Menu +

TRE - BEN 3:4pp - Horácká Slavia po dramatickém průběhu získala bod

Reportáže
T ř e b í č - V 26. kole zavítal na led čtvté Horácké Slavie ambiciozní tým z Benátek nad Jizerou. V první dvacetiminutovce byl k vidění rychlý hokej. Hosté na začátku vsadili na důraz a z jeho přemíry pramenily i nedovolené zákroky. První početní výhodu domácí ještě nevyužili, ale následné vyloučení Kolmanna již potrestáno bylo. Prakticky ihned z protiútoku dostal nabídku Maďar, kterou nepohrdl. Pak byl vyloučen domácí forvard Ostřížek a 2 sekundy před návratem Třebíč inkasovala podruhé. Od tohoto okamžiku se snažili domácí o vyrovnání, které přišlo 36 vteřin před první sirénou. Ve druhé části obě mužstva pokračovala v nastoleném tempu, do vedení se po chybě třebíčské obrany dostali hosté, když Miškovský perfektně provedl blafák. Domácí se pustili do soupeře ještě více, nejblíže k vyrovnání byl po objetí branky Lukáš Nahodil, jenže nezakončil dle představ. Vyrovnání se Třebíčští dočkali na začátku třetí třetiny z hole Davida Dolníčka. Pak ani jedno mužstvo nestrhlo vedení na svoji stranu a muselo rozhodnout prodloužení. Do něj vstoupili domácí nedobře, rozhodčí Humpolíček nejprve s grácií přehlédl benáteckým hráčem proti puku hozenou zlomenou hůl, pak na trestnou poslal Dlapu a Dolníčka. Hosté přesilovku pár sekund před jejím koncem využili k zisku prémiového bodu.
Sdílejte článek
 
26.kolo, středa 28.11.2012
TRE TRE
3:4p2:2, 0:1, 1:0 - 0:1
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Šlahař (Čuřík, Nahodil), 20. Čuřík (Nahodil, Rangl), 43. Dolníček - 8. Maďar (Král, Pabiška), 10. Plodek (Chlapík, Král), 23. Miškovský (Chlapík), 64. Jaroměřský (Vitásek, Skořepa). Rozhodčí: Humpolíček - Zavřel, Špůr. Vyloučení: 5:6, navíc Dlapa (TRE) 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1270. Střely na branku: 24:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Bilčík, Sláma, Dlapa, Dietz, Čejka - Vondráček, Dolníček, Burian - Čuřík, Nahodil, Šlahař - Ostřížek, Kaut, Fořt - Přibyl, Moučka, Kadela E.
HC Benátky nad Jizerou: Vošvrda - Šimek, Kolmann, Vitásek, Jaroměřský, Ulrych, Vála - Jech, Skořepa, Klimt - Chlapík, Plodek, Miškovský - Maďar, Král, Pabiška - Vařecha, Liška, Mrkvička.

Komentář k zápasu

Krátce po úvodním vhazování vypálil od modré čáry Bilčík. Hostující obrana měla plné ruce práce s následným požárem před Vošvrdou. Benátky se nenechaly zahanbit, když Čiliaka protáhl Miškovský. Na začátku osmé minuty padla první branka zápasu. Přesilovková kombinace druhého vedla na hůl Jakuba Šlahaře, který střelou z voleje otevřel brankový účet utkání. Ovšem hosté bleskově odpověděli. Špatné pokrytí hráčů ze strany domácí trestal Maďar.

Při vyloučení Ostřížka vyšla hostům uspávací taktika. Z pomalé předávky kotouče přešli do rychlé kombinace a Jan Plodek poslal Benátky do vedení. Třebíčští mohli velice rychle srovnat, leč hostující beci neměli porozumění se šourajícím se toušem za překonaným Vošvrdou po Fořtově střele. Domácí fandové se vyrovnání dočkali krátce před první sirénou. Jakub Čuřík vlétl do útočného pásma, napřáhl a svou dělovku kolem nohou obránce soupeře zamířil přesně k pravé tyči benátecké svatyně – 2:2.

Druhá perioda začala ve velice vlažném tempu. Pak se ale domácím zadákům utrhl Miškovský a povedeným blafákem vrátil liberecké farmě vedení. Benátky se zatáhly a čekaly na chyby. Jejich nebezpečné protiútoky odrážela obrana v čele s Čiliakem. Domácí si vypracovali několik slibných příležitostí k vyrovnání. Burian pálil z tandemu těsně vedle, Šlahař trefil v nadějné pozici Vošvrdovu lapačku. Neuspěli Kaut, Vondráček a ani Čuřík v největší šanci Horácké Slavie ve druhé třetině. Krátce před přestávkou vyhrál Nahodil vhazování na Dolníčka, jehož pohotová rána zacinkala na břevno hostující klece.

Benátky neměly důvod měnit taktiku s příchodem třetí třetiny. Domácí se snažili o vyrovnání. To přišlo jako blesk z čistého nebe v čase 42:35. Na vyhazovaný kotouč po mantinelu si počkal David Dolníček, na modré čáře praštil do kotouče a ten k velkému překvapení všech přítomných zakotvil za levou tyčkou Vošvrdovy brány. Za dvě minuty se vytáhl Čiliak proti ráně Jaroměřského pod horní tyč. Ve 47. minutě ujel do sóla Burian, udělal blafák a trefil tyčku benátecké svatyně. Horáci měli možnost rozhodnout v přesilovkách, jenže nezužitkovali ani téměř půlminutovou početní výhodu dvou mužů v poli.

Zápas dospěl do prodloužení. V přesilovce rozhodl o exportu druhého bodu do Benátek Jan Jaroměřský.



Jakub Šlahař po utkání Třebíč - Benátky 3:4pp

Tiskovka po utkání Třebíč - Benátky 3:4pp



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Benátky mají široký kádr, někteří hráči jim šli do Liberce, jiní zase z Liberce přišli. My jsme dnes měli v první polovině zápasu problém s osobními souboji, proto jsme dostali první dva góly z předbrankového prostoru. Víme, že Benátky jsou v tomto silné, ale přesto se nám nepodařilo tuto fázi hry eliminovat. V útočné fázi jsme hráli dobře, dali jsme dva hezké góly a využili jsme přesilovku. Jednou nám zůstal puk na brankové čáře za Vošvrdou, měli jsme i další dvě gólové šance, takže bych řekl, že jsme viděli vyrovnané utkání. Trošku nám to zkomplikoval gól na 2:3 po hrubé chybě na červené čáře. Z toho jsme se dostávali až do konce druhé třetiny. Náš třetí gól někdo možná pokládá za šťastný, ale tak to v hokeji chodí. Klíčový moment vidím v úniku Viléma Buriana za stavu 3:3, kdy se parádně uvolnil, i koncovku provedl výborně, puk lízl tyčku. Chybělo pár centimetrů a mohli jsme vést 4:3, ale to se nepovedlo. V prodloužení jsme nedostali šanci hrát. Pořád jsme byli ve třech, pořád jsme se bránili, ale bylo to strašně dlouhé, až toho soupeř jednu skrytou střelou využil a vstřelil čtvrtý gól. Nemůžeme si myslet, že budeme pořád vyhrávat, z tohoto zápasu bod bereme, každý bod se počítá. Soupeř předvedl kvalitní hru. Neviděl bych to nějak černě, zregenerujeme, potrénujeme a v sobotu nás na našem ledě čeká další silný soupeř. Lehký soupeř v této soutěži není.

Antonín Nečas – HC Benátky nad Jizerou: Pro nás jsou to důležité body, Třebíč je silný mančaft, v poslední době se jim dobře dařilo a je na tom dobře i bodově. Přijeli jsme v kombinované sestavě i s jedním obráncem, který dosud nehrál a dnes musel naskočit ve čtvrté formaci. Proto jsem rád, že se parta stmelila, Třebíčským to dnes udělala těžké a dva body bereme, jsme s nimi moc spokojeni.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024