Menu +

HKR-TRE 2:3: Třebíč ve třetí třetině zaváhala, o náskok ale už nepřišla

Reportáže
Prosincovou porážku na ledě posledního Hradce Králové v sobotu odčinili hokejisté Horácké Slavie ziskem tří bodů tamtéž. Po dvou třetinách vedli brankami Žišky, Holého a Kučery už 3:0 a mířili za jasným vítězstvím. Ve třetí třetině se ale domácí vzchopili a dvěma brankami se dostali zpět do zápasu. Vyrovnat už ale nestihli a tak si Třebíčští vezou domů povinné vítězství. Tato výhra také znamená, že už dvanáct zápasů trvá třebíčská houpačka, kdy Horácká Slavia střídavě vyhrává a prohrává. Ve středu přijede do Třebíče Beroun a tak doufejme, že trend, který trvá už od poloviny listopadu, bude přerušen.
Sdílejte článek
 
31.kolo, sobota 11.1.2003
HKR HKR
2:30:1, 0:2, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 46. Bělka, 48. Polák - 00:14 Žiška (Holý, Kříž), 24. Holý (Mocek, Kaňka), 30. Kučera (Klimeš, Mikulík). Rozhodčí: Hodek - Špringl, Novák. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 1300.
Sestavy
Mountfield HK: Dušek (37. Luňák) - Bartek, Fejgl, Luštinec, Zd. Procházka, Hendrich, M. Veselý, Matějíček - Fořt, Bělka, Zadražil - Frosch, Beck, T. Jelínek - Polák, Fišer, Pavel Suchý - Roubík, Pahulák, Nohejl. Trenéři Jeřábek a Vinopal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - P. Kříž, Mocek, Hrabáček, Kališ, Polívka, Klimeš - Holý, Žiška, Kaňka - Vítek, R. Kučera, Zahradník - Mikulík, Oliva, Fryauf. Trenéři Čada a Mejzlík.

Komentář k zápasu

Kostka

Gól ve 14. vteřině se moc často nevidí.

Třebíčští do utkání vstoupili opravdu jak se patří – hned ve 14. vteřině Žiška napřáhl a poslal kotouč za Duškova záda. Východočeši se ale celkem brzy otřepali a hra se postupně začala srovnávat. Blízko gólu měli Roubík s Pahulákem v závěru třetiny a Frosch, který byl ale v rozhodujícím okamžiku faulován Mockem.

Do druhé části měla Horácká Slavia podobný vstup jako do úvodní dvacetiminutovky. Na začátku 24. minuty opět zapracovala elitní třebíčská řada a po asistenci Mocka a Kaňky v nádherné akci na jeden dotek zvyšoval Holý - 0:2. V polovině třetiny rozhodčí vyloučil Zadražila a hosté dostali výhodu početní převahy. V ní si dobře vedli Mikulík s Klimešem, jenž našel Kučeru, který zvýšil na 3:0 pro Horáckou Slavii. Ve 37. minutě se zranil domácí brankář Dušek, jehož v brance nahradil Luňák.

V posledním dějství se velmi změnil herní projev hostů, kteří vsadili vše na jednu kartu a více otevřeli hru. Útočný styl jim přinesl ovoce – ve 46. minutě se z úspěchu radoval hradecký Bělka a necelé dvě minuty poté vsítil kontaktní gól Polák. Hostům bylo chvílemi velmi krušno, ale všechny další snahy domácích končily na výborném Kučírkovi. 78 vteřin před závěrečnou sirénou požádal hostující trenér Čada o oddychový čas, během něhož svým svěřencům ordinoval závěrečnou taktiku. 37 vteřin před koncem Luňák opustil svoji svatyni a domácí zkusili hrát v šesti. I přes snahu, kterou na vyrovnání vynaložili, veškeré jejich pokusy vešly vniveč a Horácká Slavia si z východu Čech odvezla všechny tři body.





Ohlasy trenérů

Rostislav Čada (trenér SK HS Třebíč): Vyhráli jsme jen těsně, Hradec dokázal, že ho není radno podceňovat, ve třetí třetině byli jasně lepší a my můžeme děkovat jenom brankáři Kučírkovi za dnešní tři body. Domácí hráli až do závěrečné sirény jako o život a doopravdy moc nechybělo a mohli jsme si zápas ještě hodně zkomplikovat. Nakonec jsme ho ale taktickou hrou dovedli do vítězného konce.

Vladimír Jeřábek (trenér HC VČE Hradec Králové): Do zápasu jsme nastoupili s cílem hrát co nejaktivněji, ale hodně nás dostala dolů zase rychle inkasovaná branka hned ze 14 vteřiny zápasu. Hráčům se ihned vybavily zase všechny boje, kde jsme prohráli a navíc si uvědomili, že zase dostali branku po vlastní chybě.

-dav,mkm-


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024