Menu +

TRE - SUM 3:1 - Třebíč rozhodla drama v závěru, bere tři body a je opět čtvrtá

Reportáže
T ř e b í č - K 38. kolu zavítal do Třebíče tým Salith Šumperk. V první třetině se se hrál oboustranně útočný hokej, domácí však byli aktivnější a svoji převahu zúročili hned při první početní výhodě, kdy Kaut kličkou nedal Štůralovi šanci. Ve druhém dějství se pokračovalo v nastaveném tempu, domácí se dostali do dvoubrankového vedení, když se trefil kapitán Dolníček. Následně předvedli hráči Horáké Slavie festival zahozených šancí a byli za to potrestáni 69 vteřin před druhou sirenou Hlinkou. Ve třetí dvacetiminutovce mohli domácí pojistit svůj jednobrankový náskok, ovšem ani dlouhá výhoda dvou můžu v poli k brance nevedla. Utkání tedy vyvrcholilo v posledních minutách, kdy se hosté pokusili o vyrovnání při hře bez brankáře. Tuto snahu potrestal do opuštěné klece Jan Káňa a rozhodl, že všechny body zůstanou v Třebíči.
Sdílejte článek
 
38.kolo, sobota 5.1.2013
TRE TRE
3:11:0, 1:1, 1:0
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Kaut (Němec, Ostřížek), 32. Dolníček (Rangl, Zdráhal), 60. Káňa (Laš, Rangl) - 39. Hlinka (Matuš, Walker). Rozhodčí: Čech R. - Klein, Lukš. Vyloučení: 3:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1760. Střely na branku: 43:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Bilčík, Čejka, Sláma, Dlapa - Čuřík, Dolníček, Laš - Němec, Ostřížek, Káňa - Vondráček, Kaut, Křivohlávek - Přibyl, Kadela, Čech.
Draci Šumperk: Štůrala - Novotný, Holík, Sedlák, Pastor, Gewiese, Tesařík, Navrátil - Plášek, Staněk, Meidl - Červenka, Hulva, Brunec - Matuš, Hlinka, Walker - Finsterle, Skoumal, Cink.

Komentář k zápasu

Úvod utkání poznamenaly nepřesnosti na obou stranách, Štůralovu připravenost prověřil od modré Malena. Čuřík pak přihrál do předbrankového prostoru Lašovi, jeho střelu šumperský brankář vytěsnil. Nebezpečná byla Bruncova rána od modré, pohledná pak bekhendová střela Kadely jen těsně mimo. Čiliaka prověřil Staněk, ránu Pláška pak schoval třebíčský brankář do lapačky. Káňa mířil na druhé straně jen na střed branky, Čiliaka ohrozil Tesařík.

Prvním vyloučeným byl domácí Dlapa. Draci se usadili v útočném pásmu, prosadit se mohl ale až Matuš z brejku. Do čtyř šli i hosté, Laš hledal Čuříka u tyče, skórovat dokázal z podobné souhry ale až Kaut, když ho vybídl ke kličce na brankáře a k zakončení do prázdné Ostřížek. Tvrdě pak vypálil po buly v útočném pásmu Malena. Gewiesovu střelu pokryl Čiliak. Při další přesilové hře mířil z mezikruží jen na Štůralu Němec. Zdráhalova tečovaná rána skončila mimo. Už při plném počtu hráčů pálil z kruhu Kaut. Jen do lapačky Čiliaka se trefil Tesařík. S koncem třetiny vystřelil ještě na brankáře hostů Vondráček.

Na začátku druhého dějství vybojoval dvakrát puk Němec a jen málo chybělo zakončujícímu Ostřížkovi. Hulvovu střelu Čiliak vyrazil, tu další pak schoval do lapačky. Po vyloučení Přibyla se hosté nedostali k žádné pořádné střele. S tou Pastora od modré si Čiliak lehce poradil. Prudší ale pro třebíčského brankáře zcela neškodná byla rána Tesaříka. Prosadit se pokoušel individuálně Skoumal. Při vyloučení Červenky pálil tvrdě Rangl. Za zdržování hry šli hosté do tří, povodit Štůralu si chtěl Němec, pak vypálil Rangl a betonem vyražený kotouč uklidil do prázdné klece bez problémů David Dolníček. To už hráli hosté ve čtyřech.

Rychle po obdržené brance byl vyloučen nedisciplinovaný Pastor, Dolníček tečoval Malenovo nahození, po příhře Laše pak vyslal razantní projektil, Štůrala nevěděl jak, ale zasáhl. Šumperského brankáře notně protáhl i Malena od modré. Jen do Štůraly mířil Ostřížek. Dvakrát ho z bezprostřední blízkosti ohrozil i Čuřík, jen milimetry chyběly Dolníčkově dorážce. Tesaříkovo nahození bylo pro Čiliaka lahůdkou, na které si smlsl. Snad na břevně i tyči skončila Bilčíkova střela. A paradoxně se pak prosadili hosté. Hlinkova rána skončila přesně tam, kde měla – 2:1. Štůrala ještě pak vytěsnil střelu Laše.

V úvodu třetí třetiny vypálil na Štůralu Laš, Čiliaka prověřil Walker. Nebezpečná byla dorážka Tesaříka, kterou třebíčský brankář se štěstím vytěsnil. Domácí ubránili oslabení a pak hráli přesilovou hru. Tvrdě vypálil Rangl. Za hru vysokou holí byl vyloučen Plášek, výhodu pět na tři si Horácká Slavia protáhla díky vyhozenému kotouči hosty do hlediště. Kombinace ale poněkud vázla, chyběla zejména přesná finální střela. Čiliaka ohrozil už při plném počtu hráčů Walker. Skórovat se pokusil i Meidl z mezikruží, osamocený Walker pak nad ležícím Čiliakem přestřelil.

Ani Malenovy rány při přesilové hře nebyly gólové. Neprosadil se ani pilný střelec Walker. Individuální akcí se pokusil překvapit obranu hostí Čuřík, bekhendem střílel Káňa. Další pokus si připsal aktivní Čuřík. Poslední minuty se nesly v duchu velkého boje. Pláškovu těžkou ránu ukryl Čiliak mezi betony. Hosté si na závěr vyžádali oddechový čas a vsadili všechno na jednu kartu – power-play. To potrestal bekhendovou střelou do prázdné 23,4 vteřiny před koncem Jan Káňa – 3:1.



Tiskovka po utkání Třebíč - Šumperk 3:1

Jan Káňa po utkání Třebíč - Šumperk 3:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Byl to dramatický zápas, ale z jednoho prostého důvodu. V první třetině, soupeř výborně bránil a moc nás do šancí nepustil. Ale zas na druhou stranu taky moc šancí neměl, my jsme dali gól v přesilovce, ve druhé třetině jsme tam měli spoustu šancí a mohli zvýšit na 3:0. Trošku mi to připomínalo zápas s Mostem. Bohužel v závěru druhé třetiny, kdy soupeř vystřelil ve druhé třetině čtyřikrát na bránu, tak ta čtvrtá střela z kontru se ujala a ze zápasu se stalo drama. Ve třetí třetině už jsme nebyli tak silní v kramflecích. Máme mladé hráče a bylo tam vidět spoustu chyb, které pramenily z nervozity. Nakonec jsme nezvládli ani tu přesilovku pět na tři. Myslím si, že v závěru, i když Šumperk chtěl ještě zatlačit, tak bylo vidět, že se hraje druhý zápas ve třech dnech a už nebylo moc sil. Na tu obranu přece jen na bránění není potřeba tolik sil jako na ten forčekink, takže jsme to zvládli a já jsem za to rád, protože Šumperk rozhodně není špatné mužstvo a cením si toho, že i přes ty nevyužité šance jsme zápas zvládli a nepoložili jsme se.

Zdeněk Moták – Salith Šumperk: Já si myslím, že jsme viděli dramatický zápas až do konce, bohužel s nepříznivým výsledkem pro nás. Domácí měli převahu, která byla vlastně i způsobená tím, že jsme byli často vylučování. To je neduh, který se táhne už dlouho. Máme zbytečně hodně vylučovaných a nedáváme góly. To je hlavní příčina toho, že jsme dneska prohráli a musíme domácím pogratulovat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024