Menu +

HBR – TRE 6:1 – Sérii vítězných zápasů utnul rázně Havlíčkův Brod

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčskou vítěznou sérii ukončil Havlíčkův Brod, když se ujal postupně třígólového vedení a i přes snížení Třebíče, z hole Tomáše Kauta, přidával další branky. Nakonec jich vstřelil šest. Debut v brance A týmu si připsal Adam Wolf, když vystřídal po páté inkasované brance Šimona Hrubce.
Sdílejte článek
 
50.kolo, sobota 18.2.2012
HBR HBR
6:10:0, 2:0, 4:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 28. Rytnauer (Polodna), 38. Štěpánek (Polodna), 41. Semorád (Morava, Knesl), 44. Vondráček (Semorád), 47. Švaňhal (Kostourek), 55. Švaňhal (Štěpánek, Morava) - 42. Kaut (Stejskal, Valenta). Rozhodčí: Vampola - Flegl, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1465. Střely na branku: 54:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Knesl, Morava, Pavlík, A. Jelínek, Protivný, Ostrčil, M. Blažek - R. Vondráček, Semorád, Zohorna - Polodna, Voj. Němec, Rytnauer - P. Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Wasserbauer - Kostourek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec (47. Wolf) - R. Kadela, Valenta, Sláma, Brož, Sobotka, Kania, Rangl, Dietz - T. Vondráček, Dočekal, Čech - Sedláček, Dolníček, Laš - Stejskal, Kaut, Látal - Přibyl, Heřman, Vítek.

Komentář k zápasu

Po úvodní nepříliš výrazné pasáži se o první rozruch postaral v páté minutě domácí Polodna. Od mantinelu hledal před brankou najíždějícího Němce, pas však prošel až na druhý pokus, a tak se puk dostal pouze do Hrubcovy lapačky. Hostující gólman tak poprvé výrazně zasahoval až během oslabení. Na modré napřáhl Protivný, tvrdá pumelice skončila v náručí soupeřova brankáře. Jenže to bylo z početní převahy vše, a do útoku se tak vrhli Třebíčští. Kaut byl sice v mezikruží tísněn dvěma obránci, dokázal přesto vystřelit a pořádně protáhl Suchanův pravý beton.
Domácí opět zahrozili v další přesilovce. Vypracovali si několik slibných příležitostí, přičemž nejblíže ke gólu byl Rytnauer. Ocitl se úplně sám před brankou a snažil se kotouč propasírovat za čáru, jenže Hrubec se roztáhl v brankovišti a havlíčkobrodský forvard ani napodruhé nedokázal zvednout svůj střelecký pokus nad beton ležícího brankáře. V první části tak byli o něco aktivnější hokejisté Havlíčkova Brodu, což dokazovali i v posledních minutách, uzavřeli soupeře v jeho obranném pásmu a především Vondráček zahrozil, z otočky trefil Hrubcovy betony.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupili Třebíčští o poznání aktivněji. Kaut nabral ve středním pásmu rychlost, prosmýkl se kolem obránců a z úhlu bekhendem poslal kotouč na branku. Vysokou střelou ale minul. O chvíli později zachytili Horáci rozehrávku a do nebezpečné palebné pozice se dostal Tomáš Vondráček. Z vrcholu kruhu orazítkoval břevno. Nápor hostí pokračoval, na obranné modré vybojovali kotouč a vyslali do samostatného úniku Látala, který neproměnil do té doby největší příležitost. Mířil nad lapačku, což si Suchan pohlídal a zažehnal velké nebezpečí. Krátce poté zasahoval po Kadelově střele, vykopl kotouč před sebe k volnému Kautovi, který však přestřelil.
Na nevyužité šance dokázali Rebelové odpovědět tím nejlepším možným způsobem. Petr Polodna našel přesnou přihrávkou najíždějícího Ladislava Rytnauera, jenž měl dostatek času, srovnal si puk na holi a zápěstní střelou zacílil přesně pod lapačku. Vstřelená branka Havlíčkův Brod nakopla a opět s Třebíčí srovnal krok. Semorád dokonce mohl vedení ještě navýšit. Po přihrávce zpoza branky ukázal Hrubec reflexivní zákrok betonem, a zlikvidoval tak slibný pokus z bezprostřední blízkosti.
Šest minut před druhou přestávkou se Horácké Slavii naskytla jedinečná příležitost v podobě přesilové hry 5 na 3. Zasloužené ovace tehdy sklidil Jaroslav Suchan, když po Ranglově střele od modré vytáhl u vzdálenější tyče krásný zákrok lapačkou. Hosté se nakonec o další účast v početní převaze připravili faulem a Rebelové znovu trestali! Polodna přesným pasem z vlastní obranné třetiny našel na útočné modré volného Petra Štěpánka, který tváří v tvář Hrubcovi volil střelu mezi betony. Puk třebíčskému brankáři vypadl a doklouzal se až za brankovou čáru.

V poslední části se s góly doslova roztrhl pytel. Nejprve po 36 vteřinách dopravil puk do sítě Jan Semorád díky přesné teči Moravovy střely, který pálil od modré. O minutu později vrátil hostům naději Tomáš Kaut. Po souhře se Stejskalem se dostal ke střele v oblasti pravého kruhu a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Neuběhly ani dvě minuty a po vyhraném vhazování v útočném pásmu poslal Roman Vondráček touš pod horní tyčku. Takřka totožná situaci se odehrála hned v dalším vhazování, kdy Hrubcovi pomohla po Rytnauerově střele tyčka.
Skóre se znovu měnilo ve 47. minutě. A opět to byli Rebelové, kdo se radoval ze vstřelené branky. Milan Kostourek zpětnou přihrávkou zpoza branky namazal Ondřeji Švaňhalovi, který se opřel do puku a gólem do pravého horního rohu vyhnal Šimona Hrubce z branky. Třebíč si navíc situaci ještě zkomplikovala čtyřminutovým vyloučením Radima Heřmana. Nově příchozí gólman Adam Wolf prožíval těžké chvilky a úspěšně krotil celou řadu pokusů. V následné hře pět na pět ale také zanedlouho tahal kotouč z branky. Z těžkého úhlu ho od mantinelu ranou k bližší tyči překonal Ondřej Švaňhal. To bylo ze vzrušujícího závěru vše, Třebíč v derby neuspěla po sedmi vítězných kolech vřadě si odváží vysokou porážku 1:6.

Tomáš Kaut po utkání H. Brod - Třebíč 6:1



Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (HC Rebel Havlíčkův Brod): „Věděli jsme, že z Třebíče jde strach. Vyhrála tuším posledních osm zápasů, takže byla ve velké euforii. Přijela s perfektní obranou, první třetina byla o tom, kdo udělá chybu, neudělal jí nikdo, tak to skončilo tak, jak to skončilo. Já musím hráčům poděkovat za to nasazení a za tu bojovnost, protože pro nás to byl hrozně těžký zápas. Po tom venkovním zápase, kdy jsme prohráli 0:1 a střelecky nám to moc nevycházelo, to tam dnes spadlo. Jsem rád, že po gólmana až po posledního hráče odvedli všichni perfektní výkon.“

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): „My jsme chtěli hrát dobře v obraně, věděli jsme, že domácí nebudou na nic čekat, že po nás půjdou, budou nahazovat puky, budou aktivní a budou se tlačit do brány. To se všechno vyplnilo. Přesto si myslím, že půl zápasu jsme hráli slušně. Klíčový moment vidím na začátku druhé třetiny, kdy jsme měli dvě gólové šance. Jednou ujel Ondra Látal – nedal. Pak jsme tam měli vyloženou šanci do prázdné, našemu hráči puk přeskočit hůl. Ty samé šance jsme pak nabídli domácím a ti je bez váhání potrestali. Tam vidím klíč k tomu, co se potom odehrálo. Chtěli jsme hrát dobře v obraně a dáme Rytnauerovi obrovský prostor, i když víme, jaký je to střelec. Druhý gól byla obrovská chyba našeho obránce, který stojí vedle volného hráče, ten nám ujede sám do brány. Ve třetí třetině jsme se chtěli vrátit do zápasu, bohužel hned v prvním střídaní jsme dostali gól a tím pádem se dá říct, že bylo po zápase. Sice jsme hned dali branku, ale bylo jasné, že domácí už si to nenechají ujít, takže jsme stáhli některé naše klíčové hráče, aby si před tím náročným programem odpočinuli. Ten zápas jsme dohráli za euforie domácích, kteří dali ještě nějaké branky, takže ten výsledek narostl do této podoby. Půl zápasu jsme ale hráli dobře, kdybychom dali první branku, asi by se vše odvíjelo jinak.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024