního Viléma Buriana, který překvapivě prostřelil Langhamera střelou od modré do horního růžku branky – 3:2.

Půl minuty na to viselo vyrovnání na vlásku. Domácí brankář ale prokázal platnost svých centimetrů a zneškodnil semaforem v rozkleku největší šanci Třebíče na vyrovnání. Ta se srovnání stavu nedočkala ani v závěrečné power-play a Chrudim tak poprvé slavila vítězství nad Slavií a také, vzhledem k výsledkům ostatních utkání, tři nesmírně důležité body.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – HS Třebíč:

Naše taktika se nám zcela nedařila, protože jsme nebyli schopni vstřelit branku. Domácí využívali šance a to rozhodlo. Rozhodně jsme byli lepší, ale domácí dnes byli šťastnejším celkem.


Pavel Rohlík – HC Chrudim:

Tak já jsem za tuhle výhru nesmírně rád, protože jsme konečně porazili Třebíč. Oni přijeli značne oslabeni, ale i přesto jim patřila především první třetina. Vyhrávali buly, osobní souboje, zkrátka byli lepší a já jsem s vývojem prvního dějství nebyl vůbec spokojen, takže jsme to museli v kabině probrat. Pak jsme se zvedli a dotáhli jsme to do tří bodů. Hodně jsme odpoledne váhali nad tím, koho postavíme do branky, a nakonec jsme se rozhodli velmi riskantně pro Langhamera. Byl to risk, ale vyšlo to a já jsem za to nesmírně rád. Filip totiž v poslední době chytá skutečně hodně a ta únava je na něm trošičku znát.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny