Menu +

TRE - PIS 3:2 - Třebíč vybojovala důležité vítězství!

Reportáže
T ř e b í č - V posledním letošním zápase před domácím publikem přivítali domácí hokejisté tým IHC Písek. Horáci začali aktivně a od prvního hvizdu měli více ze hry. Brankově se však prosadili až v úvodu druhé třetiny gólem Buriana. Dvěmi slepenými brankami Čecha a opět Viléma Buriana z 34. minuty si vytvořili rozhodující náskok. Ten udrželi i přes zlepšený výkon Jihočechů ve třetí třetině. Když přežili i závěrečnou power play, mohli se hráči Horácké Slavie radovat z konečného vítězství 3:2 a zisku důležitých tří bodů.
Sdílejte článek
 
35.kolo, středa 21.12.2011
TRE TRE
3:20:0, 3:0, 0:2
PIS PIS
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Burian (Stejskal, Brož), 33:38 Čech (Kania, Havel), 33:46 Burian (Stejskal, Havlíček) - 47. Lukáč, 52. Mrkvička (Lukáč). Rozhodčí: Humpolíček - Chocholouš, Skopal. Vyloučení: 6:4, navíc Všetečka (PIS) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1270. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Kadela, Kania, Brož, Dietz, Sobotka, Sláma - Havel, Dolníček, Čech - Stejskal, Havlíček, Burian - Vondráček, Dočekal, Vítek - Heřman, Kovalský, Přibyl.
IHC Písek: Sedláček - Všetečka, Kolarz, Pavlíček, Žovinec, Kanov, Lukáč, Havran - Nedorost, Luňák, Nouza - Slavík, Vaniš, Antončík - Mrkvička, Šperger, Polodna - Kudrna, Ferebaurer, Suja.

Komentář k zápasu

V první třetině domácí na Jihočechy doslova vlétli. Již ve 28. vteřině vyzkoušel pozornost Sedláčka Kania. Hostující brankář však jeho střelu pokryl. Za další minutu měli domácí první přesilovou hru zápasu, když si trest šel odpykat David Nedorost. Domácí však Sedláčka neohrozili. Ve 4. minutě Martin Dočekal vybojoval důsledným forčekinkem kotouč, ale tváři tvář Sedláčkovi neuspěl. Domácí měli v této části více ze hra a Písecké takřka nepustili na svoji polovinu. Důkazem bylo další vyloučení hostujícího obránce Kolarze. Ovšem ani tato přesilová hra domácím nevyšla, neboť nepřinesla kýžený gólový efekt. Na začátku 11. minuty agilní Martin Dočkal opět při forčekingu vybojoval kotouč, předložil jej Vítkovi, který švihem netrefil Sedláčkovu svatyni. Až ve 14. minutě první části vážněji zahrozili i hosté, jejichž střely pokryl domácí Hrubec. O 3 minuty později, při vyloučení Kadely, se ke kotouči dostal Nouza, který dostal nádhernou přihrávku mezi kruhy, ale jeho projektil prosvištěl jen těsně mimo levé tyče Hrubcovi branky. V poslední minutě první třetiny měl svoji druhou šanci domácí Vítek, ale do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé třetiny vstoupili domácí stejně jako do té první, tedy aktivní hrou. Odměnou jim byl první gól. Na červené čáře přihrál Vladimír Brož dobře rozjetému Vladimíru Stejskalovi, který zavezl kotouč do útočného pásma, mezi modrou čárou a kruhem zasekl, čímž se zbavil protivníka a poslal načasovanou přihrávku přes celé pásmo na najíždějícího Viléma Buriana. Tomu stačilo pouze nastavit hůl a kotouč se od ní odrazil přes Sedláčkův beton do sítě – 1:0.

Domácí ihned narostla křídla a hosté začali kupit chyby v obraně. Při jedné z nich ukořisti Havlíček kotouč za píseckou brankou nahrál jej před Sedláčka Burianovi, ale ten mířil pouze do brankářovi rukavice. Hosté se snažili odpovědět, dlouhá přihrávka z obranného pásma Jihočechů našla rozjetého Ferebauera, jehož střela Hrubce neohrozila.

Po sérii vyloučení se opět ke slovu dostala Třebíč. Dlouhou přihrávku zpracoval na modré Havel, vyměnil si puk s Jakubem Kaniou, který kotouč zavezl do pásma, kde jej přihrál zpět na Havla, ten ihned na Martina Čecha, který z blízkosti trefil nad Sedláčkovou lapačkou horní růžek - 2:0.

Ihned po vhazování se ke kotouči dostal Vladimír Stejskal, zavezl kotouč do útočného pásma, kde stejnou zasekáváčkou, jako u první trefy Třebíče, našel opět rozjetého Viléma Buriana, který se v zakončení nemýlil – 3:0.

Domácí odehráli tuto třetinu ve vysokém tempu a zaslouženě odcházeli do šaten za třígólového vedení.

Do třetí dvacetiminutovky však vstoupil jiný Písek, byl aktivnější a v osobních soubojích důraznější. Což vyústilo ve snížení stavu ve 47.minutě. V souboji o kotouč přetlačil Nouza Romana Kadelu, předložil kotouč, jak na zlatém podnose, Josefu Lukáčovi, který naznačil střelu, na nějž Hrubec reagoval. Písecký bek však udělal kličku do forhendu a nedal domácímu brankáři šanci – 3:1.

Hosté ještě více zvýšili aktivitu, kterou zatlačili domácí do jejich obranného pásma. V 52. minutě získal na modré čáře vyhazovaný kotouč, poslal jej směrem na Hrubce. Před domácím strážcem stál šikovně postavený Vojtěch Mrkvička, který usměrnil letící touš do sítě – 3:2.

Po oddechovém čase Třebíčských měli šance jen hosté, nejprve 2x agilní Nedorost připravil šance Nouzovi a Antončíkovi, jejichž pokusy zlikvidoval Hrubec. V 57. minutě byl vyloučen domácí Dolníček a schylovalo se k dramatu. Hosté se usadili v pásmu, ale obětavě hrající domácí je nepustili ke střelbě. Poslední přesilová hra utkání tedy nebyla využita. 1:02 před koncem normální hrací doby se hosté odhodlali odvolat brankáře a se šesti bruslaři dobývali domácí branku. K pořádné střele směr Hrubec se však nedostali, neboť všechny byly zblokovány do rohu. Domácí pětice tak, s vypětím všech sil, uhájila plný bodový zisk.



Tiskovka po utkání Třebíč - Písek 3:2

Martin Čech po utkání Třebíč - Písek 3:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - Třebíč: Já si myslím, že jsme první třetinu byli jasně lepší, měli jsme pohyb, měli jsme šance, ale bohužel jsme nedali branky. Hráče jsem nabádal ať jsou trpělivý, že tam určitě něco spadne. To se stalo ve druhé třetině, přišli tam rychlé góly, krásné akce a za stavu 3:0 jako bychom se přestali koncentrovat a soupeř nám v posledním pěti minutách druhé třetiny ukázal, že to nebalí a měl dvě gólovky. V kabině jsme si řekli, že to takto nejde, že 3:0 není konec. Měli jsme hrát aktivně, měli jsme hrát koncentrovaně a měli jsme hrát důsledně, bohužel to tam nebylo. I když to chvílemi vypadalo, že soupeř se o nemoc nepokusí a první gól je nastartoval a nás naopak srazil. To byla obrovská chyba. My měli jasně puk na holi, zbytečná ztráta puku a gól. Druhý gól nás samozřejmě dostal pod tlak, to si nebudeme nic nalhávat. Vzal jsem si timeout, snažil jsem se hráče vyburcovat, aby víc bruslili, aby se udrželi na kotouči, aby udělali nějaké pásmo u soupeře, protože soupeř byl pořád u nás. Nahazoval puky a chodil razantně za tím a my jsme s tím měli problémy. Závěr byl hektický. Klíčový moment byl za stavu 3:0 jsme hráli přesilovku, hráli jsme ji dobře, měli jsme tam 3 nebo 4 tutovky, nedali jsme gól a na to soupeř snížil. To beru jako klíčový moment, že se stalo toto drama. Zápas jsme zvládli, konec dobrý, všechno dobré, takže si myslím, že za téměř 2 třetiny jsme si to vítězství zasloužili. Rád bych využil příležitosti a chtěl bych popřát divákům a fanouškům klubu a parterům a příznivcům hezké svátky a doufám, že jsme jim aspoň tímto způsobem dali malý dárek. Nezaměřovali jsme se na střelbu, každá akce na tréninku končí střelou, každá kombinace končí střelou. Je to o tom, aby hráči našli klid a dali nějaké branky. V Šumperku jsme je nedali, prohráli jsme. Tady jsme dali rychlé 3, ale pak už jsme se zase trápili, Trápili jsme se první třetinu. Je to pořád o gólech. Náš nároďák porazí Finsko 5:1, je pod tlakem a vyhraje 5:1 a nikdo se neptá jakým způsobem. Dali pěkné branky, vystřelili to na bránu a padlo jim to tam. My jsme dneska vyhráli o gól a soupeř může říct, že nás v závěru drtil, měl šance na vyrovnání, ale ten gól nedal, a proto prohrál. Transparent byl dost rozměrný, takže jsem si toho všiml a nechci to komentovat. Vyjádření generálního manažera na stránkách bylo, žádal fanoušky o podporu, a jestli si fanoušci myslí, že nás tímto podpoří, tak si myslím, že ne. My potřebujeme, aby ta energie z jejich strany byla pozitivní, a možná proto nemáme takové štěstí a nepadá nám to. Třeba kdybychom táhli všichni za jeden provaz, tak by to bylo třeba úplně jiné. Máme 4 dny volno, hráči mají dnes večírek, doufám, že si to užijí po tomto vítězství. Potom začneme dvoufázově trénovat od 26. až do 30. prosince, potom budou mít Silvestr a Nový rok volno. 2.ledna budeme mít dva tréninky a 3.ledna další trénink. 4.ledna jdeme na zápas.

Josef Řeháček - Písek: Mě se to dnes dobře nehodnotí. Myslím si, že jsme zápas začali špatně. První třetinu jsme vůbec nebruslili, soupeř nás přebrušoval a hrál výborně ve středním pásmu. Dělal nám problémy přechod do útočného pásma, neudrželi jsme kotouče a všude jsme byli o krok dál. Myslím si, že soupeře nastartovala hned první minuta, to oslabení, a pak celou třetinu měli navrh. Tam nás podržel golman. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že se musí zlepšit pohyb, nicméně se nám to moc nedařilo. Dvakrát jsme udělali chybu v útočným pásmu, kdy nás soupeř přečíslil. Dostali jsme první 2 góly, třetí 6 vteřin na to. Musel jsem vzít timeout, protože tohle se nesmí stát. Řekli jsme si, že se s tím zápasem dá ještě něco dělat. Ještě za stavu 1:0 jsme tam měli několik gólovek, to Vás podržel golman v přesilovce. To se nám nepovedlo a dostali jsme druhého, to byl takový klíčový moment. Kdybychom vyrovnali na 1:1 v té přesilovce, tam to bylo možná i do prázdné. Nedali jsme a pak Ti dva slepenci. O timeoutu jsme si řekli, že se s tím dá ještě leccos dělat, dát gól a jsme zas ve hře. Jeli jsme sami na bránu, bohužel jsme nedali a třetina skončila 3:0. Do třetí třetiny jsme to stáhli a udělali jsme nějaké úpravy a že se pokusíme hop nebo trop, že 3:0 prohráváte. Dali jsme brzy gól na 3:1, 3:2 a v závěru jsme mohli klidně ještě srovnat. Trošku štěstíčka a bylo to srovnané, bohužel už se to nepodařilo.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024