Menu +

CHM – TRE 3:2 pp – Třebíčští zaskočili chomutovské Piráty, nakonec ale prohráli

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia dokázala uhrát v chomutovské Aréně bod. Vše se vyvíjelo pro Třebíč ideálně. V páté minutě se prosadil Burian, ve čtrnácté zvyšoval na 2:0 pro hosty Tomáš Kaut. Ve druhé třetině Piráti dvoubrankové manko smazali a bylo otázkou, co přinese závěrečných dvacet minut. V nich ale žádná branka nepadla a rozuzlení tak přineslo až prodloužení. V něm využili domácí přesilovou hru a rozhodli o svém vítězství.
Sdílejte článek
 
12.kolo, středa 12.10.2011
CHM CHM
3:2p0:2, 2:0, 0:0 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 31. Hruška (Grof, Gajovský), 37. Hromas (Grof), 63. Hruška (Kraft) - 5. Burian (Heřman, Ostřížek), 14. Kaut (Čech, Fořt). Rozhodčí: Kubičík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1590. Střely na branku: 57:18. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Sestavy
Piráti Chomutov: Hanuljak - Grof, Havíř - Palin, Mrázek - Rutta, Jillson - Bartejs - Hruška, Gajovský, Procházka - Kůs, Endál, Hřebejk - Ondřej, Helminen, Hromas - Hafenrichter, Kraft, Seman - Heřman.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Sláma, Rangl - Valenta, Sobotka - Dietz, Brož - Kadela - Laš, Dolníček, Finsterle - Burian, Ostřížek, Heřman - Čech, Fořt, Kaut - Přibyl, Dočekal, Vondráček.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání vyšel lépe domácím, když již v patnácté vteřině vyzval Procházka ke skórování Hrušku. David Hruška svou tečí ale mířil mimo branku. Domácím se v útočném pásmu zalíbilo a začali být velmi aktivní. Aktivita Pirátů byla ve druhé minutě oplacena obraným faulem a Chomutov hrál první přesilovou hru. Chomutovští byli opět velmi aktivní, ale ani Hruška ani Hromas se proti brankáři Hrubcovi neprosadili. Jako by platilo: Nedáš – dostaneš! Chvíli po vypršení oslabení se Třebíčští dostali ke své první větší akci a hned se jim podařilo vstřelit branku. Domácí obrana nechala před brankou dva volné hostující hráče a pro Viléma Buriana nebyl problém prostřelit přesouvajícího se Hanuljaka mezi nohama do sítě.

Po vstřelené brance se iniciativy chopili opět domácí. Do brejku se dral domácí kapitán, ale jeho střelu vyrazil třebíčský brankář. Na něm skončila i pěkná kombinace Procházky s Gajovským. Slibný útok nové posily Endála byl zastaven milimetrovým ofsajdem. Hosté se k akci dostali až ve dvanácté minutě, kdy byl nejprve vyloučen Gajovský. Třebíč přesilovku nevyužila, ale hned po jejím skončení opět udeřila. Domácí obrana nechala v útočném pásmu samotného Tomáše Kauta, kterému se podařilo vystřelit a překvapit Hanuljaka. Třebíč se po své druhé brance stáhla a bránila a Chomutov se do konce třetiny již neprosadil.

Do druhé třetiny vstoupili opět lépe domácí. Nahecovaní domácím prostředím, se vrhli na Třebíč a snažili se ji rozdrtit svým tlakem. Piráti opravdu uzavřeli Horáckou slavii v obranném pásmu, ale vstřelit branku se jim stále nemohlo podařit. Většina akcí končila u brankáře Hrubce, nebo se nepodařila finální přihrávka. V sedmadvacáté minutě Seman dokonce netrefil prázdnou branku. Ve třicáté minutě byli po menší potyčce vyloučeni domácí Hřebejk a hostující Dietz.

Chvíli nato si šel sednout i třebíčský Sobotka. Hrálo se tedy 4 na 3. Domácí Hruška, Grof a Gajovský si před brankou hostí nahrávali tak dlouho, dokud David Hruška neprostřelil brankáře Hrubce a nesnížil. Piráti byli na koni. Jejich tlak vyústil opět gólem v sedmatřicáté minutě. Nejprve Helminen netrefil z poloviny odkrytou branku a odražený kotouč se dostal ke Grofovi. Ten skvělou přihrávkou našel Karla Hromase, který ještě v pádu stačil zakončit a vyrovnat. Chomutov i zbylých pár minut do konce třetiny tlačil, ale další branku se mu vsítit nepodařilo.

Třetí třetinu hrály oba týmy opatrně, spíš ze zajištěné obrany. I přesto jsme byli v této třetině svědky tvrdé hry a častého vylučování. Třetina byla ovlivněna pěti vyloučeními. Domácí i přes své zvolnění oproti tlaku z druhé třetiny, byli lepším týmem.

Několikrát se jim podařilo zavřít Třebíč v obranném pásmu, ale ani jednou to nemělo výraznější dopad. Zpestřením byla střela Jakuba Grofa od modré, která jen těsně minula břevno hrubcovy branky. Grofovy střely byly častými pokusy o překonání brankáře. Zajímavé věci se začaly dít ke konci zápasu, kdy byli minutu před koncem základní hrací doby vyloučeni dva hráči Horácké slavie najednou. Domácí si vzali oddechový čas a na led poslali svou nejsilnější pětku. Ani tento finální nápor ovšem nestačil na vstřelení gólu a zápas musel do prodloužení.

Prodloužení začalo přesně tak, jak skončila třetí třetina – přesilovkou 5 na 3. Domácí pokračovali v úmorném tlaku a již se i radovali ze vstřelené branky. Rozhodčí však upažil.

Po skončení jedné přesilovky ovšem rozhodčí hned vyloučil dalšího třebíčského hráče. Tentokráte to byl Dolníček. Tuto přesilovku se již Pirátům podařilo využít. Po Kraftově přihrávce se kličkou do bekhendu prosadil opět David Hruška a překonal, dnes skvěle chytajícího, brankáře Hrubce. Tím rozhodl o vítězství Pirátů Chomutov 3:2.



Kamil Pokorný po utkání Chomutov - Třebíč 3:2pp

Vilém Burian po utkání Chomutov - Třebíč 3:2pp



Ohlasy trenérů

Jan Votruba (Piráti Chomutov) - „Jak jsem byl pozitivní v Litoměřicích, tak musím říct, že dnes jsem zklamaný z výkonů mužstva. Zejména v první a třetí třetině byl náš výkon strašný. Ztratili jsme pohyb, byli jsme nedůrazní, nehráli jsme natěsno u nás ve třetině. Myslím, že s takovým výkonem můžeme být rádi, že jsme uhráli dva body, i když si myslím, že jsme si je dle mého názoru nezasloužili, protože naše hra byla hrůzostrašná.“

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč) - „My jsme spokojení. Přijeli jsme ke klubu, který patří mezi ty ekonomicky nejlepší v republice. My jsme sem přijeli s mladými kluky – juniory. V první třetině jsme jim odskočili, ve druhé se naopak dostali pod tlak, kdy se domácí dostali do zápasu a ve třetí třetině jsme tu hru opět srovnali a dobře nám zachytal gólman. Jen jsem nepochopil závěr utkání, kdy nám přišlo nesmyslné vylučování. Já jsem s bodem spokojený.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024