Menu +

CHO-TRE 4:6 – Horácká Slavia vyrovnává partii! Dnes senzace, co pozítří?

Reportáže
C h o m u t o v - Třebíč žije hokejem! Do druhého zápasu play-off nastoupila Horácká Slavia na severu Čech jako vyměněná a dokonale domácí vyučila v urputnosti a trpělivosti! Chomutovští sice od poloviny první třetiny vedli dvěma rychlými góly, ale po začátku druhého dějství si udrželi hosté kontakt díky Kučnému. Na nepříjemných 3:1 sice zvyšoval Kostourek, ale další třebíčský obránce – Aleš Černý – snížil. V půli třetí třetiny to byl opět agilní Kostourek, který postrčil Chomutov o dvě branky na 4:2. Vzápětí však již diktovali skóre útočníci z Vysočiny. Robert Holý snížil, o minutu později Martin Sobotka dorovnával a domácí fanoušci sledovali přímý internetový přenos s největším napětím. Hrdinou večera se stal Tomáš Caha, jehož dorážka v 57. minutě znamenala pro domácí ledovou sprchu. Nezbylo jim než hrát vabank, avšak téměř tříminutová power-play znamenala už pouze jediné – účet podtrhl symbolicky třebíčský kapitán Jakub Žiška do prázdné sítě. Na středeční a čtvrteční zápasy play-off tak naši hokejisté posílají z dalekého severu fantastickou pozvánku. Stav série je srovnán na 1:1...
Sdílejte článek
 
ČF2, pondělí 16.2.2004
CHM CHM
4:62:0, 1:2, 1:4
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 13:17 Šíp (Boušek, Jeslínek), 14:15 Jeslínek (Trefný), 26. a 50. Kostourek (u první Maleček u druhé Trefný) – 22. Kučný (Oliva), 38. Černý (Žiška, Kališ), 51. Holý (Žiška), 53. Sobotka (Mazanec), 57. Caha (Sobotka, Wolf), 60. Žiška (Mazanec). Vyloučení: 7:9, navíc Kučný (TRE) 10 min. OT. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Rozhodčí: Chlaň - Prchal T., Prchal R. Diváků: 2600. Stav série 1:1.
Sestavy
Piráti Chomutov: Fikrt (59. Podolka) - Nosek, Plaček, Maleček, Trefný, Szakal, Liška, Ambrož, Dráb - Jeslínek, Šíp, Boušek - Jíra, Charousek, Kostourek - Mikšovic, Koláček, Polodna - Martenek, Slavík, Hahn.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Černý, Kališ, Kučný, Horák, Hrbáček, Mazanec, Spitzer, Pecka - Kaňka, Žiška, Holý - Fryauf, Oliva, Hrůza - Wolf, Sobotka, Caha - Lála, Zahradník, Květoň.

Komentář k zápasu

Už od úvodní minuty druhého zápasu čtvrtfinálové série hrála Třebíč s vysokým nasazením. Ve 4. minutě Horácká Slavia poprvé vážně zahrozila, když kapitán Žiška trefil tyč domácí branky. O tři minuty později našel Boušek od zadního mantinelu Šípa, jeho střelu ale Luňák s bravurou zlikvidoval. Chomutov si vytvořil tlak a na začátku 14. minuty se poprvé radoval ze vstřelené branky. Boušek nahrál mezi kruhy Šípovi a ten rozvlnil síť v třebíčské brance - 1:0. Hned o minutu později se předvedl domácí Michal Jeslínek, který po kolmé přihrávce Trefného prokličkoval mezi dvěma obránci a blafákem poslal kotouč do sítě - 2:0. Pár vteřin poté se Jeslínek blýsknul tentokrát při obranném zákroku, když na poslední chvíli vypíchnul puk z hole unikajícího Wolfa. S následným druhým pokusem Wolfa si pak poradil domácí gólman Fikrt.

Po necelých dvou minutách prostřední části hry snížila Horácká Slavia na rozdíl jediného gólu. Kotouče se zmocnil Kučný, jenž se vracel z trestné lavice, a Fikrt byl bezmocný - 2:1. Radost Třebíčských však netrvala dlouho, ve 26. minutě pálil od modré čáry Maleček a Kostourek dorazil jeho pokus až za Luňákova záda - 3:1. Pak zahrozil velmi aktivní Wolf, ale Fikrt kotouč vyrazil mimo ledovou plochu. Poté se na ledě začalo jiskřit a rozhodčí začali vylučovat. Nejprve šel ven Charousek za držení hole a o minutu později byl vyloučen za potyčku po odpískání Koláček. Třebíč tak měla možnost početní výhody pěti proti třem. V přesilovce gól nepadl a najednou se během chvíle situace otočila a po vyloučení Kaňky a Jeslínka hrála ve třech Třebíč. V přesilové hře tvrdě pálili Nosek a Szakal, ale ani jedna rána se mezi tyče nevešla. Ve 37. minutě se ve velké šanci ocitl aktivní Jeslínek, po jeho akci se strhla menší mela, za kterou byl vyloučen domácí obránce Nosek. Nabídnutou přesilovku Třebíč využila, krásnou kombinační akci zakončil Černý do odkryté branky a snížil na 3:2. Na ledě čím dál tím více panovala nervozita.

V úvodu třetí třetiny se v šanci ocitl domácí Boušek, třebíčská obrana ale dokázala jeho průnik zneškodnit. Na druhé straně nevyzrál Sobotka na Fikrta. Ve 47. minutě byl v útočném pásmu držen Mikšovic, sudí však tentokrát nevylučoval. To nenechalo v klidu domácí střídačku ani diváky, kteří zasypali led odpadky. Poté se protlačil po pravé straně Kostourek a jednou rukou se štěstím zasunul puk pod ležícího Luňáka - 4:2. Deset minut před koncem utkání tak mělo být rozhodnuto, jenže Třebíčští se nevzdali. V 51. minutě totiž znovu snížil Holý, který Fikrtem vyraženou střelu dopravil do branky - 4:3. Po třiceti vteřinách zastavil Plaček nedovoleně Hrůzu a Chomutov hrál ve čtyřech. Na konci přesilové hry unikl Sobotka a přes ležícího Fikrta pohodlně vyrovnal - 4:4. Čtyři minuty před koncem navíc hostující Caha dotlačil kotouč znovu za Fikrtova záda a poslal Třebíč poprvé do vedení - 4:5. Hned po následném vhazování byli za potyčku vyloučeni Hrůza s Mikšovicem, trenér Kýhos si tak tři minuty před koncem třetiny vyžádal oddechový čas a rozhodl se pro power play. V té domácí uzamkli soupeře ve vlastním pásmu, největší šanci měl Szakal, ale jeho tvrdá rána skončila jen na boční síti a následně Jíra netrefil kotouč. A tak skóre symbolicky zpečetil do prázdné branky Žiška - 4:6.



Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (Chomutov): "Třebíč dnes hrála svůj typicky tvrdý hokej. My jsme doplatili na neproměňování šancí, když jsme několikrát jeli sami na bránu, ale nedali. Deset minut před koncem, za stavu 4:2, jsme udělali několik školáckých chyb, kterých soupeř využil. Stav je 1:1 a my musíme alespoň jednou vyhrát v Třebíči."

Karel Čapek (Třebíč) "Ukázalo se, že play-off je jiná soutěž. Jedno vysoké vítězství je jen jeden bod v sérii. Jeden špatný výsledek nás nemůže rozhodit. Včerejší utkání pro nás bylo ponaučení. Dnes jsme se snažili vyvarovat chyb i když v první třetině jsme dostali v jedné minutě dva góly, ale stále jsme byli ve hře. Těžko nám bylo za stavu 4:2. Naštěstí jsme dokázali snížit na 4:3, což byl z mého pohledu velice důležitý okamžik utkání. Naši hráči chtěli hrát až do poslední vteřiny. Řekli jsme si, že to ještě zkusíme a vyšlo to. Hráči šli dneska opravdu na krev. Děkuji jim touto cestou za vynikající přístup k utkání. Takhle se play off hraje. Tohle mužstvo má velice silného týmového ducha a to je dobře. Musím říct, že závěr byl velice dramatický /téměř 3 min. power play domácích, pozn. redakce/, ale zvládli jsme to a patřičně jsme si to vychutnali."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024