Menu +

TRE - JIH 2:3sn - Bílé hvězdy berou po bitvě bod, Dukla vyhrála v nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - K 41. kolu přijel na led aktuálně pátého týmu prvoligové tabulky celek HC Dukla Jihlava, který okupuje místo šesté. V první třetině se hrál rychlý svižný hokej. Třebíč na svého soupeře vlétla a měla několik šancí, hosté postupem času hru vyrovnali a po nedorozumění domácích hráčů se v přesilové hře ujali vedení. To však netrvalo dlouho, když prakticky v zápětí vyrovnal Martin Dočekal. Ve druhé části tempo nepolevilo, vyrovnaná hra vydžela do poloviny utkání, kdy misky vah převážil na stranu Dukly Velecký, k němuž se odrazil kotouč při přesilové hře. Domácí vyrovnali rovněž v početní výhodě, když svoji druhou branku v zápase vsítil Dočekal. Ve třetí dvacetiminutovce branka nepadla, v následném prodloužení měli hosté výhodou nejprve dvou mužů v poli, pak i jednoho, ale nevyužili ji. A tak rozuzlení přišlo při dovednostní soutěži, když za hosty uspěli oba střelci a za domácí ani jeden, takže bonusový bod putuje do krajského města.
Sdílejte článek
 
41.kolo, pondělí 14.1.2013
TRE TRE
2:3sn1:1, 1:1, 0:0 - 0:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Dočekal (Laš, Dolníček), 38. Dočekal (Dolníček) - 15. Jeslínek, 30. Velecký (Kolafa, Čachotský), rozhodující samostatný nájezd Čachotský. Rozhodčí: Pešina, Jeřábek - Adamec, Poruba. Vyloučení: 8:8 + Dočekal (TRE) 5 min + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3140. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Bilčík, Zdráhal, Dietz, Sláma, Čejka, Dlapa - Dočekal, Dolníček, Laš - Němec, Ostřížek, Burian - Čuřík, Kaut, Křivohlávek - Vondráček, Káňa, Čech - Přibyl.
HC Dukla Jihlava: Novotný - Kolafa, Jaroš, Dobrovolný, Zadražil, Ficenc, Drtina, Štebih - Hodek, Velecký, Čachotský - Zeman, Hubáček, Malec - Jeslínek, Filip, Prokš - Pekárek, Maliník, Krupka.

Komentář k zápasu

V opatrném začátku se snažil Ostřížek tečovat Dietzovu střelu od modré čáry. Na druhé straně vyprášil Čiliakovi lapačku Jeslínek. První polovina úvodní dvacetiminutovky byla ve znamení vyloučení. Dukla hrála přesilovky lépe. Při hře v pěti na obou stranách zahrozil dvakrát třebíčský obránce Dietz. Ve 14. minutě pykala domácí střídačka za příliš mnoho hráčů na ledové ploše. V oslabení měl tutovku na holi Němec, jenže Novotného nepřelstil. Hra se rychle obrátila. Čiliakovo vyhození se šťastně odrazilo k Jeslínkovi a ten nekompromisně otevřel skóre.

Hosté se však radovali z vedení zhruba minutu. První lajna se vrhla do protiútoku, ale akci překombinovala. Pak vyslal Laš od levého hrazení milimetrový pas na hůl Martina Dočekala číhajícímu na brankovišti, který z jedničky prostřelil jihlavského gólmana. Po brankách se tempo hry výrazně zvýšilo, stav utkání se do konce první periody nezměnil.

Po zahájení druhé třetiny čelil Čiliak Hubáčkovi, jemuž se zdatně povedlo uvolnit za brankou a nepříjemně zakončit. Obrany nadále pracovaly pozorně. V polovině zápasu hráli hosté přesilovku. Tak dlouho váhali s kotoučem, až vypálil od modré Kolafa a jeho ránu dorazil Velecký stojící u pravé tyčky třebíčské branky. Ve 37. minutě vypálil tvrdě Křivohlávek a Novotný měl co dělat, aby vyrazil jedovatou dorážku z hokejky Vondráčka. Jihlavští pak faulovali a Třebíč trestala. Byl to konkrétně Dočekal, jenž svou vlastní sraženou střelu dorazil přesně do pravé šibenice Novotného branky. Hosté mohli jít za okamžik opět do vedení, ale Filip si vylámal zuby na Čiliakovi.

Třetí třetinu začala přesilovkou hostů, ve které Čiliak čelil několikrát tečovanému pokusu Zadražila. Další střelu vyslal Kolafa. Na konci přesilovku se vytáhl Marek Čiliak, jenž natřikrát vychytal Filipa na brankovišti. Jihlavský útočník dorážel tak vehementně, až si vysloužil menší trest za sekání. V přesilovce hezky tečoval Zdráhalovu střelu Burian, pak domácí vyšachovali jihlavskou obranu a zcela volný Dolníček trefil z kruhů tyčku hostující klece. V další přesilovce Třebíče prchli Zeman s Hubáčkem, ale skóre se neměnilo. Na druhé straně pálil Zdráhal. Novotný jeho střelu chytil do lapačky a teatrálním pádem zahrál typické divadlo pro jihlavské brankáře v posledních sezonách. Hlavní rozhodčí mu jeho etudu nespolkli.

Při vyloučení Hodka přehnal svůj důraz u mantinelu Dočekal a šel pod sprchy s trestem do konce utkání. Obrana v čele s Čiliakem ubránila pro Třebíč důležitý bod. Navíc byl v čase 60:00 vyloučen ještě Dolníček za sekání. Domácí se semkli, za cenu velkého sebeobětování padali do střel a oslabení v prodloužení přečkali bez úhony. Naopak mohl rozhodnout Ostřížek a v největší šanci nastaveného času Dolníček, jenž zahrozil několik vteřin před koncem prodloužení. V nájezdech uspěli pouze hostující Čachotský se Zemanem, takže druhý bod brali vojáci.



Tiskovka po utkání Třebíč - Jihlava 2:3sn

Marek Čiliak po utkání Třebíč - Jihlava 2:3sn



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Třebíč: Kulisa byla výborná, bylo to pravé derby. My jsme dneska měli problémy s pohybem, jako by nám to cestování do Kadaně a do Benátek vzalo trošku víc sil, než je zdrávo. Pohyb byl pro nás klíčový, takže jsme dvakrát dotahovali a dotáhli jsme. V závěru jsme trefili v přesilovce tyčku. V závěru jsme udělali hloupý faul, tam jsme se vrhali po hlavách do střel a bylo strašně důležité, že jsme to ubránili, a proto si toho bodu vážíme. Penalty jsou loterie, v Benátkách nám to vyšlo, dneska bohužel ne.

Patrik Augusta – Jihlava: Myslím si, že jsme viděli kvalitní utkání napínavé až do konce před parádní diváckou kulisou, kvalitní výkony brankářů na můj vkus moc vyloučených na obou stranách. Ale jinak kvalitní derby se šťastnějším koncem pro nás.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024