Menu +

KAD – TRE 1:0 – Vyrovnaný souboj v Kadani rozhodla jediná branka

Reportáže
T ř e b í č - Čtyřicáté kolo první ligy přineslo zápas dvou týmů přetahujících se o čtvrté místo v tabulce, Horácká Slavia cestovala do Kadaně. Už dopředu bylo jasné, že se bude hrát velmi vyrovnané a těžké utkání. Dlouho tomu odpovídal i brankový stav – po padesáti minutách to bylo 0:0. Až v té jednapadesáté dokázali vstřelit branku domácí a jak se ukázalo, tak i vítěznou. I Třebíčští měli šance, ale ty končily buď na tyčkách, nebo pod tělem brankáře Hanuljaka.
Sdílejte článek
 
40.kolo, sobota 12.1.2013
KAD KAD
1:00:0, 0:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 51. Charousek (Škorík). Rozhodčí: Zubzanda - Belko, Gerát. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 490. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 1:0.
Sestavy
SK Kadaň: Hanuljak - Schmidt, Szakal, Opalek, Mazanec, Trefný, Tejnor, Kolčava, Lučka - Hafenrichter, Charousek, Gajovský - Hrabák, Chlouba, Andres - Škorík, Hanták, Kaše - Hammerbauer, Mainer.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Bilčík, Rangl, Dlapa, Zdráhal, Čejka, Sláma - Laš, Dolníček, Čuřík - Káňa, Ostřížek, Němec - Křivohlávek, Kaut, Vondráček - Čech, Moučka, Přibyl.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu o čtvrté místo nabídla velmi vyrovnaný hokej. V první šanci se ocitl Přibyl, který využil okénka v kadaňské obraně, ale nastřelil jen Hanuljaka. Na druhé straně pálil od červené čáry Schmidt, puk sice minul branku, ale odrazil se od zadního mantinelu do betonu Čiliaka a málem skončil za jeho zády. Hostující brankář však dokázal zareagovat. V 6. minutě střílel z ostrého úhlu Čech a Hanuljak puk vyrazil jen před sebe, kam najížděl Moučka. Naštěstí pro domácí fanoušky se dokázal natáhnout a zalehnout puk. Z následného protiútoku pálil od modré Szakal, ale jeho střela skončila jen vedle branky. Oba celky hrály ze zajištěné obrany a šance vznikaly jen po individuálních chybách. Po jedné z nich ujel Andres s Hantákem, první jmenovaný ale těsně minul branku. V 15. minutě byli diváci svědky první přesilové hry. V té hosté dobře kombinovali, ale nedokázali si vytvořit větší šanci. Dvě minuty před koncem se v největší šanci první třetiny ocitnul Němec, když se dokázal protlačit před branku a donutil Hanuljaka opustit bezpečí brankoviště. Následné pálil Laš z velmi ostrého úhlu, ten se odrazil Hanuljakovi od betonů a domácí strážce musel okamžitě na led, aby odražený puk neskončil za jeho zády. Na konci třetiny začalo přibývat potyček, ale všechny se obešly bez trestu.

I druhá třetina nabídla bojovný hokej s minimem šancí. Ve 23. minutě Charousek ujel v oslabení, zkoušel nahrát Andresovi, ale přihrávka neprošla. Ve 24. minutě hráli hosté minutovou přesilovou hru 5 proti 3. V té pálil od modré Dolníček, ale poslal puk jen do ochranné sítě. Ve 27. minutě po dobré kombinaci domácích pálil Hafenrichter, ale Čiliak dokázal udržet vyrovnaný stav. Na ledě se začalo přiostřovat a rozhodčí musel přistoupit k vyloučením, i když zpočátku nechával hru plynout. V 34. minutě se díky chybě při střídání dostal do úniku Andres, ale zastavil ho ofsajd. Hosté okamžitě odpověděli únikem 3 proti 1, ale Hanuljak se Schmidtem dokázali znepříjemnit Němcovi situaci natolik, že nedokázal zakončit. O dvě minuty později se dostal k odraženému puku Hrabák, ale minul branku. Půl minuty před koncem se domácí dočkali přesilové hry, ale branku nestihli ohrozit.

Domácí pokračovali v přesilové hře, ale hostující obrana dokázala ubránit vyrovnaný stav. Ve 45. minutě ujel Gajovský, ale jeho střela se nevešla mezi tři tyče. Na druhé straně pálil v přesilové hře od modré Dolníček, ale Hanuljak jeho pokus viděl a dokázal si s ním poradit. Ve 47. minutě hosté vstřelili branku, která nemohla být uznána, protože rozhodčí přerušil hru pro přihrávku rukou. O minutu později vybojoval puk Andres a jeho nahození skončilo mezi rukou a tělem Čiliaka. První branka padla až ve druhé polovině poslední části. Škorík ujel podél mantinelu, vyslal Charouska, který si položil brankáře a zasunul puk do mezery mezi tyčí a betonem. Vzápětí mohli domácí zvýšit, ale Chlouba netrefil vysokou přihrávku od Andrese. Hosté měli velkou šanci ve 54. minutě. Sláma nahodil puk na branku, který těsně před Hanuljakem tečoval Křivohlávek. Domácí gólman však reflexivním zákrokem vyrazil puk, který poté uklidila domácí obrana. Čtyři minuty před koncem najížděl před branku Dolníček, ale rozvlnil jen boční síť. Dvě minuty před koncem pálil od modré Laš, ale lapačka domácího strážce byla připravena. Hosté se nadechovali k závěrečnému náporu, ale domácí dokázali většinu času udržet puk na hokejkách. Tři sekundy před koncem se strhla mela před domácí brankou, ze které si Laš s Mazancem odnesli dvouminutové tresty za hrubost. Hosté si ještě vyžádali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře, ale domácí si fotbalový výsledek pohlídali a střídají svého soupeře na 4. místě.



Kamil Pokorný po utkání Kadaň - Třebíč 1:0



Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa - SK Kadaň: Dnešní utkání bylo velice těžké. V první třetině jsme tahali za kratší konec, Třebíč nás přehrávala a vytvářela si šance. Během druhé třetiny jsme se jí vyrovnali a dostali se do hry přesilovkami. V nich jsme si vytvořili šance, ale žádný gól nepadl. Poslední třetinu se nám podařilo vstřelit góla a jak už jsem řekl, bylo to vyrovnané utkání, boj o každý kousek ledu a pro nás to jsou strašně důležité tři body.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Obě dvě mužstva hrála dobře z obrany, výborní byli oba brankáři. Takhle se vlastně prezentují v celé soutěži. Dneska vyhrál šťastnější, protože my jsme tam měli také gólovou příležitost, ve které jsme trefili tyčku. Z následujícího protiútoku jsme inkasovali. I po inkasované brance jsme měli dvě nebo tři dobré příležitosti, které domácí brankář vychytal. Domácí tedy vyhráli fotbalově 1:0. Myslím si, že jak už jsem řekl, dnes vyhrál šťastnější tým.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024