Menu +

TRE - LTM 1:3 - Bodová série Třebíče skončila

Reportáže
T ř e b í č - Ve 20. kole přijely do Třebíče Litoměřice. Zápas příliš hokejové krásy nepobral. Domácí se ujali vedení v první třetině po brance Vladimíra Stejskala. Hostující hokejisté zápas otočili díky dvěma využitým přesilovkám. Při závěrečné hře bez brankáře se Třebíč do šance nedostala, naopak Litoměřice pečetily výhru střelou do prázdné branky. Další domácí zápas sehraje Horácká Slavia ve středu 9. listopadu proti Šumperku.
Sdílejte článek
 
20.kolo, sobota 5.11.2011
TRE TRE
1:31:0, 0:1, 0:2
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Stejskal (Kaut, Čech) - 24. Horčička (Vobořil, Boháč), 52. Novák (Kloz), 60. Horčička (Slížek). Rozhodčí: Kubeš - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1590. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Kania, Rangl, Sláma, Kadela, Dietz, Brož - Laš, Dolníček, Dočekal - Burian, Havlíček, Heřman - Čech, Stejskal, Kaut.
HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Boháč, Vobořil, Evan, Martinka, Ketner, Kříž, Hora, Smetana - Horčička, Slížek, Rindoš - Hašek, Belay, Loskot - Novák, Kloz, Gengel - Kafan, Hlusička, Tůma.

Komentář k zápasu

Na začátku prvního dějství hatily akce obou celků série nepřesností a offsidy. Z letargie ale dostal diváky Dočekal, jenž trefil tyč, a ujíždějící Horčička, který Hrubce z otočky nepřekonal. Přikrylovu lapačku prověřil Havlíček. Vše zmíněné se událo při přesilové hře Třebíče. Při další výhodě o jednoho hráče v poli si vypracoval příležitost opět aktivní Havlíček. Parádně vypálil z jízdy Kadela. Hrubce prověřil Evan. A jen reflex pomohl třebíčskému brankáři po ráně Kloze bezprostředně po vyhraném buly. Přibylova střela z první mířila vedle. Laš ani Burian Přikryla příliš neohrozili.

Litoměřice hýřily aktivitou, ale skórovala Horácká Slavia. Přikryl dvakrát pouze vyrazil a na dorážku Stejskala už nestačil. Tato branka otupila soupeře a přišly další dvě příležitosti. Laš s obtížemi zpracoval kotouč na modré a branku minul, Dočekal litoměřického brankáře nepřekonal. Poslední střelu v úvodní dvacetiminutovce udržel Hrubec ve výstroji.

V úvodu druhé periody zastavil Šimon Hrubec tutovky Loskota a Haška z mezikruží. A Litoměřice záhy v tlaku i vyrovnaly. Při přesilové hře, stačilo jim k tomu sedm vteřin. Po střele Vobořila se odrazil kotouč od mantinelu k Horčičkovi, který s přispěním Hrubce a tyčky srovnal skóre. Třebíčští byli i v dalších minutách v útlumu, hosté je přehrávali.

Přečíslení dva na jednoho zakončené střelou Horčičky zastavil zákrokem večera v rozštěpu Hrubec. Um musel předvést i po ráně Haška. Přikryla velmi ohrozila teč po nahození Rangla od modré. A protože Kaut, Kloz, ani Kania brankáře nepřekonali, po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 1:1.

Třetí třetinu přivítali neúspěšnými střelami Sláma, Kadela a Kloz. Aktivnější byli domácí, ale hosté dobře bránili. Z úhlu zkoušel překonat Hrubce později Horčička. O osudu utkání rozhodlo třetí vyloučení Buriana. Podruhé ho potrestali Litoměřičtí – přesným střelcem byl Novák. Vyrovnat mohli při přesilové hře Dolníček s Čechem, ani jeden ale Přikryla nepřekonal. A nedokázal to ani Vondráček. Třebíč se tlačila za vyrovnáním, ale ani další výhoda o jednoho hráče v poli už kýžený efekt nepřinesla. Horčička pak stanovil při power-play domácích konečné skóre. Litoměřice tak berou tři body, Horácká Slavia žádný.



Tiskovka po utkání Třebíč - Litoměřice 1:3

Vl. Stejskal po utkání Třebíč - Litoměřice 1:3



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: V první třetině jsme byli lepší a měli jsme v ní dát víc než jeden gól. Ve druhé jsme se dostali pod tlak, špatně jsme bruslili, ve hře o výsledek nás podržel gólman. Ve třetí třetině jsme jedenáct minut hráli ve třetině soupeře, ale bylo to kostrbaté, chyběla finální nahrávka a pokud prošla, tak jsme neměli dostatečný prostor a hráče před bránou. Rozhodla přesilovka, kterou soupeř a jeho zkušení hráči sehráli velmi dobře. My jsme dostali dvě přesilovky, se kterými jsme naložili špatně, a proto jsme dnes nevyhráli. Myslím, že ve třetí třetině nám střelba nechyběla, když hráč dostane puk mezi kruhy a mine ho, tak to není o tom, že by ta střelba chyběla. Dávali jsme puky do brankoviště, ale nic se k nám neodrazilo a po tom druhém gólu jsme šli samozřejmě dolů. Litoměřice hrály vytaženěji než Jihlava, šly nám do rozehrávky, ale myslím si, že jsme se přesto měli o výsledek víc poprat. Lukáš Havel bude hrát zítra za Třinec, proto nám dnes nebyl k dispozici. Na Šumperk se musíme dobře nachystat a zlepšit oproti dnešnímu utkání úplně všechno.

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: Moc nám nevyšel začátek zápasu, první třetina byla z naší strany vlažná, jakoby se na nás podepsala ta dlouhá cesta. Druhá třetina byla jasně v naší režii, to byl souboj našich v uvozovkách střelců, protože mi těch gólů taky moc nedáváme, s brankářem Hrubcem. Tam jsme zápas mohli rozhodnout, ale nestalo se. Třetí třetina byla o jednom gólu a my jsme využili přesilovku. Myslím, že si vcelku zaslouženě odvážíme tři body.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024