Menu +

MOS – TRE 1:4 – Třebíčští si poradili s dvanáctým Mostem a vzdálili se Kadani

Reportáže
T ř e b í č - V devětačtyřicátém kole cestovala Horácká Slavia do severočeského Mostu, kde se střetla s místním Baníkem. Ten se ujal v patnácté minutě sice vedení, Třebíč ale ještě do přestávky srovnala skóre Vondráčkem a v průběhu druhé dvacetiminutovky přidala další tři branky. Do střelecké listiny se zapsali Kaut, Martin Dočekal a Fořt. Třetí třetina už branku nepřinesla, třebíčské Bílé hvězdy tak zvítězily 4:1. Na dvě branky přihrával Rangl.
Sdílejte článek
 
49.kolo, sobota 9.2.2013
MOS MOS
1:41:1, 0:3, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Divíšek (Rohan M.) - 18. Vondráček (Dolníček, Rangl), 26. Kaut (Rangl, Ostřížek), 36. Dočekal (Čejka, Dlapa), 39. Fořt (Kaut). Rozhodčí: Horák - Frodl, Špůr. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 313. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Sestavy
HC Most: Volke - Parýzek, Pavlů, Hora, Havelka, M. Rohan, Kabeláč, Čechura, Fedorov - Bojer, Divíšek, Heřman - T. Rohan, Slavíček, Nevyhoštěný - Kuběna, Smolka, Gengel - Nedrda, Skvortsov, Vaněk.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Malena, Rangl, Sláma, Zdráhal, Čejka, Dlapa - Káňa, Dolníček, Vondráček - Burian, Nahodil, Dočekal - Fořt, Kaut, Čuřík - Křivohlávek, Ostřížek, Čech - E. Kadela.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání prověřil Čiliaka Divíšek, Volkeho pak Dlapa. Třebíčští byli aktivnější, po vyloučení Parýzka za nedovolené bránění měli možnost přesilové hry, tu ale nedokázali zužitkovat. Domácím se naskytla dokonce dvojnásobná výhoda, když putovali na trestnou lavici Křivohlávek a pak i Malena, Heřman ale nedokázal dorazit volný kotouč. Již v plném počtu, ale i po něm měli tlak na hokejkách stále domácí a když se dostal Jan Divíšek ke tvrdé střele, zamířil přesně do horní části branky – 1:0.

Čiliakovu lapačku prověřil i Tomáš Rohan. Pak se osmělili hosté, neboť i oni si zahráli v početní výhodě pět na tři. Ne správném místě ve správný čas stál Tomáš Vondráček, když dorazil volný puk na brankovišti po střele Rangla a následné teči Dolníčka.

Úvod druhého dějství patřil domácím. Čiliaka zaměstnali Divíšek, Slavíček a Vaněk, zatímco Volke zasahoval jen proti Dolníčkovi. Když byl vyloučen Heřman, tak paradoxně mohli nejprve skórovat Mostečtí. Jeden z hostujících beků zahákoval unikajícího Tomáše Rohana, ten pak ale s nařízeným trestným střílením nedokázal naložit dle svých představ. Po půlminutě se tak mohli radovat hosté. Ranglovu střelu od modré tečoval před mosteckým brankářem Tomáš Kaut.

S další přesilovou hrou Třebíčští nenaložili dobře, to spíše v následném oslabení mohl skórovat Fořt. Čiliaka notně prověřil Nedrda. Dvakrát se pokusil po obkroužení branky překonat Volkeho Fořt. Pohledné kombinace předváděli hosté po polovině utkání, Kaut ani později ještě Káňa, který volil přihrávku navíc, ale brankový stav nezměnili. Domácího brankáře ohrozili i Dolníček a Ostřížek. Po Volkeho chybě se dostal k puku za brankou Martin Dočekal a měl dostatek času k objetí branky a skórování. puk zůstal pod Volkeho betonem, ten však byl už dvacet centimetrů za brankovou čarou. Tomáš Fořt pak předvedl skvělou individuální akci, když přešel přes dva hráče a zamířil přesně mezi Volkeho betony. Čiliakovu pozornost prověřili Nedrda a Vaněk.

Ve třetí třetině ohrozili Volkeho Dočekal a Čech. Druhý jmenovaný byl vyloučen za podražení, domácím to ale vůbec nepomohlo. Horovu střelu schoval Čiliak do lapačky. Utkání se pak od padesáté minuty spíše již jen dohrávalo. Jen do Čiliaka mířil z mezikruží Smolka. Malenovu střelu Volke vyrazil do rohu kluziště.





Ohlasy trenérů

Václav Baďouček - HC Baník Most: Utkání jsme si prohráli sami, když jsme udělali řadu zbytečných faulů, z nichž soupeř dokázal těžit. Navíc jsme za stavu 1:1 neproměnili trestné střílení a hned na to jsme z přesilovky inkasovali. Třetí gól byl tak trošku nešťastný. Poslední branka padla po chybě obrany. Soupeř potom ukázal svoji sílu, proč je na 4. místě tabulky. Od stavu 1:4 nás v podstatě k ničemu nepustil, vyhrál zcela zaslouženě. My jsme dnes neměli sílu na to, abychom soupeře donutili k chybám.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme měli poněkud pomalejší rozjezd, domácí naopak začali aktivně a šli do vedení. My jsme srovnali v přesilovce pět na tři, kterou měli k dispozici i domácí, ale nevyužili ji. Ve druhé třetině jsme byli jasně lepší, vstřelili jsme tři góly a odskočili jsme domácím až na 4:1. Celek Mostu je hokejový, má šikovné hráče, takže se nedá nic podcenit. Domácí na mě ale nepůsobili jako tým, což je hodně důležité. Celá soutěž je hodně vyrovnaná, což dokazují i dnešní výsledky. Třetí třetinu jsme slušně odbránili, co prošlo, pochytal dnes velice jistý brankář Marek Čiliak. Z Mostu si tak vezeme důležité tři body, za které jsme velice rádi. Myslím si, že důležitý je každý gól, ale dnes byl ten třetí asi rozhodující a také trošku kuriózní. Brankář měl puk pod betonem a beton za brankovou čárou. Rozhodčí stál blízko a nebál se gól uznat, to od něj bylo férové rozhodnutí a myslím si, že tento gól domácí zlomil.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024