Menu +

MOS - TRE 1:0 pp - Z Mostu si veze Třebíč bod, v sobotu vyzve doma Hradec

Reportáže
T ř e b í č - K úvodnímu kolu ročníku 2011/12 cestovala Horácká Slavia Třebíč do Mostu, jež se na poslední chíli posílil několika hráči z Litvínova. Zápas se změnil v souboj brankářů, protože oba kralovali celých 60 minut základní hrací doby, aniž by jedinkrát inkasovali. Výtečného Šimona Hrubce ale přece jen dokázali domácí překonat v prodloužení během přesilové hry 4 na 3. Třebíč tak zahájila prvoligovou sezonu ziskem jednoho bodu.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 14.9.2011
MOS MOS
1:0p0:0, 0:0, 0:0 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branka a nahrávky: 64. Rudovský (Rindoš, Hranáč). Rozhodčí: Pavlovič - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:4, navíc Dočekal (TRE) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 1:0.
Sestavy
HC Most: Benda - Charousek, Rohan, Hranáč, Krejčí, Apelis, Martinec, Kuncl, Panuška - Maxa, Vrtek, Havlíček - Mavrojanidis, Slavíček, Žejdl - Tauš, Přeučil, Rudovský - Andres, Rindoš, Ondráček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Sedláček, Havran, Rangl, Brož, Dietz, Kadela, Sláma, Sobotka - Laš, Dolníček, Dočekal - Ostřížek, Vondráček, Burian - Vítek, Kaut, Heřman - Přibyl, Čech, Stejskal.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do utkání měli hosté. Hned na konci první minuty měl obrovskou šanci Vondráček, ale nedokázal přesně zacílit do zívající mostecké branky. V zápětí byl vyloučen Ostřížek. V oslabení se do další příležitosti prodral Dolníček. Zakončení mu nebylo dovoleno díky faulu Martince. Také domácí zahrozili v početní nevýhodě. Do brejku se utrhl Žejdl a trefil tyč Hrubcovy svatyně.

Mírná aktivita se nastěhovala na hokejky Třebíče. Brož, Přibyl, Čech ani Burian bezbrankový stav nezměnili. To už se osmělil Most. Havlíček ani Žejdl, který měl střelu a dorážku, na Hrubce nevyzráli. Před koncem první třetiny šel pykat Burian za hákování. Poslední šanci úvodní části hry měl na hokejce Ondráček, jenž z bezprostřední blízkosti nadělal starosti Šimonu Hrubcovi v třebíčské kleci. Do šaten šly oba celky za bezbrankového stavu.

Do druhé periody vlétli Mostečtí. Do tlaku jim pomohla dohrávaná přesilovka z konce první třetiny. Hrubec se činil proti domácím útočníkům. Nejprve výjimečným zákrokem vychytal střelu Mavrojanidise z hrany brankoviště, aby se za pár chvil zaskvěl proti jedovce Ondráčka. Ve 29. minutě mohl otevřít skóre domácí Vrtek, leč mu hostující beci v posledním okamžiku nadzvedli hůl.

Domácí byli lepší. Jejich tlak otupilo až vyloučení Havlíčka. Při jeho trestu zkoušel štěstí Havran. Za několik minut pálil obránce Kadela. Ve 34. minutě měl další skvělou příležitost Žejdl, jenže měl rozladěná mířidla a třebíčskou svatyni netrefil. V přesilovce Třebíče vyslal pokus na Bendu Ostřížek, který zkrotil domácí gólman v lapačce. Před koncem druhé třetiny se z ničeho nic zjevil před mosteckou brankou Burian, bránu však minul. Po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre stále nerozhodný stav 0:0.

Třebíčští chtěli rozhodnout zápas v úvodu závěrečné periody. Lehké nahození Buriana domácí brankář vyrazil. Ve 46. minutě zamotali hosté domácí obranu a Benda měl co dělat, aby si poradil s tvrdou ránou Slámy. Za dvě minuty podnikli rychlý výpad Mostečtí pod vedením Mavrojanidise, na jehož konci se notně zapotil Hrubec. V minutě třiapadesáté měl dva pokusy ke skórování Tauš, ale opět ztroskotal na výborném brankáři Horácké Slavie. Při vyloučení Dočekala uchránil hostující klec od pohromy Sláma vystřelím puku z brankové čáry. Bezbrankové skóre se do konce třetí třetiny nezměnilo.

Rozhodnutí přišlo až v prodloužení. Podražení Havrana potrestal v čase 63:50 Jan Rudovský po obléhání Hrubcovy branky. Třebíč si tak veze ze severu Čech jeden bod.





Ohlasy trenérů

Kamil Kašťák - HC Most: Ozdobou dnešního utkání byli oba brankáři. Jsem spokojený s přístupem hráčů, s vyjímkou úvodních 10ti minut, kdy jsme byli trošku pod tlakem, tak kluci makali, padali do střel, hráli obětavě. Čekalo se na chybu, která ale během 60ti minut nepřišla. V prodloužení potom přišlo to vyloučení a my jsme dokázali přesilovku 4 na 3 využít. Jsem spokojený za dva body a čisté konto.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Byl to první mistrovský zápas a z mého pohledu se hrál trošku kostrbatý hokej z obou stran. Utkání jakoby poznamenala naše obrovská šance z třetí minuty, kdy Tomáš Vondráček netrefil dobře puk před zcela odkrytou bránou. V zápase každý chvilku tahal pilku, byly tam pasáže, kdy byli lepší domácí, ale i pasáže, kdy jsme měli více ze hry my. Nevycházela nám ale koncovka, navíc oba brankáři se dnes vytáhli. Rozhodl jeden faul v prodloužení, domácí mají ve svém středu několik zkušených hráčů, které na přesilovku poslali a i když jsme bojovali, tak nakonec Most branku střelou pod víko pčece jen dal. Domácí rozhodně nemají slabou soupisku, posílili se hráči z Litvínova a Slavie. Naši hráči hráli s nasazením a nechybělo tam ani srdíčko, při troše štěstí jsme dnes mohli mít tři body, ale i domácí měli šance, takže jsme mohli odjíždět i bez bodu, proto je těžké říct, zda jsme bod získali, nebo ztratili.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024