Menu +

BEN – TRE 2:3 sn –Třebíčští bodují i v Benátkách, druhý bod zajistil Němec

Reportáže
T ř e b í č - V rámci devětatřicátého kola zavítala Horácká Slavia do Benátek nad Jizerou, kde chtěla prodloužit bodovou sérii. Domácí naproti tomu potřebovali ukončit šňůru porážek, snad i proto se hrálo vyrovnané utkání. Do vedení šla Třebíč, když se prosadil ve čtrnácté minutě Vojtěch Němec. Benátky ale vyrovnaly o necelé dvě minuty později. Dlouho se pak hrálo za nerozhodného stavu, až na začátku třetí třetiny poslal hosty do vedení Káňa. Domácím stačilo ke srovnání skóre sedm minut. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, které ovládli hosté. Trefili se Němec a Dolníček.
Sdílejte článek
 
39.kolo, středa 9.1.2013
BNJ BNJ
2:3sn1:1, 0:0, 1:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Plodek (Jonák), 48. Klimt - 14. Němec (Ostřížek, Káňa), 41. Káňa (Bilčík), 65. Němec. Rozhodčí: Fraňo, Würtherle - Frodl, M. Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 216. Střely na branku: 42:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Blažíček - Mrkvička, Kolmann, Moravec, Šimek, Kajínek, Jaroměřský, Pabiška, Vála - Skalický, Skořepa, Klimt, Jonák, Plodek, Špaček, Maďar, Král, Kopic, Vlach, Jech, Psota.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Bilčík, Dietz, Sláma, Čejka, Dlapa - Čuřík, Dolníček, Laš - Němec, Ostřížek, Káňa - Vondráček, Kaut, Křivohlávek - Přibyl, Kadela, Čech - Moučka.

Komentář k zápasu

V duelu s Horáckou Slavii si svou premiéru v benáteckém dresu a mezi muži vůbec odbyl osmnáctiletý liberecký junior Matěj Psota. Sestava hostí byla až na absenci pardubického Jana Zdráhala naprosto stejná ve srovnání s minulým domácím utkáním proti Šumperku. V podstatě až po deseti minutách hry viděli diváci na benáteckém zimním stadionu první vážnější příležitost. Vytvořila si ji Třebíč, a to dokonce ve svém vlastním oslabení při vyloučení Dietze. Vojtěch Němec spěchal sám na Robina Blažíčka, avšak v rozhodující moment mu kotouč přeskočil hokejku a benátecký gólman tak kus černé pryže na brankové čáře zastavil. Poté se Benátky provinily špatným střídání a Třebíč tak čekala přesilovka. Těsně po jejím skončení se Horácká Slavie poprvé prosadila. Jechovi se nepodařilo vyhodit puk ze svého pásma, a tak Ostřížek rychle přihrál číhajícímu Vojtěchu Němcovi, jenže zamířil přesně nad Blažíčkovo rameno. Vyrovnání na sebe nenechalo ovšem dlouho čekat. Jan Plodek svou první velkou příležitost ještě neproměnil, reperát pak za malý okamžik složil úspěšně - 1:1.

Ještě v první třetině, podobně jako benátecký Jan Plodek, zůstal před gólmanem volný Jan Káňa a v nadějné pozici těsně minul pravou tyčku Blažíčkovy svatyně. Do druhé periody vstupovali hosté v početní výhodě, avšak v gól ji přetavit nedokázali. Svou přesilovku měli také Benátečtí, několikrát pálil Miroslav Kopic, Čiliak problémy neměl. Mnohem větší příležitost měl ve 27. minutě střelec úvodní branky Benátek Jan Plodek. Kajínkova střela se odrazila k někdejšímu dlouholetému hráči Bílých Tygrů, avšak zkušený forvard trefil natažený beton třebíčského gólmana. Ve druhé periodě byli střelecky aktivnější domácí hokejisté, jenže pozorná obrana hostí v čele s jistým Čiliakem jim vstřelit rozdílový gól nepovolila.

Třebíč nastoupila do třetí části hry jako uragán a již po třiceti vteřinách měla gólovou šanci. Vytáhlý Marek Laš udělal vítr v brankovišti Benátek, které se zuby nehty ubránily. To se ale nedá říci o situaci, jež přišla o pár vteřin později. Obránce Bilčík přistrčil kotouč Janu Káňovi, ten se stahovačkou zbavil svého strážce a poslal Blažíčkovi puk přímo do víka - 1:2. Ještě hůře mohlo být s Benáteckými ve 48. minutě. To totiž Vojtěch Němec nepřehodil Blažíčkův beton a propálit domácího strážce svatyně se nepodařilo ani dojíždějícímu Ostřížkovi. Místo třetí branky přišel pro celek v červeném trest. Tomáš Klimt z prostoru mezi kruhy napřáhl, a přestože Čiliak měl odkrytý výhled, nedokázal zabránil cestě puku do sítě - 2:2. Poté se ještě zkoušel prosadit hostující Kaut, stejně jako domácí Maďar. Ani jeden z nich se gólově neprosadil, a tak zápas dospěl do prodloužení.

V nastavení hrály Benátky ještě necelou minutu přesilovou hru, avšak neskórovaly. Ani pět minut navíc rozhodnutí nepřineslo, o bodu navíc tedy rozhodly nájezdy. V nich neuspěli domácí Skořepa ani Plodek, zatímco Němec a Dolníček ano, a proto se z bodu navíc radovala Třebíč.





Ohlasy trenérů

Antonín Nečas - HC Benátky nad Jizerou: Bylo to vyrovnané utkání. Třetí třetinu jsme začali bídně. Uvolnili jsme střední pásmo, hosté chodili několikrát za sebou do nájezdů, vyvrcholilo to jejich brankou. Jsem rád, že jsme se do utkání vrátili po Skořepově práci, Skalického forčekingu a Klimtově gólu. Za bod jsem rád. Bohužel nám opětovně nevyšel penaltový rozstřel. Při samostatných nájezdech dnes střelci vyhořeli.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: První třetina byla vyrovnaná. Na Benátkách bylo vidět, že nejsou v optimální pohodě. Ve druhé třetině nás však dostaly pod tlak. Z naší strany tam byly nějaké fauly, domácí se dostali do tlaku. Branka z toho nepadla, což bylo pro nás dobré. Ve třetí třetině jsme šli brzo do vedení, hráli jsme dobře z obrany. Domácí se tím nemohli prokousat. Poté jsme udělali fatální chybu, kterou Benátky potrestaly. Na Benátkách bylo vidět, že chtějí utkání urvat za tři body. Šly po nás, měly nějaké šance, v závěru dokonce přesilovku. Ustáli jsme to. Na penalty jsme si věřili a rozhodli jsme, za což jsem strašně rád. Dva body bereme, protože Benátky jsou deváté, chceme se dostat do osmičky, takže jsme je nepustili blíže k sobě.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024