Menu +

TRE - JIH 2:1 sn - Třebíč vyhrála derby v nájezdech před rekordní návštěvou

Reportáže
T ř e b í č - V 18. kole první ligy zavítali do Třebíče hokejisté jihlavské Dukly. Do ochozů třebíčského zimního stadionu si našlo cestu 4186 diváků, což je doposud nejvyšší prvoligová návštěva letošní sezony. Dukla se na konci první třetiny ujala vedení. Krátce před polovinou zápasu vyrovnal Dolníček. Do konce normální hrací doby ani v prodloužení gól nepadnul. V nájezdech se prosadili pouze domácí hokejisté, konkrétně Ondřej Havlíček a Tomáš Kaut. Třebíč tak vyválčila dva body po nájezdech.
Sdílejte článek
 
18.kolo, sobota 29.10.2011
TRE TRE
2:1sn0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 28. Dolníček (Laš, Havel), rozh. nájezd Havlíček - 19. Domin (Čachotský, Kaláb). Rozhodčí: Zubzanda - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4186. Střely na branku: 43:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Kania, Kadela, Sláma, Brož, Dietz - Laš, Dolníček, Havel - Burian, Havlíček, Heřman - Čech, Dočekal, Kaut - Přibyl, Stejskal, Vondráček.
HC Dukla Jihlava: Novotný - Ficenc, Kaláb, Kolafa, Malena, Dobrovolný, Grundmanis, Jaroš - Čachotský, Domin, Hodek - Vysloužil, Hubáček, Jeslínek - Bezděk, Maliník, Zeman - Padělek, Pometlo, Mikšovský.

Komentář k zápasu

Slušně zaplněný třebíčský stadion sledoval velmi svižný úvod, ve kterém se do první příležitosti dostala nová akvizice Třebíče Lukáš Havel, ale jen o kousíček netrefil kotouč. Na druhé straně se do velké příležitosti dostal třebíčský odchovane Rostislav Malena, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Ve 13. minutě již zvedali jihlavští příznivci ruce nad hlavu, ale Michal Jeslínek nastřelil pouze spojnici obou tyček. Na druhé straně nevyužil velikou příležitost domácí David Dolníček a naplnila se stará otřepaná fráze nedáš – dostaneš. V 19 minutě chybovala třebíčská obrana a Petr Domin se z druhé vlny trefil přesně pod břevno, ideální přihrávku měl na svědomí Tomáš Čachotský.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji domácí hráči. První větší šanci měl Ondřej Havlíček, který tečoval střelu od modré těsně vedle. Ve 28. minutě bylo vyrovnáno, když Marek Laš zavezl kotouč, byl faulován a v ponechané výhodě se prosadil David Dolníček, který dorazil kotouč do odkryté jihlavské branky.

O chvíli později byl vyloučen David Dobrovolný a Třebíč si v přesilové hře vytvořila tlak, ale bez brankového efektu. Na druhé straně zahrozil Daniel Hodek, který dostal pěknou přihrávku zpoza branky a z voleje napálil pouze lapačku Šimona Hrubce, který předvedl fantastický zákrok.

Těsně před koncem druhého dějství se dostal do přečíslení ve vlastním oslabení Vilém Burian a Lukáš Havel, ale prvně jmenovaný volil střelu, která skončila na hrudi Filipa Novotného.

Třetí třetina patřila především domácí Horácké Slavii, která se tlačila do zakončení a chtěla brát všechny tři body. Hostující Dukla hrozila především z rychlých protiútoků, které ovšem nezakončili. Třebíči se hned v úvodu nabídla přesilová hra 5 na 3, ale rozhodčí Zubzanda nesmyslně vyloučil domácího Lukáše Havla. V přesilové hře 4 na 3 se ke střele dostal David Rangl, jehož pokus Filip Novotný pouze vyrazil a dorážející David Dolníček se neprosadil.

Přibližně v polovině závěrečného dějství se do gólové šance dostal Ondřej Havlíček, kterého výborně našel Vilém Burian, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Poté se do útočného pásma nahnal Marek Laš, jehož pokus skončil na břevně Novotného branky. V 53. minutě se dostal Hodek s Čachotským do přečíslení dva na jednoho, ale domácí Lukáš Sláma vše zachránil obětavým zákrokem.

V prodloužení byli aktivnější domácí hráči, ale Dukla odolávala. Největší šanci si vytvořila dvojice Ondřej Havlíček a Roman Kadela, ale druhý jmenovaný se neprosadil. Na řadu přišly samostatné nájezdy. Jako první jeli domácí a Ondřej Havlíček zakončil svůj nájezd precizně provedeným bekhendovým blafákem. Na druhé straně se rozjel Tomáš Čachotský, ale jeho zakončení skončilo vedle domácí branky. Na domácí straně jel jeden z nejlepších hráčů v dnešním utkání Lukáš Havel, ale jeho zakončení si Filip Novotný pohlídal. Za Duklu jel druhý nájezd kanonýr Daniel Hodek, ale Šimon Hrubec jej vychytal. Rozhodnout mohl Tomáš Kaut a také se tak stalo, když proměnil podobně jako Ondřej Havlíček svůj bekhendový blafák a rozhodl o tom, že druhý bod zůstane v Třebíči. Vítěznou trefu si připsal Ondřej Havlíček.



Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Jihlava 2:1sn

Šimon Hrubec po utkání Třebíč - Jihlava 2:1sn

Tiskovka po utkání Třebíč - Jihlava 2:1sn



Ohlasy trenérů

Radek Novák – Třebíč: My jsme i v tomto utkání chtěli bodovat. V první třetině jsme nehráli podle představ, ale ne, že bychom hráli špatně, ale neměli jsme takové tempo. Mezi první a druhou třetinou jsme klukům řekli, že potřeba, aby se trochu uvolnili a aby hráli s takovým nasazením jako v zápasech před tím. Od druhé třetiny jsme hráli vynikající hokej. Ve třetí třetině jsme Duklu téměř nepustili za modrou čáru, takže my jsme s výkonem spokojeni. Hráče musím pochválit a divákům poděkovat za vynikající atmosféru.

Petr Vlk – Jihlava: Z našeho pohledu po dlouhé době ne tak špatný výkon na venkovním kluzišti, takže z tohoto pohledu určitě spokojenost. Samozřejmě jsme si vytvořili pár příležitostí v první třetině, které jsme neproměnili. Utkání se vyvíjelo tak, jak se vyvíjelo. Bojovalo se na obou dvou stranách. Myslím si, že diváci za svoje peníze viděli maximum.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024