Menu +

ZNO – TRE 2:3 – Účastník EBEL na Třebíč nestačil, Horáci vyhráli ve Znojmě

Reportáže
T ř e b í č - První přípravný duel odehráli Horáci na ledě rivala ze Znojma a ačkoli ani jedno mužstvo nebylo kompletní a v nejsilnějším složení, každá výhra nad Orly se počítá. Domácí šli do rychlého vedení, ale na to Třebíčští odpověděli třemi puky v Sáblíkově síti. Prosadili se Roman Kadela, Vladimír Stejskal a Vilém Burian. Orli pak stihli už jen korigovat na 2:3. Výborný výkon podal brankář Šimon Hrubec, jenž zlikvidoval i trestné střílení Znojma. Už ve čtvrtek čeká Třebíčské další náročný zápasový test na ledě soupeře, tentokrát zajíždí do Českých Budějovic.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, úterý 2.8.2011
ZNO ZNO
2:31:1, 0:0, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Havlík (Jarůšek, Trojan), 48. Trojan (Klimeš) - 8. Kadela R. (Kaut), 43. Stejskal (Milotínský), 47. Burian (Sobotka). Vyloučení: 7:10 Využití: 0:1 Diváci: 1 272. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.
Sestavy
Orli Znojmo: Sáblík (Landsman) - Latner, Klimeš, Škadra, Šaur, Stehlík, Opalek, Pláněk, M. Podešva, J. Podešva, Novák, Piskoř, Trojan, Havlík, Jarůšek, Bartoš, Komínek, Videlka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec (Wolf) - Havran, Sobotka, Pospíšil, Kadela, Dietz, Humpolíček, Dvořák, Brož, Burian, Dočekal, Vondráček, Kovalský, Kaut, Česnek, Křenek, Milotínský, Stejskal, Vítek, Brzobohatý, Mikes.

Komentář k zápasu

V první třetině byli svěřenci trenérů Soudka a Stloukala jasně aktivnější. Už ve třetí minutě se podařilo za asistence Jarůška a Trojana skórovat Adamu Havlíkovi, který po zmatku před svatyní brankáře Hrubce dokázal využít puku, který se mu odrazil na hokejku. Následující čtyři minuty Orli okupovali obranné pásmo hostí, ale následující gól padl do domácí sítě. Za záda Sáblíka se podařilo kotouč protlačit Romanu Kadelovi, kterému na vlastní půlce přihrál Tomáš Kaut. Tento vyrovnávací gól byl téměř poslední akcí v prvním dějství, ve třinácté minutě se ještě strachoval Sáblík, ale Brzobohatý ani Mikes puk do sítě nedostali. Ve čtrnácté minutě byl ještě vyloučen hráč Třebíče Kaut, ale přesilovka na výsledku první třetiny nic nezměnila.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupily oba týmy poněkud bez zápalu, což bylo vidět už od prvních vteřin hry. V prvních třech minutách se pokoušel dvakrát prosadit Adam Havlík, ale bez valného úspěchu. Ještě v první minutě se domácí octli v oslabení, kdy byl za držení vyloučen Jakub Stehlík, ale přesilovka se hráčům z Vysočiny nepovedla. V 32. minutě byl faulován Richard Jarůšek a sudí rozhodl o trestném střílení. Blafák se Jarůškovi nepovedl a Hrubec tak nemusel zhoršovat svoje statistiky. Zbytek třetiny se odehrál v duchu zakázaných uvolnění a přesouvání obou mužstev z jedné strany kluziště na druhou.

Třetí dějství začalo vyloučením domácích, lavička dostala trest za pozdní nastoupení na led. Ve třetí minutě třetí třetiny se podařilo najít odražený kotouč Vladimíru Stejskalovi, který po asistenci Michala Milotínského zvýšil na 1:2. V sedmé minutě se Horácká Slavia dostala do oslabení, což za asistence Martina Sobotky ovšem nezabránilo Vilému Burianovi uniknout a přes zaskočenou obranu zavěsit puk do branky domácích. Orly gól v jejich vlastní přesilovce zřejmě povzbudil, již o 28 vteřin později skóroval Jan Trojan. Asistence – Tomáš Klimeš. Domácí kádr se snažil vyrovnat do konce třetiny, ale přes častá vyloučení na obou stranách se obrátit stav nepodařilo.

Ke konci zápasu bylo očekáváno odvolání brankáře Sáblíka, ale Třebíč si už výsledek utkání vzít nenechala. V prvním přípravném zápasu dvou mladých mužstev se tedy může radovat SK Horácká Slavia Třebíč.





Ohlasy trenérů

Martin Stloukal - HC Orli Znojmo: Utkání splnilo svůj účel, samozřejmě není dobré, že jsme prohráli, ale nepřikládáme tomu zas až tak velkou váhu. Do konce druhé třetiny měl zápas náboj, určitou atraktivitu, ale poté jsme odešli fyzicky. Nečekal jsem, že se bude hrát tolik přesilovek a oslabení, ale musím přiznat, že fauly tam byly.

Kamil Pokorný - SK HS Třebíč: Byl to první zápas obou týmů a na hře to bylo znát. Domácí byli přece jen o něco sehranější, mají hráče, kteří spolu hráli už v minulých sezónách, my naopak až na jeden útok zkoušíme nové tváře. Orli byli ze začátku důraznější a líp bruslili, my jsme postupně srovnali krok a od poloviny zápasu to bylo vyrovnané utkání. Měli jsme některé hezké akce a zaslouženě jsme šli do vědení 3:1. Dostali jsme pak gól v oslabení a v závěru jsme si vyzkoušeli i dlouhé oslabení. Znojmo mělo těch přesilovek přece jen víc, ale kluci to zvládli. Bylo vidět, že chtějí hrát a uhrát tady dobrý výsledek. Výborně nám zachytal gólman Hrubec, který zneškodnil i trestné střílení domácích. S výsledkem jsme spokojení, ale neděláme z toho vědu. S Radkem Novákem budeme teď vyhodnocovat spíš individuální výkony, abychom zjistili, kdo pro nás bude posilou, nebo příslibem do soutěže.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024