Menu +

TRE - JIH 1:0 - Třebíčští porazili Duklu fotbalovým výsledkem

Reportáže
T ř e b í č - V pro Třebíč druhém utkání Regionálního poháru se domácím postavila jihlavská Dukla. Více než půltisícovka diváků viděla bojovné utkání, které dlouho nemělo úspěšného střelce. Nerozhodný stav vydržel až do třetí dvacetiminutovky, v níž byla Třebíč aktivnější a získala odměnu ve formě rozdílové branky, když vynikajícího Novotného v brance Jihlavy překonal Tomáš Kaut. Hosté si cestu za vyrovnáním zkomplikovali zbytečným vyloučením v závěru utkání, čtyřminutový trest odpykal Zídek. Střelec rozdílové branky však Dukle pomohl, když vyrovnal síly na ledě. Hosté ani se šesti bruslaři vyrovnat nedokázali. Domácí tak dnes získali tři body do tabulky Regionálního poháru.
Sdílejte článek
 
reg. pohár, čtvrtek 9.8.2012
TRE TRE
1:00:0, 0:0, 1:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 46. Kaut (Křivohlávek, Burian V.). Rozhodčí: Blecha - Rampír, Horký. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 1:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Malena, Rangl, Čejka, Zdráhal, Sláma, Sobotka M., Bilčík, Peroutka - Čech M., Dolníček, Čuřík - Marozs, Ostřížek, Burian - Křivohlávek, Kaut, Vondráček - Kadela E., Moučka, Půhoný.
HC Dukla Jihlava: Novotný - Jícha, Dobrovolný, Kaláb, Jaroš, Tobola, Zadražil, Podlipník, Kolda - Polcar, Maliník, Hodek - Prokš, Kadlec, Malec - Pekárek, Mikeš, Zídek - Matějka, Pometlo, Pěška.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání prověřil připravenost Novotného Dolníček. Po vyloučení Matějky měla Třebíč možnost přesilové hry, větší příležitost si ale nepřipravila ani v následném vyloučení Malce. Naopak nebezpečně tečoval ve vlastním oslabení Mikeš. Po vyloučení Kadely si vyměnil Čuřík kotouč s Dolníčkem a ohrozil Novotného. Na Čiliaka vystřelil z úhlu Hodek. Obdobně to zkoušel Pekárek.

Ve třinácté minutě musel usednout na trestnou lavici opět Kadela, Čiliaka ohrozili Pěška a Pometlo. Jihlava si prodloužila výhodu o jednoho hráče v poli Kautovou vysokou holí. Dukla však branku nevstřelila a Ostřížek mířil z otočky na brankovišti vedle, a proto skončila první třetina bez branek.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji domácí, Novotný si připisoval zákroky po střelách Dolníčka a Buriana. Hra se přelévala ze strany na stranu, jihlavského brankáře ohrozil Kadela. Při přečíslení dva na jednoho volil Ostřížek tvrdou střelu, ale minul. Mezi tři tyče zamířili Burian s Kautem i Křivohlávek. Jihlava byla herně horší a Třebíč se častěji usazovala v útočném pásmu.

V polovině utkání byl vyloučen Pěška, Malenovu střelu tečoval jen těsně vedle Dolníček. Zajímavě projel útočným pásmem Marosz, jeho přihrávka na brankoviště ale nenašla adresáta. O chvíli později posledně jmenovaný branku minul, Novotného prověřila těžká střela Buriana. Značně nepřesný rozhodčí nepotrestal několik hraničních zákroků a naopak poslal Třebíč do čtyř, Čiliak si však na kotouč prakticky nesáhl. Po vyloučení Pekárka se prosmýkl mezi dvěma obránci Moučka, ke smůle domácích přestřelil. Jihlava však šla do tří, výhodu o dva hráče v poli Horácká Slavia nevyužila. Na Novotného vypálil ještě Ostřížek. Čiliak musel zasahovat po tvrdé střele Koldy a nebezpečné dorážce Maliníka.

V úvodu třetí třetiny byl vyloučen Burian a Čiliak musel vytáhnout těžký zákrok po střele Kalába. Do brejku se dostal Čech, nedokázal ale pod tíhou dvou obránců zakončit. Povedlo se mu to až o pár vteřin později, a to hned dvakrát, Novotný odolával. Dolníček minul. Na Čiliaka vypálil Malec. První branka padla až v čase 45:14. Mezi kruhy si počkal osamocený Kaut a když se k němu dostal konečně kotouč, vystřelil přesně pod horní tyč, jejíž cinknutí diváci slyšeli – 1:0.

Tentýž hráč ihned po buly ve středovém kruhu zamířil se svojí formací znovu do útoku, Novotný měl plné ruce práce. Čiliaka ohrozil zblízka Hodek. Po vyloučení Ostřížka se usadili v útočném pásmu i jihlavští hokejisté, nejvíce nebezpečná byla teč Tobolovy střely. Čiliaka ohrozili i Kaláb s Kadlecem. Tvrdě vypálil Burian, Ostřížek dorážel vedle. Za hru vysokou holí byl vyloučen na čtyři minuty Zídek, zajímavá byla Dolníčkova rána a Čechova dorážka z úhlu mimo. Jako na kolotoči si museli připadat Jihlavští, jen do tyče mířil Ostřížek. Novotného prověřil Dolníček, Čiliaka Pěška. Pohlednou kličkou se prezentoval Burian. Hosté si vyžádali v závěru oddechový čas a zkusili power-play, Čuřík z vlastní poloviny branku netrefil, Burian to pak překombinoval.



Kamil Pokorný po utkání TRE - JIH 1:0

Patrik Augusta po utkání TRE - JIH 1:0

Marek Čiliak po utkání TRE - JIH 1:0



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - Horácká Slavia Třebíč: Byla to zase další příprava, viděli jsme hodně urputný a bojovný hokej. Ty dva zápasy předtím byly trošku hokejovější jak ze strany soupeře, tak ze strany naší. Jihlava tady měla dravé mládí, „kousali, štípali, drápali“. První třetinu jsem s naším výkonem spokojený nebyl, hráli jsme strašně vlažně. Pak jsme se trošku rozjezdili, druhá třetina byla z našeho pohledu asi nejlepší. Ale chyběl tomu překvapivý moment co se týče finální fáze. Soupeře jsme přestříleli, ale byly to všechno střely, které gólman viděl. Netlačili jsme se do brány, ale už tam bylo vidět, že hráči do toho jdou s větším nasazením. Ve třetí třetině jsme si vytvořili prvních sedm minut tlak, pak jsme dali branku. Vyzkoušeli jsme si i oslabení šest na čtyři, pak i power-play. Bylo to urputné, bojovné utkání, ale splnilo svůj účel. Některé zápasy se prostě takhle hrát budou.

Patrik Augusta – Dukla Jihlava: Prohráli jsme, protože jsme nevstřelili ani branku. Soupeř byl o ten jeden gól lepší. Jinak si myslím, že jsme viděli takové typické přípravné utkání. Bojovný výkon na obou stranách, spousta nepřesností. Hráči bojovali, padl jenom jeden gól. My jsme málo stříleli. Jsou věci, na kterých musíme do příště pracovat. Máme spoustu hráčů a ti určitě dostanou šanci, aby se ukázali v těchto přípravných zápasech. Máme tady spoustu nových hráčů, mladých hráčů, takže je potřebujeme vidět. A od toho přípravné zápasy jsou.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024