Menu +

TRE - OLO 5:3 - Neuvěřitelný obrat outsidera

Reportáže
T ř e b í č - Ve 42. kole na sebe narazila domácí Horácká Slavia Třebíč a HC Olomouc. Utkání začali hosté ve velkém tempu a v polovině třetiny vstřelili úvodní branku utkání. Domácí hráli zakřiknutě a na konci první dvacetiminutovky svítilo na ukazateli hrozivých 3:0 pro hosty. Do druhého dějství vstoupila jiná Třebíč. Od kontaktního gólu Martina Dočekala byla aktivnější. Na začátku 37. minuty vyrovnal Kaut, čímž vyhnal hostujícího Kašíka z branky, ani jeho kolegovi se nevedlo lépe. Hned z první střely dostal gól. Ve třetí třetině si již domácí hlídali získaný náskok, který potvrdil David Dolníček. Olomouc se dostala do závěrečného tlaku, ale z něj nic nevytěžila, díky Šimonu Hrubcovi. Třebíč tak doslova přežila zápasovou klinickou smrt.
Sdílejte článek
 
42.kolo, pondělí 23.1.2012
TRE TRE
5:30:3, 4:0, 1:0
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. Dočekal (Vondráček), 27. Fořt (Kadela R.), 37. Kaut (Dietz), 38. Dočekal, 44. Dolníček (Laš, Sedláček) - 10. Ministr (Vodný, Pšurný M.), 15. Kolouch (Kucharczyk), 16. Haluza (Kotvan). Rozhodčí: Humpolíček - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1170. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 0:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Sláma, Kadela R., Valenta, Brož, Dietz, Sobotka - Sedláček, Dolníček, Laš - Vondráček, Dočekal, Přibyl - Finsterle, Stejskal, Fořt - Paták, Heřman, Čech - Kaut.
HC Olomouc: Kašík (37. Žigárdy) - Janáček, Nedbálek, Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Kotvan, Staněk, Vrána - Kucharczyk, Kolouch, Selingr - Marosz, Herman, Haluza - Pšurný M., Ministr, Vodný - Rác, Zbořil, Šlahař.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty zápasu se hrál vyrovnaný, otevřený hokej. Horáci se snažili soupeře nepustit k výraznější šanci, což se zprvu hráčům v bílém celkem dařilo. Mužstva spíše nahazovala kotouče na bránu, vážnější akce se zrodily až o něco později. V 8. minutě si sice olomoucká pětka usadila v útočném pásmu, kde rozjela kolotoč rychlých přihrávek, ovšem chyběla střelba, brankář Hrubec nemusel zasahovat.

První hrubku vytvořili obránci Třebíče v 10. minutě, kdy se na osamoceného Hrubce řítil zkušený Milan Ministr, akci vyřešil s naprostým přehledem střelou nad lapačku. Olomoučtí otevřeli skóre zápasu. V zápětí mohla Horácká Slavia srovnat, když měla k dispozici dvě po sobě jdoucí možnosti přesilové hry. Ani jedna početní výhoda brankový efekt nepřinesla.

Přísloví nedáš, dostaneš se neříká jen tak nadarmo a pocítili to i hokejisté Třebíče, neboť ve 15. minutě přišla další trefa Olomouce. Podobně jako Ministr se do stejného místa prosadil Petr Kolouch. V 16. minutě to vypadalo na rozhodnutý zápas. Nepřesnou rozehrávku Třebíčských zachytil Kotvan, ten poslal okamžitě kotouč před bránu, kde šikovně tečoval Petr Haluza. V tu chvíli by si na obrat Horácké Slavie vsadil asi málokdo, hosté byli na koni.

Prostřední část začal favorit až příliš profesorsky, což se krutě nevyplatilo. Ve 24. minutě se doslova prodral do útočného pásma s kotoučem na holi odchovanec Martin Dočekal, jehož střela našla skulinu mezi betony.

Netrvalo dlouho a domácím hráčům se povedlo zápas zdramatizovat v podobě další branky. Ve 27. minutě se při přesilové hře prosmýkl mezi obránci Tomáš Fořt, svoji povedenou individuální akci zakončil krásnou brankou.

Ve 2. třetině byli hosté poměrně často vylučováni, nutno podotknout, že mnohdy za zbytečné fauly. Stejně tak jako ve 35. minutě. Třebíč rozestavěla útočnou pětku v pásmu Olomouce a snažila se vyrovnat. Nastřelovala kotouče na brankáře a snažila se dorážet kotouče. Ve 37. minutě, ještě při početní výhodě, nastřeloval kotouč na bránu obránce Dietz, kotouč šel ale mimo branku, kde se šťastně odrazil zpět před bránu na hokejku Tomáše Kauta, který poslal kotouč do odkryté brány, neb brankář hostí byl značně dezorientovaný a vůbec o kotouči nevěděl.

V prostřední části hry zatloukala hřebíky do soupeřovi rakve tentokrát domácí Třebíč. Ve 38. minutě využil Martin Dočekal toho, že střídající brankář Žigárdy si ani nesáhl na kotouč a dokonal obrat zápasu střelou mezi betony.

Pátou branku přidal po přihrávce Laše, při přečíslení dva na jednoho, . To už se odehrávalo 3. dějství, konkrétně 44. minuta zápasu.

Olomouc mohla korigovat, ale v přesilové hře, kterou hosté sehráli krátce po obdržené brance, branku vstřelit nedokázali. Třebíčští totiž dobrou obranou soupeře nikam nepustili. Hosté sice přidali na tempu hry, ale nutno říci, že nějakou vyloženou příležitost si vytvořit nedokázali. Většinou se jednalo o střely, které bez větších problémů pochytal brankář Hrubec.

Horácká Slavia tak dotáhla nevídaný obrat do vítězného konce a favorita přehrála 5:3.

Tiskovka po utkání Třebíč - Olomouc 5:3

Tomáš Kaut po utkání Třebíč - Olomouc 5:3



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - Horácká Slavia Třebíč: Po prohrané 1. třetině 3:0 nás soupeř přehrával kombinačně, dal pěkné branky. Nám nezbývalo než hrát dál a rvát se o každou branku. Přeházeli jsme sestavu. Prvních sedm minut druhé třetiny ještě nebylo ideálních a nás nastartovala první branka a hráči si začali více věřit. V poslední třetině naši hráči bojovali a zaslouženě jsme vyhráli.

Jan Tomajko - HC Olomouc: Po výborně odehrané 1. třetině jsme přestali hrát. Druhá část pro nás byla katastrofální. Doufali jsme, že ve 3. třetině to ještě otočíme, ale ta pátá branka, to byl hřebíček do rakve. Měli jsme tam dvě šance ve 2. třetině, ty jsme nedali a štěstí jsme urazili. Došlo k velkému uspokojení, přestali jsme hrát a to se potom tomu mužstvu vymstí.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024