Menu +

TRE - KAD 3:0 - Třebíč potvrdila výhru z Jihlavy

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští nastoupili do utkání posíleni výhrou v Jihlavě. Celou první třetinu ale byli lepší hosté, kteří zaměstnávali brankáře Hrubce nebezpečnými výpady. Domácí dali důležitou první branku zásluhou Davida Dolníčka. Do třetí dvacetiminutovky pak vstoupili o poznání lépe, neboť využili početní výhodu z hole Ondřeje Havlíčka. Za další dvě minuty se obrana hostů dopustila další chyby a Tomáš Vondráček zvýšil už na 3:0. Vítězství za tři body podtrhl výborným výkonem Šimon Hrubec, který vychytal svoji druhou nulu v třebíčském dresu.
Sdílejte článek
 
32.kolo, pondělí 12.12.2011
TRE TRE
3:00:0, 1:0, 2:0
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 32. Dolníček (Brož), 42. Havlíček (Burian V.), 44. Vondráček. Rozhodčí: Florian - Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1160. Střely na branku: 35:47. Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Kania, Sláma, Valenta, Brož, Dietz, Sobotka, Kadela - Dočekal, Dolníček, Čech M. - Stejskal, Havlíček, Burian - Heřman, Fořt, Přibyl - Vondráček, Kovalský, Vítek.
SK Kadaň: Řehoř - Révay, Malínský, Szakal, Schmidt, Bombic, Mazac, Tomeček - Novák, Charousek, Skořepa - Kůs, Mikšovic, Ton K. - Bursík, Diviš, Polák - Račuk, Chlouba, Mála.

Komentář k zápasu

První dějství začalo ve svižném tempu, více hokejovosti měli na svých hokejkách hráči Kadaně. Když se Horáci dostali ke střele, byl na místě Řehoř se svojí výstrojí, tak jako v sedmé minutě po střele Rangla. Vzápětí roztočil kolotoč Charouskův útok, Novák naštěstí pro domácí obranu nenašel přihrávkou Skořepu a Horáci se osvobodili.

Ve druhé polovině první třetiny hráli hráči Kadaně dvě slepené přesilové hry. Jejich kombinace však končily na výborném Hrubcovi, popřípadě po tečích v ochranné síti. Když pak vystavil Hrubec Bombicovi ukázkový semafor ve dvacáté minutě, do šaten se odcházelo bez vstřeleného gólu na obou stranách.

Druhou třetinu začali domácí aktivně. Dvacátá čtvrtá minuta přinesla dvě slibné šance domácích. Nejprve tečovaná střela skončila těsně vedle Řehořovy svatyně, poté nahrál Havlíček přes pásmo volnému Burianovi, ten však kotouč nezvedl dostatečně přesně a Řehoř přerušil hru. O tři minuty později měl Kadela napřaženo téměř u stropu, ale netrefil kotouč vůbec přesně a jeho střela nenašla ani potřebný cíl.

Horáci se dočkali ve třicáté druhé minutě. Dočekal udržel kotouč proti dvěma soupeřům, druhý z nich mu ho vypíchl pouze k volnému Vladimíru Brožovi. Jeho střela mířila na Řehoře, který zasáhl kotouč betonem, ale dojíždějící David Dolníček neměl problém trefit odkrytou část branky, 1:0.

Navýšit své vedení mohli Horáci v minutě třicáté sedmé, to se jim naskytla dvouminutová přesilová hra pět proti třem. Kadaňští však tuto nevýhodu zvládli i s výraznou pomocí Řehoře, poslední střela druhé třetiny mířila těsně před sirénou z hole Révaye nad branku Hrubce. Rozuzlení přinesla až poslední dvacetiminutovka.

Do ní měli bleskový nástup domácí, ke vstřelení branky jim stačilo 65 vteřin.. Ke kotouči se modré čáře dostal Ondřej Havlíček, který si vyměnil kotouč s Burianem. Vystřelil zápěstím a kotouč zapadl přes clonící hráče až za Řehořova záda. První využitá přesilovka dnešního utkání znamenala navýšení skóre na 2:0.

O další dvě minuty to bylo již o tři branky. Jako na podnose dostal od Kadaňského obránce kotouč do pravého kruhu Tomáš Vondráček a prostřelil bezmocného Řehoře, 3:0.

Hosté mohli korigovat v další z přesilovek ve čtyřicáté sedmé minutě, největší šanci si však připravil domácí Burian. Dostal se však k Řehořovi příliš blízko a hostující gólman svůj klub podržel.

V poslední desetiminutovce se Severočeši snažili o vstřelení alespoň čestného úspěchu. Neujala se však střela Révaye ani další střelecké pokusy ze střední vzdálenosti. V padesáté páté minutě to zkusil individuálně Kůs, Hrubec však měl ke kotouči blíž a přerušil hru.

Hosté však nic nevzdali a až do posledního hvizdu atakovali branku Hrubce. Po gólu volaly šance Nováka, kterému u levé tyče přeskočil kotouč hokejku a Hrubec svým betonem zlikvidoval šanci Tona z padesáté deváté minuty.

Skóre zápasu se však již nezměnilo a tak po výhře 3:0 zůstávají všechny body v Třebíči. Domácí si se svým dnešním soupeřem vyměnili i místo v prvoligové tabulce.

Tiskovka po utkání Třebíč - Kadaň 3:0

David Dolníček po utkání Třebíč - Kadaň 3:0



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Třebíč): Musím říct, že soupeř hrál výborně, nastoupil na nás. My jsme si byli vědomi důležitosti zápasu. Ti mladí kluci byli nervózní, bylo to vidět. Soupeř nás přehrával, my jsme ani neútočili, ani jsme dobře nebránili, byly tam obrovský díry a byli jsme rádi, že ta třetina skončila 0:0. Na první třetině bylo pozitivní, že jsme ubránili dobře dvě přesilovky soupeře, na tom jsme začali stavět. Ve druhé třetině se to zlepšilo, měli jsme tam už lepší situace, ale neměli jsme hru pod kontrolou. Po tom prvním gólu si myslím, že to z hráčů trošku spadlo. Ale až ten druhý gól ve třetí třetině je uklidnil a už tam byli věci, který byli pěkné a díky tomu jsme se dostali do takového tahu. Vondráček – jsem rád, že se trefil po dlouhé době, protože si to zasloužil, v Jihlavě dal tyčku. Prakticky ten gól na 3:0 nám hrál hodně do karet. V závěru hosté hráli vabank, Šimon chytal vynikajícím způsobem. My jsme tam měli nějaké brejky do otevřené obrany, ty jsme neproměnili, ale přesto jsem rád za tyto důležité tři body.

Jiří Rech (Kadaň): Myslím si, že dneska rozhodlo naše neproměňování šancí, s čímž máme strašně moc problémů dát gól. Kdybychom vyhráli první třetinu 2:0, myslím si, že Třebíč by musela hru otevřít … ale to je to „kdyby“. Bohužel góly nedáme a z každého gólmana uděláme gólmana do nároďáku.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024